Αγώνες Εξωτερικού

Δοκιμές WSBK Jerez: Ταχύτερος ο Rea με το καλημέρα

Με το δεξί ο Βρετανός το 2018


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  24.01.2018

Ο Jonathan Rea ήταν ο ταχύτερος στις πρώτες επίσημες δοκιμές του WSBK για το 2018. Ο Πρωταθλητής ήταν ο μοναδικός που “έσπασε” το 1’.40”

 

 


Σε ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Jerez. ‘‘Το παρών’’ έδωσαν συνολικά 27 αναβάτες μεταξύ αυτών ορισμένοι από το British Superbikes και το World Supersport. Οι περισσότεροι αναβάτες και ομάδες δοκίμασαν τις νέες μοτοσυκλέτες τους υπό τους νέους κανονισμούς (κυρίως τον περιορισμό των στροφών στον κινητήρα) και προσπαθούσαν να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να έχουν τη βέλτιστη απόδοση.

 

Jerez Test 7

Ο Rea με την Kawasaki ZX-10R έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις του για φέτος, όντας ο μόνος αναβάτης που «γύρισε» κάτω από το 1’.40” σημειώνοντας 1’.39”.868. Ο Alex Lowes με τη Yamaha R1 «χώθηκε» μεταξύ των δύο αναβατών της Kawasaki, μένοντας 0.202 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rea με τον Tom Sykes να σημειώνει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο.

Το δίδυμο της εργοστασιακής Ducati, Marco Melandri και Chaz Davies είχαν μια καλή ημέρα πάνω στην Panigale R, αφού πέτυχαν τον τέταρτο και πέμπτο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα. Ο Michael van der Mark με Yamaha ήταν έκτος. Η Ducati Panigale V4, παρότι συμμετείχε στις δοκιμές με τον Ιταλό αναβάτη Lorenzo Zanetti, δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα πριν από το 2019. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Ιταλός έκανε τον δέκατο πέμπτο καλύτερο χρόνο με την V4.

 

Jerez Test 3

Ο Eugene Laverty με Milwaukee Aprilia έκλεισε την ημέρα του έβδομος, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τον χρόνο του Rea και ο Leon Camier με τη Red Bull Honda όγδοος.


Ο «εργοστασιακός» αναβάτης της Yamaha Nicolo Canepa και ο Lorenzo Savadori με Milwaukee Aprilia έκλεισαν τη δεκάδα με την ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα .

 

Jerez Test 5

Ο γνώριμός μας από το πέρασμά του στα MotoGP Loris Baz ήταν ενδέκατος στην επανεμφάνισή του στον κόσμο του WSBK με την Althea BMW. Ο επίσης πρώην αναβάτης του MotoGP και Moto2, Yonny Hernandez πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Pedercini Kawasaki πετυχαίνοντας τον δέκατο έκτο χρόνο.

 

Jerez Test 6

Κατακτώντας τη νίκη στο Β΄σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανεβαίνει στο βάθρο της MX2
Μετά την ακύρωση του πρώτου αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Jerez, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο και για τον δεύτερο αγώνα στο Le Mans
Δίνοντας τον καλυτερό εαυτό τους, όλοι οι αναβάτες της ομάδας τερματίζουν εντός εξάδας στιν Β' γύρο του Πρωταθλήματος Motocross
Oι περσινοί νικητές του Isle of Man, Michael Dunlop, Peter Hickman και Dean Harrison επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα του 2019