Νεα Μοντελα

EICMA 2018 DCR-018 Billet Sting: Sequels, πολύ δύσκολο πράγμα!

Για πολλά όσκαρ!


Γράφει ο Γιάννης Γεωργιδάκης  //  07.11.2018

Για την ακρίβεια είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις στην ιστορία του κινηματογράφου που ένα Sequel στάθηκε επάξια δίπλα στην αρχική ταινία

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 3

Το σκέφτομαι 5 λεπτά και μου έρχονται μόνο τα The Empire Strikes Back και Terminator 2: Judgment day (και το Deadpool 2 αλλά εκεί είμαι προκατειλημμένος).

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 7

Υπάρχουν όμως και οι φορές που το Sequel δεν είναι καλύτερο ούτε είναι χειρότερο, είναι απλά διαφορετικό.

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 5

Οι σκηνοθέτες μας, Ντίνος και Μάριος, μας είχαν δώσει πέρυσι τέτοια εποχή, ένα blockbuster με ασταμάτητη δράση και πολλή - πολλή ταχύτητα (review της πρώτης ταινίας εδώ).

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 20

Μάλιστα είχαμε ευχηθεί τότε να γράψουμε ξανά για τα κατορθώματα τους. Και έρχεται λοιπόν το Sequel, και από τη πρώτη ματιά το μονοκόμματο πλαίσιο αλουμινίου με τις κυψέλες βροντοφωνάζει ότι δε θα δεις μία από τα ίδια. Τουλάχιστον καταλάβαμε και γιατί το φωνάζουν Billet Sting.

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 11

Οι σκηνοθέτες μας επέμειναν σε ευρωπαϊκό casting. Aπλά από Αυστρία πήγαν Γερμανία καθώς στο DCR-018 συμπρωταγωνιστεί ο κινητήρας της BMW R NineT 2018, πλαισιωμένος από ένα σύστημα ελαιόψυξης σε ρόλο κομπάρσου καθώς έχει σχεδιαστεί με τόση προσοχή που εναρμονίζεται άψογα με το ... boxeroκούτι.

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 2

Όπως είπαμε και νωρίτερα αυτή η ταινία δεν γυρίστηκε με τις σκηνές καταδίωξης κατά νου, ωστόσο έχει πέσει ένα σχετικό μοντάζ στον Boxer για να δώσει 10-12 αλογάκια παραπάνω από τα “μαμίσια” 110 και τελική ταχύτητα πάνω από 280 χ.α.ω. Το soundtrack μας το παρέχει όπως και στην πρώτη ταινία ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Akrapovic με ένα κοντσέρτο γραμμένο ειδικά για τη DCR-018.

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 1

Παρόλο που η ταινία είναι αριστουργηματική δε παύουμε να απορούμε ποια ήταν η έμπνευση για κάτι τόσο διαφορετικό επειδή αν το DCR-017 θύμιζε Mad Max, το DCR-018 είναι πιο κοντά στο Blade Runner.

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 21

Η απάντηση έρχεται από το ίδιο το site της DNA που ο τότε νεαρός μηχανικός Ντίνος σχεδίασε και κατασκεύασε μια δίχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα 80cc με μονοκόμματο πλαίσιο αλουμινίου η οποία είχε πάρει σβάρνα τα podium για καμιά τριετία. Δηλαδή πρόκειται για ένα Sequel το οποίο κατά βάθος είναι και Remake, συνταγή που σπάνια αποδίδει τέτοιο υπέροχο αποτέλεσμα.

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 19

Το DCR-018 έκανε τη πρεμιέρα του στην EICMA και σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να το θαυμάσουμε από κοντά στις εγχώριες αίθουσες.

DCR 018 Billet Sting DNA Filters 16

Εφόσον το τερμάτισα με τις κινηματογραφικές αναφορές θα κλείσω λέγοντας, ότι στον πατέρα και υιό Νικολαΐδη αξίζουν πάρα πολλά όσκαρ.

Μια γιγαντιαία βάση δεδομένων με off road διαδρομές που διασχίζουν όλη την Ευρώπη. Από την Πορτογαλία στην Τουρκία και από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι την Αφρική
Η ναυαρχίδα της οικογένειας Panigale, η V4, η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής της Ducati με τετρακύλινδρο κινητήρα, σε μόλις δώδεκα μήνες έχει πουλήσει 6.100 μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο
Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο