Ινδία: Πιο εύκολη η απόκτηση μεγάλης μοτοσυκλέτας

Μείωση 50% στους φόρους για τις μεγάλες μοτοσυκλέτες


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  14.02.2018

Με μια κίνηση έκπληξη από την ινδική κυβέρνηση, ο φόρος στις μοτοσυκλέτες από 800 κ.εκ. μειώνεται κατά 50%

Θέλοντας να τονώσει την διάθεση του αγοραστικού κοινού για αγορά μεγάλων μοτοσυκλέτων και να δημιουργήσει ταυτόχρονα πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας η ινδική κυβέρνηση προχώρησε σε μία κίνηση, που όπως διαβάζουμε και στα ΜΜΕ της χώρας κανείς δεν περίμενε.

Μείωσε το φόρο που επιβάρυνε τις εισαγόμενες μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού κατά 50% . Ταυτόχρονα έριξε από το 30% στο 25% την φορολογία σε συναρμολογημένα ανταλλακτικά όπως κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και άλλους μηχανισμούς μετάδοσης, ενώ αύξησε από 10% σε 15% τους δασμούς σε μέρη που δεν εισάγονται συναρμολογημένα.

softail scout hdi gallery 1

Αναμένεται λοιπόν μείωση τιμών σε μοτοσυκλέτες κατασκευαστών που εισάγονται έτοιμες προς πώληση, αλλά και σε αυτές που συναρμολογούνται στην χώρα.

Στόχος της κυβέρνησης με την μείωση των εισαγωγικών δασμών, είναι να γίνει πιο εύκολη η απόκτηση μιας premium μοτοσυκλέτας από τους Ινδούς και να απολαύσουν την ποιότητα τέτοιου είδους δικύκλων. Ταυτόχρονα πιστεύετε πως θα δημιουργηθούν νέα καταστήματα λιανικής από τα οποία θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν οι Ινδοί αρχίζουν να αγοράζουν μεγάλες μοτοσυκλέτες…

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.