Η πρώτη ηλεκτρική Harley-Davidson (Video)

Αναμένεται στην αγορά εντός του 2020


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  31.01.2018

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της ηλεκτρικής LiveWire, η Harley-Davidson επιβεβαιώνει την παραγωγή της πρώτης της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας

 

Παράλληλα με την ανακοίνωση των πωλήσεων του τετάρτου τριμήνου του 2017, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «θα κάνει μεγάλες επενδύσεις στην ανάπτυξη τεχνολογιών που αφορούν τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες». Επίσης, έγινε γνωστό πως η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson αναμένεται να «βγει» στην αγορά εντός 18 μηνών.

 

 

HDElectric 8

Ο Matt Levatich, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Harley-Davidson, δήλωσε:

«Η αγορά των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών είναι μικρή ακόμα, αλλά πιστεύουμε ότι οι premium ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που θα παράγει η Harley-Davidson θα φέρουν ενθουσιασμό και θα προσελκύσουν νέους αγοραστές παγκοσμίως».

Δεν επιβεβαίωσε αν η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson θα βασιστεί στο πρωτότυπο LiveWire ή θα είναι ένα ολοκληρωτικά νέο project.

Η LiveWire τράβηξε τα βλέμματα του κόσμου όταν αποκαλύφθηκε το 2014. Η Harley κατέληξε να δημιουργήσει εν τέλει δεκάδες πρωτότυπα για τα οποία έλαβε αρκετές γνώμες από ανθρώπους του χώρου της μοτοσυκλέτας που τα οδήγησαν. Επίσης μία από αυτές εμφανίστηκε στην ταινία Avengers.

 

 

Η LiveWire ακόμη δεν έχει βρει το δρόμο προς την παραγωγή. Η Harley-Davidson δείχνει πως έχει τα «κότσια» να γράψει νέα σελίδα στην ιστορία της. Όπως είδαμε και στην πρόσφατη δοκιμή του Fat Bob 114, δεν διστάζει επίσης να προκαλέσει τον ίδιο της το χαρακτήρα και να εξελιχθεί, χωρίς να μένει προσκολλημένη σε εκείνα που επιτάσσουν οι «παλιοί».

Το μικρό on off της Benelli, έφτασε και στην χώρα μας 
Το 2012 ίδρυσε την VR46 Racing Apparel, η οποία απασχολεί σήμερα 80 υπαλλήλους και κάνει κύκλο εργασιών εκατομμυρίων ευρώ
Το 650ΝΚ είναι ένα ακόμη μοντέλο της CF Moto. Της εταιρείας που γνωρίσαμε πέρσι στην χώρα μας
Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση του κορυφαίου μοντέλου της σειράς Neo Sports Café