Οι μοτοσυκλέτες «τρέχουν» στις φλέβες των «γαλαζοαίματων»

Τέρμα γκάζι οι πρίγκηπες!


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  27.02.2018

Με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπά Ουίλιαμ στο εργοστάσιο της Triumph, οι Βρετανοί θυμήθηκαν, πως σε βάθος χρόνου, μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν δείξει την προτίμησή τους στα δίκυκλα

Η μοτοσυκλέτα σίγουρα δεν αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου αλλά είναι αρκετές διαχρονικά οι δημόσιες εμφανίσεις πριγκίπων επάνω σε μοτοσυκλέτες.
Σχεδόν έναν αιώνα πριν ο πρίγκιπας Αλβέρτος και ο μικρότερος αδερφός του πρίγκιπας Χένρυ πήγαιναν στο Κέιμπριτζ όπου φοιτούσαν με δύο διτάχυτες Douglas 3/4HP (350 κ.εκ.).

PWilliam Triumph1

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ (Δούκας του Κέιμπριτζ) και ο μικρότερος αδελφός του Χάρι, δεν έχουν κρύψει ποτέ την αγάπη τους για τη μοτοσυκλέτα. Έχουν εμφανισθεί με δύο από τα καλύτερα supersport. Ένα Ducati 1198 S Corse SE και ένα Triumph Daytona 675.

PWilliam Triumph2

Ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας Ουίλιαμ, επισκέφθηκε τη μοναδική εν ενεργεία βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών και μία από τις καλύτερες στον κόσμο κάνοντας τα εγκαίνια του νέου κέντρου επισκεπτών που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Triumph στο Hinckley τους Leicestershire. Ξεναγήθηκε επίσης στο νέο κέντρο βαφής του εργοστασίου το οποίος κόστισε 6 εκατομμύρια λίρες και παρουσίασε ένα αναμνηστικό ρεζερβουάρ βαμμένο στα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασίλειου.

PWilliam Triumph3

Ο πρίγκιπας «άρπαξε» την ευκαιρία και πήρε μια «γεύση» από το νέο μεγάλο adventure της Triumph, οδηγώντας για 50 ολόκληρα μέτρα το Tiger 1200!
Στα πλαίσια της επίσκεψης του στα Midlands, επισκέφθηκε επίσης και το τεχνολογικό πάρκο MIRA, όπου είχε την ευκαιρία να δει διάφορους τύπους στρατιωτικών οχημάτων και μοτοσυκλετών, ενώ πραγματοποίησε 3 γύρους σε βρεγμένο οδόστρωμα τέρμα γκάζι με μια Aston Martin DB11.

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.