Αγώνες Εξωτερικού

WSBK: Υπεγράφη συμφωνία με την πίστα της Βορείου Ιρλανδίας

Θα ενταχθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα μετά το 2020


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  02.02.2018

Η χώρα καταγωγής του Jonathan Rea, Βόρειος Ιρλανδία, και η πίστα της λίμνης Torrent θα προστεθούν στο πρόγραμμα του WSBK

 Άνοιγμα σε νέες αγορές δείχνει να πραγματοποιεί η Dorna που διαχειρίζεται το πρωτάθλημα του MotoGP και του WSBK. Στο MotoGP, μετά την Ταϊλάνδη που εισήχθη φέτος στο καλεντάρι, σειρά έχει το 2020 η νέα πίστα που κατασκευάζει η Φινλανδία.
Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, έχει αναφέρει πως αν βρεθεί και κάποια άλλη χώρα που θα αποτελέσει ενδιαφέρουσα πρόταση (απαντώντας και στις φήμες που ήθελαν να συζητείται η διοργάνωση αγώνα εντός πόλης), τότε θα πάρει τη θέση μιας εκ των τεσσάρων ισπανικών.

 

 

WSBK NIreland 2


Έτσι ανακοινώθηκε η τριετής συνεργασία του πρωταθλήματος WSBK με την πίστα της Βορείου Ιρλανδίας, Lake Torrent. Η κατασκευή της αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και θα διαρκέσει περίπου 18 μήνες. Το έργο έχει αναλάβει η Manna Developments, ενώ η σχεδίασή της έχει γίνει από την Driven International, την εταιρεία δηλαδή που αναδιαμόρφωσε την πίστα του Silverstone.

Η συγκεκριμένη πίστα βρίσκεται στο Coalisland του County Tyrone και καλύπτει ένα χώρο 3,6 χλμ. Θα περιλαμβάνει 12 στροφές και θα έχει αρκετές υψομετρικές διαφορές κατά μήκος της, που θα φτάνουν μέχρι και τα 30 μέτρα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του WSBK Daniel Carrera πιστεύει πολύ στην αγορά της Βορείου Ιρλανδίας, που είναι και η χώρα καταγωγής του τρεις φορές πρωταθλητή στα WSBK, Jonathan Rea.

 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε την πίστα της Βορείου Ιρλανδίας στο πρωτάθλημα του World Superbike», δήλωσε ο Carrera.

«Η πίστα του Lake Torrent είναι ένα φανταστικό έργο που αναμένεται να παρέχει υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις για τις ομάδες αλλά και τους επισκέπτες. Είμαστε περήφανοι που οι εκπρόσωποι της Manna Development και Mid Ulster επέλεξαν το πρωτάθλημα του WorldSBK ως το κορυφαίο γεγονός για τη διεθνή προώθηση της πίστας και περιοχής.»

 

WSBK NIreland 3


«Με τη μεγάλη παράδοση και κουλτούρα στο χώρο της μοτοσυκλέτας που χαρακτηρίζει τη Βόρειο Ιρλανδία, είμαι βέβαιος πως η συγκεκριμένη πίστα θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός στο πρωτάθλημα του WSBK.»

Η Βόρειος Ιρλανδία είναι μόνο μία από τις πολλές νέες χώρες που πρόκειται να εισαχθούν στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος του WSBK τα επόμενα χρόνια. Η Αργεντινή αποτελεί τη νέα πίστα για αυτήν τη σεζόν, ενώ εξετάζεται να πραγματοποιηθεί αγώνας στην Κίνα εντός του 2019.

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019