Αγώνες Εξωτερικού

ΜotoGP: Με δύο ομάδες η Suzuki το 2019

Στα πλάνα του εργοστασίου του Hamamatsu μια «δορυφορική» ομαδα


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  28.02.2018

Τέσσερα GSX-RR αναμένεται να δούμε στο grid του Πρωταθλήματος του 2019 με στόχο την συγκέντρωση περισσότερων δεδομένων που θα επιταχύνει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της Suzuki

Πολλές ανακατατάξεις αναμένεται να δούμε στα MotoGP αφού οι εργοστασιακές ομάδες που δεν έχουν έως τώρα «δορυφορικές» ομάδες στο κορυφαίο Πρωτάθλημα «ψάχνονται» για νέες συνεργασίες.

2019 suzuki satelite team 3

Οι ομάδες Tech 3, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας της με την Yamaha μετά το τέλος της φετινής σεζόν, η Reale Avintia, η Angel Nieto και η Marc VDS είναι υποψήφιες που θα πλαισιώσουν την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki το 2019.

2019 suzuki satelite team 2

Η είδηση βγήκε από το στόμα του αγωνιστικού διευθυντή της Suzuki Ecstar, Davide Brivio, ο οποίος δήλωσε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει και δεύτερη ομάδα στα MotoGP η οποία θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Τόνισε όμως χαρακτηριστικά πως ότι αποφασισθεί πρέπει να υλοποιηθεί γρήγορα. Οπότε αναμένουμε εξελίξεις εντός τριών μηνών.

2019 suzuki satelite team 4

Ο επικεφαλής της Suzuki στα MotoGP γνωρίζει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα πρέπει να διαθέτει μια νέα ομάδα, όπως και το ότι θα πρέπει να πλαισιωθεί από τους κατάλληλους ανθρώπους.

Ο Brivio είναι σίγουρος πως η φετινή χρονιά θα είναι καθοριστική για την ομάδα και πως μια δεύτερη ομάδα το 2019 θα βοηθήσει στη συλλογή χρήσιμων πληροφοριών που θα έρθουν μέσα από δοκιμές.

yamaha tech3

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε μια ομάδα Monster Suzuki Tech3, την στιγμή που πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και η συνεργασία με την Marc VDS, της οποίας το συμβόλαιο με την Honda λήγει στο τέλος του 2018.

marc vds racing

Η Ducati έκανε την αρχή με τις παρουσιάσεις των ομάδων MotoGP. Ας δούμε πότε είναι προγραμματισμένες και οι παρουσιάσεις των υπόλοιπων ομάδων
Όλα καινούργια το 2019. Νέα μοτοσυκλέτα, χορηγός και ο Danilo Petrucci που ήρθε να πλαισιώσει τον “παλιό» Andrea Doviziozo
Με ανακοίνωση του το HRC, ενημέρωσε πως ο Ισπανός αναβάτης τραυματίστηκε και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της ζημιάς
Το βάθρο «βάφτηκε πορτοκαλί» αφού και οι 3 πρώτοι ήταν αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της KTM