Οι μοτοσυκλέτες «τρέχουν» στις φλέβες των «γαλαζοαίματων»

Τέρμα γκάζι οι πρίγκηπες!


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  27.02.2018

Με αφορμή την επίσκεψη του πρίγκιπά Ουίλιαμ στο εργοστάσιο της Triumph, οι Βρετανοί θυμήθηκαν, πως σε βάθος χρόνου, μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν δείξει την προτίμησή τους στα δίκυκλα

Η μοτοσυκλέτα σίγουρα δεν αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου αλλά είναι αρκετές διαχρονικά οι δημόσιες εμφανίσεις πριγκίπων επάνω σε μοτοσυκλέτες.
Σχεδόν έναν αιώνα πριν ο πρίγκιπας Αλβέρτος και ο μικρότερος αδερφός του πρίγκιπας Χένρυ πήγαιναν στο Κέιμπριτζ όπου φοιτούσαν με δύο διτάχυτες Douglas 3/4HP (350 κ.εκ.).

PWilliam Triumph1

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ (Δούκας του Κέιμπριτζ) και ο μικρότερος αδελφός του Χάρι, δεν έχουν κρύψει ποτέ την αγάπη τους για τη μοτοσυκλέτα. Έχουν εμφανισθεί με δύο από τα καλύτερα supersport. Ένα Ducati 1198 S Corse SE και ένα Triumph Daytona 675.

PWilliam Triumph2

Ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας Ουίλιαμ, επισκέφθηκε τη μοναδική εν ενεργεία βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών και μία από τις καλύτερες στον κόσμο κάνοντας τα εγκαίνια του νέου κέντρου επισκεπτών που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Triumph στο Hinckley τους Leicestershire. Ξεναγήθηκε επίσης στο νέο κέντρο βαφής του εργοστασίου το οποίος κόστισε 6 εκατομμύρια λίρες και παρουσίασε ένα αναμνηστικό ρεζερβουάρ βαμμένο στα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασίλειου.

PWilliam Triumph3

Ο πρίγκιπας «άρπαξε» την ευκαιρία και πήρε μια «γεύση» από το νέο μεγάλο adventure της Triumph, οδηγώντας για 50 ολόκληρα μέτρα το Tiger 1200!
Στα πλαίσια της επίσκεψης του στα Midlands, επισκέφθηκε επίσης και το τεχνολογικό πάρκο MIRA, όπου είχε την ευκαιρία να δει διάφορους τύπους στρατιωτικών οχημάτων και μοτοσυκλετών, ενώ πραγματοποίησε 3 γύρους σε βρεγμένο οδόστρωμα τέρμα γκάζι με μια Aston Martin DB11.

Όταν είσαι παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες ονειρεύεσαι να φτιάξεις την δική σου συλλογή. Υπάρχει ένα μέρος στην Alabama των H.Π.Α. που με 15 δολάρια μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μία ώρα…
Ο πρώην αναβάτης GP, Loris Reggiani, κατασκευάζει πλέον ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με το Thundervolt NK-E, να είναι το πρώτο του μοντέλο
Μετά από μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP, ο Dani Pedrosa αποχώρησε το 2018. Προς τιμήν του, η Deus Ex Machina κλήθηκε να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα για Ισπανό αναβάτη
Η έκδοση Trophy είναι περιορισμένης παραγωγής κατασκευασμένη από την Suzuki Γαλλίας