Νιώστε αναβάτης MotoGP μέσω εικονικής πραγματικότητας (Video)

Οδηγείστε με τον Alex Rins και τον Andrea Iannone


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  09.03.2018

Αν θέλετε το πιστεύετε… είναι πιο πιθανό να γίνεται αστροναύτης από το να οδηγήσετε μια μοτοσυκλέτα MotoGP

Ακόμη και επαγγελματίας αναβάτης να γίνεται έχετε απειροελάχιστες πιθανότητες να βρεθείτε ποτέ πάνω σε μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα 250+ ίππων. Μπορεί σε άλλες χώρες με αγωνιστική παράδοση και με πίστες ένα μεγάλο ταλέντο να μπορεί να «αναρριχηθεί» αν το δουν άνθρωποι με εμπειρία αλλά στην χώρα μας προς το παρόν ξεχάστε το!

 

Στο μέλλον ίσως απλά μπορέσουμε να βιώνουμε μια τέτοια εμπειρία όλοι μέσω την τεχνολογία VR. Μπορεί να μην είναι διαθέσιμη για το ευρύ καταναλωτικό κοινό αλλά συσκευές της Oculus και της HTC είναι πολύ ενδιαφέρουσες και προσιτές. Σε λίγα χρόνια ίσως να μπορούμε όχι μόνο να παρακολουθούμε έναν αγώνα από την τηλεόραση αλλά να τον «ζούμε» από την θέση ενός εκ των αναβατών των MotoGP.

Για να μας δώσουν μια γεύση από το μέλλον, η ομάδα ECTAR Suzuki MotoGP τοποθέτησε δύο κάμερες VR πάνω στα GSX-RR τον Andrea Iannone και Alex Rins.

Αν δεν έχετε γυαλιά VR, το κινητό σας τηλέφωνο θα λειτουργήσει εξίσου καλά, καθώς τα περισσότερα σύγχρονα smartphones διαθέτουν ενσωματωμένη IMU (συσκευή καταγραφής κίνησης σώματος) και έτσι μπορούν να παρακολουθήσουν τις κινήση σας.

 

 

Πηγή: asphalt and rubber

Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αφού απέτυχε στην επίσημη παρουσίαση, ο Γάλλος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ludovic Lazareth δημοσίευσε ένα βίντεο της μοτοσυκλέτας που πετάει σε δράση
Τι γίνεται όταν μια εταιρεία προετοιμασίας αγωνιστικών μοτοσυκλετών, αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα "ταπεινό" modern classic;
Το μικρό on off της Benelli, έφτασε και στην χώρα μας