Αγώνες Εξωτερικού

ADAC Junior Cup: Ο Βασίλης Κορωνάκης συνεχίζει την προσπάθεια

Άτυχος στον πρώτο αγώνα, έβδομος στον δεύτερο


23.04.2018

Ο Βασίλης Κορωνάκης έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο για το 2018 σε μια πίστα που πέρσι είχε θριαμβεύσει


Στην πίστα του Assen στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, ο αναβάτης που τρέχει με την υποστήριξη της KTM South East Europe και της Skourtas Racing Center συμμετείχε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε αγώνα του ADAC Junior Cup Powered by KTM.

Ο πρώτος αγώνας του Βασίλη Κορωνάκη στο Assen δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρόλο που υπήρχαν όλες οι προδιαγραφές, όπως έδειξαν οι κατατακτήριες δοκιμές κατά τις οποίες ο αναβάτης από την Κέρκυρα έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

adac junior cup assen 2

Ο Κορωνάκης ξεκίνησε πρώτος και αφού ολοκλήρωσε έναν γύρο κάνοντας τον καλύτερο χρόνο, είχε μία πτώση η οποία τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Ευτυχώς ήταν ανώδυνη και για τον ίδιον και για την μοτοσυκλέτα του, πράγμα το οποίο του επέτρεψε να συμμετάσχει στον δεύτερο αγώνα. Νικητής του πρώτου αγώνα ήταν ο Aaron Schäfer, με χρόνο 2:00.401.

adac junior cup assen 3

Στον δεύτερο αγώνα ο Κορωνάκης, σαφώς επηρεασμένος από την πτώση που είχε την προηγούμενη μέρα, έκανε έναν αγώνα συντηρητικό χωρίς να πιέζει όπως συνηθίζει. Μετά τα μέσα του αγώνα η πρώτη πεντάδα απομακρύνθηκε αρκετά και έτσι τελικά τερμάτισε 7ος ανάμεσα σε 23 αναβάτες. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν τον ικανοποίησε αφού στην ίδια πίστα ο Βασίλης έχει πάρει δύο συνεχόμενες νίκες μία σε βρεγμένο και μία σε στεγνό. Nικητής και του δεύτερου αγώνα ήταν ο Aaron Schäfer (18).

Συγχαρητήρια στον Βασίλη και αναμένουμε να τον δούμε στον επόμενο αγώνα (που θα είναι πάλι διπλός) που θα γίνει στο Oschersleben της Γερμανίας στις 8-10 Ιουνίου.

Από την απόλυτη κυριαρχία του Jonathan Rea και της Kawasaki, φέτος ο Bautista και η Ducati «διαλύουν» τον ανταγωνισμό
Μοναδικές επιδόσεις με νέα ρεκόρ για τα MotoGP™ ελαστικά της Michelin
Οι διοργανωτές της MotoE ανακοίνωσαν την αιτία της πυρκαγιάς στο paddock της Jerez, που κατέστρεψε την πλειονότητα των μοτοσυκλετών και του εξοπλισμού
Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δόθηκε στις Σέρρες, με τους αναβάτες της ΚΤΜ SEE MICHELIN MOTO MARKET MOTOREX TEAM ENDURO να κατακτούν τρεις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση