Η Kawasaki επαναφέρει στο προσκήνιο το J Concept (Video)

Είναι έτοιμοι οι Ιάπωνες για τρίτροχη μοτοσυκλέτα;


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  12.01.2018

Σε ένα ταξίδι στο χρόνο και τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Kawasaki Heavy Industries μάς μεταφέρει το video που έδωσε στη δημοσιότητα η Yamaha H.Π.Α.


Το J Concept δεν είναι κάτι καινούργιο. Το είδαμε το 2013 στο Tokyo Motor Show. Επρόκειτο για μια φουτουριστική τρίτροχη μοτοσυκλέτα η οποία δεν είχε σχέση με κανένα αντίστοιχης κατηγορίας όχημα.

Πάνω σε ένα Ninja H2 παρακολουθούμε το ταξίδι στην ιστορία της Kawasaki το οποίο τελειώνει πάνω στο J3 Concept. Μια μοτοσυκλέτα που βάσει των φωνητικών εντολών που θα τις δίνει ο αναβάτης θα αλλάζει τη γεωμετρία και τις επιδόσεις της. Το J3 στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με ρομπότ παρά με καθημερινή μοτοσυκλέτα.

Με την έλευση του Yamaha Niken και τη φημολογία πως και η Honda εξελίσσει τρίτροχη μοτοσυκλέτα ίσως αυτό το video αποτελεί τον προάγγελο μιας τρίτροχης μοτοσυκλέτας και από την Kawasaki. Πάντως, αν το J3 βγει στην παραγωγή, τότε θα είναι πολλά περισσότερα από μια μοτοσυκλέτα που αντί για δύο θα φέρει τρεις ρόδες.

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.