Δελτία Τύπου

Επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από το BMW Group σε Κέντρο Τεχνολογίας Κυψελών Μπαταριών

Επικέντρωση στην τεχνογνωσία εξέλιξης και παραγωγής κυψελών μπαταριών


28.11.2017

Η 5η γενιά του συστήματος ηλεκτροκίνησης ενσωματώνει ηλεκτροκινητήρα, μετάδοση και ηλεκτρονικά ισχύος σε μία μονάδα. Ανεξαρτητοποίηση από ορυκτές πρώτες ύλες καθώς ο ηλεκτροκινητήρας δεν έχει ανάγκη από σπάνιες γαίες

Το BMW Group παραμένει προσηλωμένο στην υλοποίηση της στρατηγικής ηλεκτρικής μετακίνησης και συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία του σχετικά με τις κυψέλες μπαταριών σε ένα νέο κέντρο τεχνολογίας (competence centre). Ο Klaus Fröhlich, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης, και ο Oliver Zipse, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την Παραγωγή, πλαισιώθηκαν από την Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Βαυαρίας, Ilse Aigner, στην τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Τεχνολογίας Κυψελών Μπαταριών του BMW Group, στο Μόναχο. Το διεπιστημονικό κέντρο εξειδίκευσης στόχο έχει την εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών και την μετάβασή της σε διαδικασία παραγωγής. Η εταιρία θα επενδύσει συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις του κέντρου την επόμενη τετραετία, δημιουργώντας 200 θέσεις εργασίας. Η λειτουργία του κέντρου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

P90286361 highRes prototype production

Μιλώντας στην τελετή θεμελίωσης, ο Klaus Fröhlich δήλωσε: «Θα συγκεντρώσουμε όλη την τεχνογνωσία που διαθέτουμε στην αλυσίδα αξιών των κυψελών μπαταριών, στο νέο κέντρο τεχνολογίας. Ειδικοί διεθνούς κύρους που θα εργαστούν στα νέα εργαστήρια και εγκαταστάσεις εξέλιξης, θα διερευνήσουν τη βελτίωση της χημείας και της σχεδίασης των κυψελών. Θα εστιάσουμε σε περαιτέρω βελτιώσεις της απόδοσης, της διάρκειας ζωής, της ασφάλειας, της φόρτισης και ασφαλώς του κόστους της μπαταρίας. Θα εγκαινιάσουμε νέα πρότυπα στη βιομηχανία».

Ο Oliver Zipse πρόσθεσε: «Παράγοντας κυψέλες μπαταριών, μπορούμε να αναλύουμε και να κατανοούμε πλήρως τις διαδικασίες που δημιουργούν αξία για τις κυψέλες. Με αυτή την τεχνογνωσία, παρέχουμε τη δυνατότητα στους προμηθευτές μας να κατασκευάζουν κυψέλες σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας. Η γνώση που αποκτάμε είναι πολύ σημαντική για εμάς, ανεξάρτητα εάν κατασκευάζουμε οι ίδιοι ή όχι τις κυψέλες μπαταριών».

Η Ilse Aigner δήλωσε: «Με το κέντρο τεχνολογίας κυψελών μπαταριών, η BMW κάνει μία ακόμα σημαντική επένδυση στη Βαυαρία. Είναι κάτι που δείχνει καθαρά τη δέσμευσή της στο κρατίδιό μας ως μιας βιομηχανικής, high-tech περιοχής παραγωγής. Οι κυψέλες μπαταριών είναι κρίσιμη τεχνολογία στην επίτευξη μετακινήσεων μηδενικών ρύπων. Η Βαυαρία είναι στο προσκήνιο της ηλεκτροκίνησης – κάτι που σκοπεύουμε να επεκτείνουμε για να διασφαλίσουμε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ευημερία και θέσεις εργασίας».

Η στρατηγική του BMW Group NUMBER ONE > NEXT δίνει σαφή τεχνολογική έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση και την αυτόνομη οδήγηση, ενισχύοντας τη θέση της Γερμανίας ως μοχλού καινοτομίας για τις μετακινήσεις και τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Σαν κορυφαίος πάροχος premium μετακίνησης, το BMW Group επικεντρώνεται στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών, συμβάλλοντας στην προώθηση των θεμάτων ACES (Autonomous/Αυτόνομο, Connected/Συνδεδεμένο, Electrified/Ηλεκτρικό και Services/Υπηρεσίες).

P90286360 highRes prototype production

Το Κέντρο Τεχνολογίας Κυψελών Μπαταριών προσδίδει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Η κυψέλη είναι η καρδιά της μπαταρίας. Αυτή προσδιορίζει τις επιδόσεις, το ενεργειακό περιεχόμενο, τις δυνατότητες φόρτισης και τη διάρκεια ζωής, συμβάλλοντας επομένως σημαντικά στις επιδόσεις ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Στα εργαστήρια, και στις εγκαταστάσεις έρευνας και δημιουργίας πρωτοτύπων που απαρτίζουν το κέντρο κυψελών μπαταριών, εξειδικευμένες ομάδες θα αναλύουν τη σχεδίαση και την τεχνολογία των κυψελών. Επίσης θα δημιουργούν πρωτότυπες κυψέλες μελλοντικών μπαταριών, με έμφαση στην χημική σύσταση των κυψελών, τη χρήση διαφορετικών υλικών, τη συμπεριφορά της κυψέλης σε κρίσιμες ή πολύ κρύες συνθήκες, τη συμπεριφορά στη φόρτιση και την ταχεία φόρτιση και την αξιολόγηση διαστάσεων και σχημάτων των κυψελών. Αυτή η τεχνογνωσία στους κόλπους της εταιρίας είναι σημαντική για τη βελτίωση της μπαταρίας και την ανάπτυξη υψηλότερων δυνατοτήτων επιδόσεων.

Το BMW Group θα αποκτήσει επίσης τεχνογνωσία παραγωγής (build-to-print) και θα μπορεί στη συνέχεια να προχωρά σε υπεργολαβίες για την παραγωγή κυψελών μπαταριών σύμφωνα με τις ακριβείς προϊοντικές απαιτήσεις και προδιαγραφές. Αυτή η τεχνολογική εξειδίκευση – που καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξιών από την επιλογή υλικών, τη σχεδίαση κυψελών, την ενσωμάτωση στα συστήματα μπαταριών, την κατασκευασιμότητα και τις τεχνολογίες παραγωγής – προσφέρει στη εταιρία ένα αποφασιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αξιοποιώντας πλεονεκτήματα κόστους και οικονομίες κλίμακας.

Το BMW Group έχει ήδη ολοκληρώσει αρκετά χρόνια έρευνας στις κυψέλες των μπαταριών και έχει αποκτήσει ένα υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης στην αξιολόγηση, κυρίως μέσα από την εξέλιξη των μοντέλων BMW i. Η εταιρία θα συγκεντρώσει την τεχνογνωσία των διαφόρων τμημάτων και περιοχών στο νέο κέντρο τεχνολογίας για Κυψέλες Μπαταριών και θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για πιο άμεσα αποτελέσματα. Τα ευρήματα από την έρευνα θα ενσωματωθούν απευθείας στην τελευταία γενιά μπαταριών.

Πέμπτη γενιά ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης του BMW Group από το 2021: ηλεκτροκινητήρας, μετάδοση και ηλεκτρονικά ισχύος ενσωματώνονται σε μία ενιαία μονάδα.

Το BMW Group ήδη εξελίσσει την 5η γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που θα κυκλοφορήσουν το 2021, με βελτιστοποιημένη συνεργασία μεταξύ του ηλεκτροκινητήρα, της μετάδοσης, των ηλεκτρονικών ισχύων και της μπαταρίας.

Ουσιαστικό πλεονέκτημα αυτής της μελλοντικής φιλοσοφίας ηλεκτροκίνησης είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας, η μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος συνδυάζονται σε μία νέα και ανεξάρτητη μονάδα ηλεκτροκίνησης. Υιοθετώντας συμπαγή σχεδίαση, η νέα, ενιαία μονάδα καταλαμβάνει αισθητά λιγότερο χώρο από τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία που χρησιμοποιούνταν σε προηγούμενες γενιές. Η αρθρωτή φιλοσοφία επιτρέπει την κλιμάκωση και μετατροπή για ποικίλες απαιτήσεις χώρων και επιδόσεων, αυξάνοντας την ευελιξία και διευκολύνοντας την εγκατάσταση της νέας μονάδας ηλεκτροκίνησης σε διαφορετικές εκδόσεις μοντέλων. Ενσωματώνοντας τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε μία μονάδα απαιτούνται λιγότερα εξαρτήματα, το οποίο μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Κάτι που επίσης αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο νέος ηλεκτροκινητήρας δεν έχει ανάγκη από σπάνιες γαίες, με αποτέλεσμα το BMW Group να μην εξαρτάται πλέον από την διαθεσιμότητά τους. Η 5η γενιά του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης χρησιμοποιεί επίσης νέες, ισχυρότερες μπαταρίες. Η κλιμακούμενη, αρθρωτή τους σχεδίαση σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται ευέλικτα στην αντίστοιχη αρχιτεκτονική κάθε αυτοκινήτου σε διαφορετικά εργοστάσια παραγωγής.
Χάρη στην περαιτέρω εξέλιξη της μπαταρίας ειδικότερα, το νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης αυξάνει την αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας μέχρι 700 χλμ. Στα υβριδικά μοντέλα (plug-in hybrid), η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ. Έτσι, το BMW Group ενισχύει την πρωτοκαθεδρία του στην καινοτομία.

