Αγώνες Εξωτερικού

Νυχτερινοί αγώνες και στην Sepang

Φωτισμός σε όλη την πίστα


02.08.2018

64 κολώνες φωτισμού εγκαταστάθηκαν στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία στην οποία με την έγκριση της FIM και της FIA μπορούν να γίνουν νυχτερινοί αγώνες


Η πίστα της Sepang είναι μία από τις ομορφότερες και καλύτερες στον κόσμο. Στις 4 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην πίστα της Μαλαισίας ο προτελευταίος αγώνας του MotoGP, ενώ μέχρι και το 2017 και σχεδόν για δύο δεκαετίες διεξάγονταν και αγώνες F1 στην συγκεκριμένη πίστα.

Ο λόγος για τον οποίο η F1 «έφυγε» από την Sepang ήταν το υψηλός κόστος διεξαγωγής του event αλλά και ο λίγος κόσμος που προσέλκυε ο αγώνας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει άλλωστε και στα MotoGP.

sic straight 2

Η κυβέρνηση της χώρας όμως αναβαθμίζει την πίστα για να προσελκύσει νέα event. Έτσι τοποθέτησε 64 κολώνες φωτισμού που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία με ισχύ 150 lux που θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό σε διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων και track days. Η τοποθέτηση είναι εγκεκριμένη από την FIM και τη FIA, αλλά προς το παρών δεν θα δούμε νυχτερινούς αγώνες Formula 1 ή MotoGP, καθώς απαιτείται ακόμη καλύτερος φωτισμός για την καλύτερη κάλυψη των αγώνων.

Το έργο ανέλαβε η εταιρεία που έχει τοποθετήσει φωτισμό και στις πίστες του Abu Dhabi, του Losail στο Κατάρ, του Bahrain και του Καναδά (Jukasa Speedway).

Το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαρτίου η ομάδα της Yamaha κέρδισε 4 καρό σημαίες, πολλά βάθρα και συγχρόνως προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις!
Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού