Δελτία Τύπου

BMW Motorrad International GS Trophy: Μογγολία 2018

Αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών


16.02.2018

Το GS Trophy ταξιδεύει στη Μογγολία τον Ιούνιο του 2018 για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του

Το 6ο International GS Trophy της BMW Motorrad που φέρει τον τίτλο Central Asia 2018, αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ με τη συμμετοχή τριών νέων ομάδων, από την Αυστραλία, την Ινδία και μία δεύτερη Διεθνή Ομάδα Γυναικών, ενώ θα έχει διάρκεια οκτώ ημερών, λόγω των τεράστιων αποστάσεων που θα πρέπει να καλυφθούν.

Το GS Trophy ταξιδεύει στη Μογγολία τον Ιούνιο του 2018 για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του. Το 6ο International GS Trophy της BMW Motorrad που φέρει τον τίτλο Central Asia 2018, αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ με τη συμμετοχή τριών νέων ομάδων, από την Αυστραλία, την Ινδία και μία δεύτερη Διεθνή Ομάδα Γυναικών, ενώ θα έχει διάρκεια οκτώ ημερών, λόγω των τεράστιων αποστάσεων που θα πρέπει να καλυφθούν.

bmw gs trophy 2018 12

Αντιμετωπίζοντας … τα πάντα!

Καθένα από τα προηγούμενα GS Trophy είχε το δικό του χαρακτήρα, ενώ κάθε χρόνο επισκεπτόταν μία διαφορετική ήπειρο. Άλλοτε ψηλά βουνά ή ηφαιστιογενή οροπέδια, άλλοτε άνυδρες, ερημικές εκτάσεις, ενώ στην τελευταία του έκδοση το 2016, το GS Trophy έφερε τους αναβάτες των GS στα υγρά τροπικά δάση της νοτιοανατολικής Ασίας. Για το 2018, η Μογγολία υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερο σασπένς, καθώς το εγχείρημα ξεκινά από τα βουνά και καταλήγει στην έρημο, με τους αναβάτες να διασχίζουν την απέραντη στέπα της Μογγολίας, δηλαδή καταπράσινες εκτάσεις σε μεγάλο υψόμετρο. Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι πραγματικά επικών διαστάσεων. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία εμπειρία που ονειρεύονται όλοι οι αναβάτες περιπέτειας.

bmw gs trophy 2018 4

Λίγα λόγια για την Μογγολία

Η Μογγολία είναι μία αχανής χώρα (με έκταση 1.5 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα) και αραιοκατοικημένη – με πληθυσμό μόλις 3 εκατομμυρίων. Μόνο η Ανταρκτική είναι σαν περιοχή πιο αραιοκατοικημένη σε όλο τον πλανήτη!

Η χώρα είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ιστορία της ως έδρα της Μογγολικής Αυτοκρατορίας, την οποία ίδρυσε ο Τζένγκις Χαν τον 13ο αιώνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση ενιαία αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ. Σήμερα, ένας στους τρεις κατοίκους της χώρας διατηρεί τον ίδιο νομαδικό τρόπο ζωής, διασχίζοντας με άλογα τη στέπα σε αναζήτηση τροφής για τα κοπάδια από γιακ, κυρίως, και καμήλες.

bmw gs trophy 2018 6

Πού βρίσκεται η Μογγολία; Από το Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το Μόναχο – όπου είναι η έδρα της BMW Motorrad – η απόσταση είναι περίπου 8.250 χλμ. σε άσφαλτο και χώμα. Το ταξίδι τυπικά διαρκεί τρεις εβδομάδες ενώ με το αεροπλάνο χρειάζονται 13 ώρες πτήσης. Νότια, η Μογγολία συνορεύει με την Κίνα και Βόρεια με τη Ρωσία, ουσιαστικά με την περιοχή της Σιβηρίας. Το οροπέδιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000-1.500 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι σχετικά χαμηλές. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν παγωνιά τη νύχτα με μηδενικές θερμοκρασίες που όμως ανεβαίνουν στους 250 Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι καιρικές συνθήκες μπορούν μάλιστα να επιδεινωθούν καθώς οι ισχυροί άνεμοι και οι αμμοθύελλες αποτελούν συνηθισμένα φαινόμενα. Αν και η Μογγολία έχει μεγάλη ηλιοφάνεια (κατά μέσο όρο 250 ημέρες το χρόνο), το καλοκαίρι είναι η εποχή των βροχών!