P90286382 highRes production of protot

Με τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία να εξελίσσονται και να κατασκευάζονται εσωτερικά, το BMW Group ήδη κατέχει ένα υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και δημιουργίας αξίας για τα συστήματα ηλεκτροκίνησης. Η παραγωγή από το ίδιο το BMW Group προσδίδει ένα αποφασιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, διασφαλίζοντας τεχνογνωσία σε νέες τεχνολογίες, αποκτώντας εμπειρία σε σημαντικά συστήματα και αξιοποιώντας πλεονεκτήματα κόστους.

Η ευελιξία της νέας μονάδας ηλεκτροκίνησης και η αναβαθμισμένη, αρθρωτή μπαταρία θα διασφαλίσει την ελευθερία κινήσεων της BMW στο μέλλον. Χάρη στα κλιμακούμενα, ηλεκτρικά αρθρωτά συστήματα, από το 2020 θα μπορεί να τοποθετείται σε οποιαδήποτε σειρά μοντέλο με οποιοδήποτε σύστημα μετάδοσης, ανάλογα με τη ζήτηση. Η 5η γενιά συστήματος ηλεκτροκίνησης πετυχαίνει υψηλά επίπεδα επιδόσεων και καλή αυτονομία με πολύ λιγότερο βάρος. Θα μπορεί να ενσωματώνεται σε προσθιοκίνητες και πισωκίνητες ευέλικτες, βελτιωμένες αρχιτεκτονικές οχημάτων, που θα είναι επίσης κατάλληλες για όλες τα συστήματα κίνησης. Με τέτοια ευελιξία, η εταιρία θα μπορεί να ικανοποιεί την προβλεπόμενη ζήτηση για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα το 2025.

Διεθνές δίκτυο παραγωγής
Tο BMW Group ωφελείται από ένα πολύ ευέλικτο δίκτυο παραγωγής που μπορεί να απαντά γρήγορα στη ζήτηση για ηλεκτρικά μοντέλα. Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ενσωματωμένα στο υπάρχον σύστημα παραγωγής.
Η εταιρία ήδη παράγει ηλεκτρικά οχήματα σε δέκα περιοχές σε όλο τον κόσμο. Οι μπαταρίες που απαιτούνται για τα μοντέλα αυτά προέρχονται από τρία εργοστάσια μπαταριών στο Dingolfing, Γερμανία, Spartanburg, ΗΠΑ και Shenyang, Κίνα. Το εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing παίζει ηγετικό ρόλο στο δίκτυο, σαν κέντρο τεχνολογίας ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Το BMW Group κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο
Από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, το BMW Group παρέδωσε συνολικά 78.096 οχήματα BMW i, BMW iPerformance και ηλεκτρικά MINI σε πελάτες σε όλο τον κόσμο – αύξηση 63,7% από πέρσι. Έχοντας εννέα ηλεκτρικά μοντέλα αυτή τη στιγμή, το BMW Group είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία προβλέπεται να πουλήσει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το τέλος της χρονιάς.


Η Κατερίνη στις 4 Ιουνίου υποδέχθηκε ‘‘ζεστά’’ τα ORANGE DAYS για ακόμη μία χρονιά
Το Σάββατο 06 Ιουνίου η ομάδα του CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL θα διοργανώσει ολοήμερο RIDE DAY στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων ακολουθώντας πιστά όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής που ορίζει η Πολιτεία
Φερθείτε έξυπνα…επιλέγοντας Γνήσια Αξεσουάρ ΥΑΜΑΗΑ
Τον Μάιο του 2020 ολοκληρώθηκε η συμφωνία συνεργασίας της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. με την εταιρεία LPC Α.Ε., τη μοναδική αντιπρόσωπο της Valvoline International Inc. στην Ελλάδα

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.