Η Ducati γιορτάζει την 25η επέτειο του Monster

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του θρυλικού naked της Ducati


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  06.03.2018

Είκοσι πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που το πρώτο «τέρας» βγήκε από το εργοστάσιο του Borgo Panigale της Μπολόνια

Από την παρουσίασή του στο κοινό και τον τύπο στη διεθνή έκθεση "Intermot" στην Κολωνία το 1992 και την κυκλοφορία του στην αγορά το 1993, το μοντέλο της Ducati έφερε μια ριζική αλλαγή στον κόσμο των μοτοσυκλετών, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία – τις σπορ naked μοτοσυκλέτες - με φανατικούς θαυμαστές.

ducati monster anniversary 2

Είναι τόσο σημαντική η συγκεκριμένη επέτειος για τη Ducati, που θα διοργανώσει εκδηλώσεις για να γιορτάσει την επέτειο ενός εκ των σημαντικότερων μοντέλων της ιστορίας της. Ανάμεσα σε αυτές είναι το ράλλυ Monster που διοργανώνεται στη Γαλλία στο "Sunday Ride Classic 2018". Μια διεθνής διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν συλλέκτες μοτοσυκλετών η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας στις 24 Μαρτίου. Η ιταλική εταιρεία και τα ευρωπαϊκά club ιδιοκτητών Ducati (Ducati Owners Clubs) που συμμετέχουν έδωσαν το όνομα Monsteristi στην εκδήλωση και εκτός των άλλων θα διοργανώσουν στην πίστα μια παρέλαση για να γιορτάσουν την επέτειο με εντυπωσιακό τρόπο. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι ιδιοκτήτες Monster που για να συμμετέχουν χρειάζεται μόνο να εγγραφούν στην εκδήλωση.

ducati monster anniversary 3

Η 5η Μαρτίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο για την Ducati. Ακριβώς πριν από 25 χρόνια, το πρώτο Monster βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Ducati στο Borgo Panigale της Μπολόνια. Φέτος, για να σηματοδοτήσει την επέτειο, ένα αυθεντικό Monster 900 του 1993 εκτίθεται στο Μουσείο Ducati. Η μοτοσυκλέτα, ανήκει σε έναν συλλέκτη που την κράτησε σε άριστη κατάσταση και είναι έτοιμη να την θαυμάσουν οι χιλιάδες επισκέπτες του μουσείου στο χώρο που είναι αφιερωμένος σε αυτήν την ιστορική μοτοσυκλέτα.

ducati monster anniversary 4

Τους εορτασμούς θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν στα πλαίσια του World Ducati Weekend 2018. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ducatisti στον κόσμο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου στην πίστα Marco Simoncelli στο Misano της Ιταλίας.

ducati monster anniversary 6

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.