Ένα Kymco AK 550 στο ενιαίο T Max cup της Ιαπωνίας (Video)

Τερμάτισε πέμπτο


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  23.01.2018

Θα έχετε διαβάσει αρκετές φορές πόσο καλό είναι το Kymco AK 550. To πρώτο δικύλινδρο mega scooter της Kymco το οποίο από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο του 2017 είχε καταφέρει να πουλήσει σχεδόν 9.000 τεμάχια


Στην Ιαπωνία πήγε λίγους μήνες αργότερα από ό,τι στην Ευρώπη. Μάλιστα η παρουσίασή του έγινε στην πίστα Twin Ring Motegi όπου διεξάγεται ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Kymco AK vs Yamaha TMax 2

Οι Ιάπωνες συνεργάτες της Kymco δεν σταμάτησαν εκεί. Έριξαν το AK στον λάκκο με τα «φίδια». Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στην πίστα με τα T Max!
To ΑΚ 550 τα έβαλε με καμιά δεκαριά scooter της Yamaha στην πολύ «κλειστή» πίστα της Tsukuba. Στον αγώνα κατέλαβε την πέμπτη θέση, αλλά όπως θα δείτε και στο video άξιζε και μια θέση παραπάνω, αφού ο αναβάτης του T Max που προπορευόταν ακολουθούσε κλειστές γραμμές κόβοντας τη φόρα από τον αναβάτη του AK στα πιο τεχνικά κομμάτια. Στην ευθεία, όπως θα δείτε, το T Max ξέφευγε, όμως όταν άρχιζαν οι στροφές το ΑΚ κολλούσε στον πίσω τροχό του.

Kymco AK vs Yamaha TMax 3

Ο ταχύτερος γύρος στον αγώνα ήταν 40.281, ενώ ο αντίστοιχος του AK 550 ήταν 40.635. Φανταστείτε ένα κύπελλο με mega scooter στα Μέγαρα. Γιατί όχι; Τόσα scooter κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

 

Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αφού απέτυχε στην επίσημη παρουσίαση, ο Γάλλος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ludovic Lazareth δημοσίευσε ένα βίντεο της μοτοσυκλέτας που πετάει σε δράση
Τι γίνεται όταν μια εταιρεία προετοιμασίας αγωνιστικών μοτοσυκλετών, αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα "ταπεινό" modern classic;
Το μικρό on off της Benelli, έφτασε και στην χώρα μας