Δελτία Τύπου

Peugeot Scooters: 120 χρόνια εξέλιξης

Η πρώτη μοτοσυκλέτα της Peugeot δημιουργήθηκε το 1898


  14.11.2017

  Ως η παλαιότερη εν ενεργεία μάρκα δικύκλων στον κόσμο, η Peugeot Scooters γιόρτασε στην EICMA 120 χρόνια ιστορίας, συνδυάζοντας τις αξίες του παρελθόντος με το όραμα για το μέλλον

  Η πρώτη μοτοσυκλέτα της Peugeot δημιουργήθηκε το 1898, συμβάλλοντας στην επανάσταση των δίτροχων μηχανοκίνητων οχημάτων. Στα 120 χρόνια που ακολούθησαν, η Peugeot Scooters παρουσίασε εμβληματικά μοντέλα που έγραψαν ιστορία και καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές για τη δίτροχη μετακίνηση. Από την παρουσίαση των πρώτων scooter με πλαστικά στο πρώτο ηλεκτρικό scooter πριν από 20 χρόνια, και στην καινοτόμο για την εποχή της εφαρμογή συστημάτων ABS και υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων σε scooter, η Peugeot Scooters βρίσκεται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογικής πρωτοπορίας.

  peugeot eicma2017 2

  Για να γιορτάσει τα 120 χρόνια της, η εταιρεία παρουσίασε στην EICMA μια ειδική επετειακή έκδοση του μοντέλου Django, σε συνεργασία με την κορυφαία ιταλική εταιρεία δερμάτινων ειδών “Schedoni”. Η έκδοση έχει χρωματισμό “Blue 120”, δημιουργημένο ειδικά για την περίσταση, σε συνδυασμό με δερμάτινη σέλα, μαξιλάρι πλάτης και grips από τη Schedoni. Φόρος τιμής στα scooter της Peugeot της δεκαετίας του ’50, το Django θα εξοπλιστεί για το 2018 με νέο Euro4, 4-χρονο, injection κινητήρα 50cc, καθώς και νέους χρωματισμούς.

  peugeot eicma2017 3

  Στην EICMA παρουσιάστηκαν ακόμη οι νέοι χρωματισμοί της τελευταίας γενιάς μοντέλων της εταιρείας, Metropolis, Belville και Speedfight 4. Εξοπλισμένα με σύγχρονους, δυνατούς, οικονομικούς κινητήρες και χρήσιμες τεχνολογικές εφαρμογές, τα νέα scooter της Peugeot έχουν στόχο να κάνουν την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη πιο άνετη και ασφαλή.

  peugeot eicma2017 6

  Στην κατεύθυνση αυτή, η Peugeot Scooters συνεχίζει την επένδυσή της στο κεφάλαιο της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας το προηγμένο ηλεκτρικό scooter Peugeot 2.0 e-powered by GenZe. Το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε πέρσι ως πρωτότυπο και φέτος μπαίνει στην παραγωγή, προάγει την τεχνολογία των ηλεκτρικών scooter σε επίπεδο αυτονομίας, αντοχής και συνδεσιμότητας. Ο αναβάτης έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για την φόρτιση της μπαταρίας, την υπολειπόμενη αυτονομία σε χιλιόμετρα, την αντιστοιχία σε καύσιμα που εξοικονομούνται (eco-score), GPS και εντοπισμό σε περίπτωση κλοπής. Οι πληροφορίες εμφανίζονται τόσο στην TFT οθόνη του πίνακα οργάνων του scooter, όσο και σε ειδικό application για smartphones.

  peugeot eicma2017 4

  Αξιοποιώντας την κληρονομιά 120 χρόνων, η Peugeot Scooters συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους για τη σύγχρονη μετακίνηση, βασισμένη στους πυλώνες της εταιρείας για τον 21ο αιώνα:

  -Προηγμένη ασφάλεια
  -Εύκολος χειρισμός
  -Ανώτερη αίσθηση οδήγησης
  -Πλήρης συνδεσιμότητα

  Το 2019 είναι μια ακόμα σημαντική χρονιά για την Kymco που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την έρευνα, εξέλιξη και παραγωγή νέων μοντέλων
  Η Yamaha ανακοινώνει την τριετή συνεργασία τεχνικής υποστήριξης για τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (Tour de France), τον Ποδηλατικό Γύρο της Ιταλίας (Giro d'Italia) και τον Ποδηλατικό Γύρο της Ισπανίας (La Vuelta)
  Oι «Ημέρες Μοτοσυκλέτας » έρχονται το 2019, νωρίτερα στην αρχή του καλοκαιριού και με ανανεωμένο concept
  Ιδανικά γάντια για τις χειμερινές σας εκδρομές με αδιάβροχη και αντιανεμική μεμβράνη