Νεα Μοντελα

Intermot 2018 Energica EGO Sport Black: Ηλεκτρική και αγωνιστική

Πολύ κοντά σε αυτήν του Πρωταθλήματος MotoE


10.10.2018

Η νέα σειρά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Energica συνδυάζει εντυπωσιακή ισχύ και απόδοση με καινοτόμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Η Ego Sport Black είναι ότι πλησιέστερο στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Energica για το πρωτάθλημα MotoE

Το Energica Ego Sport Black, είναι παραπλήσια της Ego Corsa που δοκιμάζεται στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ενώ η τελική σε άλλα μοντέλα της εταιρείας περιορίζεται σε 200 χ.α.ω., το Ego Sport Black φτάνει στα 241 χ.α.ω. Το Energica Ego Sport Black διαθέτει κινητήρα 107 kW (145 ίππων) με ροπή 20,3 kg-m, που είναι άμεσα διαθέσιμη.

energica ego sport black header

Για τον καλύτερο έλεγχο το νέο μοντέλο διαθέτει αναβαθμισμένο έλεγχο γκαζιού. Νέες ρυθμίσεις φέρει και το σύστημα traction control που μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι επίπεδα, που επηρεάζουν ανάλογα και το eABS.

Διαβάστε εδώ για την Livia Cevolini, την γυναίκα που ίδρυσε την Energica

Άλλες αναβαθμίσεις στα μοντέλα του 2019 αφορούν τα θερμαινόμενα γκριπ και αλλαγές στο σύστημα φόρτισης που θα γίνεται πλέον ελεγχόμενα από το χρήστη, με δυνατότητα ορισμού προκαθορισμένων διακοπών φόρτισης, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Μια νέα λειτουργία "σιωπηλής φόρτισης" θα είναι επίσης διαθέσιμη, η οποία θα εξαλείψει τον θόρυβο του ανεμιστήρα που μπορεί να την κάνει ενοχλητική σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μια ταχύτερη ρύθμιση φόρτισης θα είναι επίσης διαθέσιμη και θα μειώσει το χρόνο της κατά 15% σε όλες τις μοτοσυκλέτες της Energica.

Η Suzuki επιβεβαίωσε πως σταματάει την παραγωγή του Hayabusa, 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο μιας εκ των πιο ισχυρών μοτοσυκλετών παραγωγής που φτιάχτηκαν ποτέ
Λίγο πριν λήξει και επίσημα το συμβόλαιό του, o Dani Pedrosa έλαβε δυο «μεγάλα» δώρα από την Honda
Την ακούμε εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν την έχουμε δει ακόμα στο δρόμο. Μια βρετανική εταιρεία ισχυρίζεται πως θα βγάλει προς πώληση τις race replica μοτοσυκλέτες ενός εκ των πιο φιλόδοξων project στην ιστορία των αγώνων MotoGP/WSBK 
Μια ισπανική εταιρεία με το όνομα Japan Legends, μας θυμίζει πως ήταν οι μοτοσυκλέτες πριν από μερικές δεκαετίες. Τότε που ως πιτσιρικάδες μας έτρεχαν τα σάλια βλέποντας «μηχανάκια»