Κατά συνέπεια, οι αναβάτες των GS θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν ποικίλα εδάφη καθώς θα ταξιδεύουν σε βουνά, φαράγγια, στη στέπα και στην έρημο. Πέτρα, χώμα, γρασίδι, πιθανόν λάσπη και ασφαλώς άμμος σε διάφορα υψόμετρα και διαφορετικές κλίσεις εδάφους είναι μερικές από τις συνθήκες.

bmw gs trophy 2018 7

Σχετικά με το GS Trophy

Το GS Trophy είναι μία διοργάνωση που εκφράζει το πνεύμα της BMW GS, συνδυάζοντας στοιχεία όπως ο ελεύθερος χρόνος, η περιπέτεια και η πρόκληση που προσφέρει η μοτοσικλέτα. Η φετινή περιπέτεια στην Κεντρική Ασία αποτελεί την 6η έκδοση του GS Trophy, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια έχει ταξιδέψει στη Νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη) το 2016, στη Βόρεια Αμερική (Καναδά) το 2014, στη Νότια Αμερική (Χιλή, Αργεντινή) το 2012 και, νωρίτερα, στην Αφρική, στο νοτιότερο άκρο της ηπείρου το 2010 (Νότια Αφρική, Σουαζιλάνδη, Μοζαμβίκη) και στο βόρειο τμήμα της (Τυνησία) το 2008. Στο GS Trophy Central Asia 2018 θα συμμετάσχουν 18 ομάδες με 54 συνολικά αναβάτες.

bmw gs trophy 2018 8

Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά μία ομαδική περιπέτεια στην οποία αναβάτες από διάφορες χώρες διαγωνίζονται μεταξύ τους σε μία σειρά αγωνισμάτων, μερικά από τα οποία δεν έχουν σχέση με την οδήγηση. Δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες κάθε βράδυ κατασκηνώνουν στην ύπαιθρο, δημιουργούνται φιλίες και αναπτύσσεται πνεύμα συντροφικότητας. Μία επιτυχημένη ομάδα σέβεται το περιβάλλον της, φροντίζει τις μοτοσικλέτες και δείχνει κατανόηση στους άλλους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση ξεκινά την 1η Ιουνίου 2018, ημέρα που οι αγωνιζόμενοι θα φτάσουν στη βάση του Ουλάν Μπατόρ, όπου το πρόγραμμα ξεκινά με ενημέρωση των αναβατών, διάθεση των μοτοσικλετών και επαφές με τον Τύπο. Η ίδια η περιπέτεια θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου.

bmw gs trophy 2018 2

Ακολουθήστε την Περιπέτεια

Η BMW Motorrad θα μεταδώσει το γεγονός από διάφορα μέσα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις ημέρες πριν την εκκίνηση. Προς το παρόν, μπορείτε να ενημερώνεστε για το GS Trophy και τις ομάδες που συμμετέχουν στην επίσημη ιστοσελίδα

bmw gs trophy 2018 3

Βρεθήκαμε στα Τρίκαλα, έδρα της Γκοργκόλης Α.Ε. για να οδηγήσουμε μια σειρά από νέα και πολύ ενδιαφέροντα δίκυκλα για τη χώρα μας
Πριν από λίγες ημέρες παραλάβαμε το ολοκαίνουργιο κράνος Pilot Snake, το οποίο εισάγεται στη χώρα μας από την εταιρεία MotoMarket
Τον Φεβρουάριο πουλήθηκαν 276 καινούργιες μοτοσυκλέτες, 9 λιγότερες από τον Ιανουάριο
Τα best seller του Φεβρουαρίου ήταν και πάλι δύο «παπιά», τα οποία ηγούνται των ταξινομήσεων και το πρώτο δίμηνο του 2019