Νεα Μοντελα

Η DevTech αποκαλύπτει την "Απίθανη" Elasticycle (Video)

Για την ΕlasticGirl


03.07.2018

140 ίπποι, 250 χ.α.ω τελικής, 240 χλμ αυτονομία και 150 κιλά με την μπαταρία. Η Elasticycle είναι μια υπερηρωική ηλεκτρικη μοτοσυκλέτα υπερεπιδόσεων!

Η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρονικών ποδηλάτων συνεχίζεται. Οι εταιρείες όπως η Zero και η Alta Motors παρουσιάζουν συνεχώς νέες μοτοσυκλέτες, ενώ παραδοσιακές μάρκες όπως η Harley-Davidson, η Honda και η Royal Enfield εξελίσσουν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Ταυτόχρονα ηλεκτρικά σκούτερ υψηλής τεχνολογίας έχουν παρουσιαστεί από την Kymco, την Gogoro, την BMW και την Vespa. Αλλά και πολλά νέα ονόματα μπαίνουν στο μοτοσυκλετιστικό «κύκλωμα» σκοπεύουν να επωφεληθούν της «επόμενης μέρας». Ένα από αυτά, η DevTech που παρουσίασε το απίστευτο E1 Elasticcycle.

Σχεδιασμένο από την σχεδιάστρια Evelyn Deavor, το E1, φέρει έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων της DevTech με μπαταρία λιθίου-θείου επόμενης γενιάς με νανοφωσφορικό διοξείδιο του μαγγανίου. Ο κινητήρας παράγει 140 ίππους και 27 κιλά ροπής. Η DevTech ισχυρίζεται ότι το Elasticcycle έχει αυτονομία 240 χλμ, η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χ.α.ω.

Η ανάρτηση αποτελείται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ Öhlins, ενώ μπροστά συναντάμε ένα κατάλληλα τροποποιημένι πιρούνι της Showa με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου, συμπίεση και απόσβεση επαναφοράς. Οι τροχοί είναι φτιαγμένοι από carbon και μαγνήσιο για να μειώσουν το μη αναρτώμενο βάρος και να ενισχύσουν την εντυπωσιακή ευελιξία της μοτοσυκλέτας. Τα φρένα είναι εξοπλισμένα με ABS με τετραέμβολες δαγκάνες Brembo κατασκευασμένες από ανθρακονήματα.

Elasticycle 2

Μία πολυλειτουργική οθόνη αφής ελέγχει το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας της μοτοσυκλέτας και παρέχει στον αναβάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Το πλαίσιο είναι monocoque κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και μαγνησίου, το οποίο είναι πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά άκαμπτο. Η μοτοσυκλέτα είναι χαμηλή και λεπτή με έντονο τα στοιχεία του café racer. Το βάρος της είναι 150 κιλά με την μπαταρία. Εντυπωσιακό!

Το πλαίσιο του Elasticycle είναι «σπαστό» και λίγο πριν το ψαλίδι τα δύο κομμάτια του συνδέονται με ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες. Η αναβάτης της, που είναι η super ηρωίδα ElasticGirl, αποτελεί στην ουσία μέρος του πλαισίου αφού με τις υπερδυνάμεις της η μοτοσυκλέτα μπορεί να κάνει ελιγμούς που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από μια κανονική μοτοσυκλέτα!

Δυστυχώς, η εταιρεία δεν σχεδιάζει να βγάλει σύντομα το E1 Elasticycle στην παραγωγή… και πως θα μπορούσε άλλωστε. Η μοτοσυκλέτα της ElasticGirl, μέρος της ομάδας των "Απίθανων" της ομόνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων. 

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος «βρέχει» νέα μοντέλα στην έκθεση του Μιλάνου 
Η Benelli παρουσίασε το νέο 302S, ένα από το πιο ενδιαφέροντα μοντέλα για την ελληνική αγορά
Με ένα video η Akrapovic μας «περιγράφει» με τον καλύτερο τρόπο την σχεδίαση, κατασκευή και εφαρμογή ενός συστήματος εξάτμισης για τον «πύραυλο» του Borgo Panigale
Η κορυφαία της σειράς Gold Wing ‘Tour’ με Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη (Dual Clutch Transmission), θα διατίθεται με μία νέα ‘Pearl Hawkseye Blue’