Νεα Μοντελα

Daelim XQ 125: Το νέο premium GT scooter των Κορεατών (Video)

Στις αρχές του 2019 θα ακολουθήσει μια έκδοση με κινητήρα 300 κ.εκ


04.09.2018

Χάρη στο σχεδιασμό, τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά του, το νέο XQ 125 είναι η νέα ναυαρχίδα της κορεατικής μάρκας στα 125 κ.εκ.

daelim xq125 2

Το πρώτο premium scooter από την Κορέα διατίθεται ήδη στη ισπανική αγορά με τιμή 3.295€. Μία από τις ιδιαιτερότητες αυτού του scooter είναι πως είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Στην «D» με κεντρικό τούνελ ανάμεσα στα πόδια του οδηγού, και στην «Ρ» με επίπεδο πάτωμα.

daelim xq125 4

Η ιδέα της διαφοροποίησης μεταξύ δυο εκδόσεων ενός μοντέλου δεν είναι νέα. Η Daelim το έχει κάνει ήδη στο scooter Steezer S και Ρ. Το XQ 125 διαθέτει νέο πλαίσιο που είναι μεγαλύτερο από το S3. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του νέου σκούτερ είναι οι τροχοί 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, με ελαστικά μεγέθους 120/70 και 140/60, τα οποία εγγυώνται τη βέλτιστη σταθερότητα. Όσο για τον κινητήρα, το XQ διαθέτει έναν μονόκύλινδρο 125 κ.εκ, 4 βαλβίδων, υγρόψυκτος με δύο εκκεντροφόρους.

daelim xq125 5

Η μέγιστη ισχύς είναι 12,9 ίπποι στις 8.500 σ.α.λ., ενώ η ροπή είναι 11,6 Nm στις 6.750 rpm. Η άνεση εξασφαλίζεται από το κάθισμα με οσφυϊκή υποστήριξη για τον αναβάτη. Η ζελατίνα είναι φιμέ, ενώ ο συνεπιβάτης διαθέτει δύο χειρολαβές για τη στήριξή του. Οι καθρέφτες είναι τοποθετημένοι πάνω στο «σώμα» του scooter και διαθέτουν σύστημα που τους διπλώνει σε περίπτωση πτώσης, ώστε να μην σπάνε. Κάτω από την σέλα ο χώρος διαθέτει φωτισμό και υποδοχή USB και μπορεί χωρέσει ένα κράνος. Ο φωτισμός είναι led και το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλεδί.

daelim xq125 6

Η ναυαρχίδα της οικογένειας Panigale, η V4, η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής της Ducati με τετρακύλινδρο κινητήρα, σε μόλις δώδεκα μήνες έχει πουλήσει 6.100 μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο
Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III