Αγώνες Εξωτερικού

Η Triumph προμηθευτής κινητήρων για τα Moto2 (Video)

Ο τρικύλινδρος κινητήρας της Triumph από το 2019 θα είναι η βάση των μοτοσυκλετών της Moto2


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  04.06.2017

Ανακοινώθηκε και επίσημα αυτό που ακουγόταν έντονα ένα χρόνο τώρα, Η Triumph Motorcycles θα αποτελέσει τον βασικό προμηθευτή κινητήρων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM Moto2, από το 2019

Η διάρκεια του συμβολαίου μεταξύ των Βρετανών και της διοργανώτριας αρχής Dorna, είναι τριετής και ο κινητήρας θα είναι ένας τροποποιημένος για αγωνιστική χρήση τρικύλινδρος 765cc, τον οποίο χρησιμοποιεί και το Triumph Street Triple του 2017.

Triumph Moto2 SM

Ο νέος κινητήρας αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη αυτού που «φορούσε» το Daytona 675R. Έναν πλέον επιτυχημένο συνδυασμό, μίας και είχε κερδίσει σε διοργανώσεις όπως το Isle of Man TT, Daytona 200 και το British Supersport Championship το 2014 και το 2015.

Αυτή η νέα προσπάθεια της θρυλικής βρετανικής μάρκας στα Moto2 με το διαχρονικά αγωνιστικό προφίλ, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολυετή ιστορία της.

Ο Paul Stroud, Διευθύνων Εμπορικός Διευθυντής της Triumph Motorcycles, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την Triumph που αποτελεί ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία των 110 χρόνων στους αγώνες ταχύτητας και βασίζεται στους διάσημους τρικύλινδρους κινητήρες μας. Προσβλέπουμε σε μια μακρά και συναρπαστική σχέση με τη Dorna και τα Moto2, τους αναβάτες και τους οπαδούς της κατηγορίας.»

Η Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μία από τις πιο θρυλικές μάρκες μοτοσικλετών στον κόσμο. Οι τρικύλινδροι κινητήρες της Triumph είναι γνωστοί για την γραμμική ισχύ και την υψηλή ροπή που αποδίδουν. Έχουν πολλές επιτυχίες στους αγώνες, καθιστώντας τους την ιδανική επιλογή για το πρωτάθλημα του Moto2. Ανυπομονούμε για το 2019 και την ανανέωση της κατηγορίας των Moto2 σε συνεργασία με την Triumph.»

mugello triumph

Ο Herve Poncharal, Πρόεδρος της IRTA, δήλωσε: «Το Moto2 είναι μια πολύ σημαντική  κατηγορία για την προετοιμασία των οδηγών κατά την άνοδό τους στο MotoGP. Η άφιξη της Triumph ως μοναδικού προμηθευτή κινητήρων, καθώς και νέων ECU στην ενδιάμεση κατηγορία, σηματοδοτεί μια νέα εποχή που σίγουρα θα αποτελέσει ένα άλλο μεγάλο βήμα στην εξέλιξή τής κατηγορίας, διασφαλίζοντας τη σημαντικότητα της σαν το τελευταίο βήμα για την άνοδο των αναβατών προς το MotoGP.»

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση