Νεα Μοντελα

Norton Atlas: Για τους λάτρεις των Scrambler

Ένα ακόμη scrambler


29.06.2018

H Norton παρουσίασε τα σχέδια ενός scrambler μοντέλου με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα

Ο κινητήρας προέρχεται από την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την εξέλιξη του V4 των 1200 κ.εκ. Αυτός που θα χρησιμοποιηθεί στο Atlas θα είναι δικύλινδρος σε σειρά και υπάρχουν δύο ανεπιβεβαίωτες φήμες για τον κυβισμό του. Στην πρώτη αναφέρεται πως θα είναι 1.000 κ.εκ. με 100 περίπου ίππους και στη δεύτερη 750 κ.εκ. με 75 ίππους.

norton atlas 1

Το όνομα Atlas χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1962 από την Norton. Ήταν μια μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο κινητήρα. Δεν ήταν scrambler αλλά ένα roadster που αργότερα αντικαταστάθηκε από το θρυλικό Commando.

H νέα μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζετε στο εργοστάσιο του Kinetic γκρουπ με το οποίο συνεργάζεται η Norton, στην πόλη Pune της Ινδίας.

H Norton σκοπεύει να παρουσιάσει το Atlas στην έκθεση NEC του Λονδίνου στα τέλη του 2018 ενώ η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2019.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος «βρέχει» νέα μοντέλα στην έκθεση του Μιλάνου 
Το όνομα της επαναφέρει αναμνήσεις, η ιστορία της από τις πιο ένδοξες του μοτοσυκλετιστικού κόσμου. Όσο κλισέ και αν ακούγεται η Norton επιστρέφει
Η Benelli παρουσίασε το νέο 302S, ένα από το πιο ενδιαφέροντα μοντέλα για την ελληνική αγορά
Με ένα video η Akrapovic μας «περιγράφει» με τον καλύτερο τρόπο την σχεδίαση, κατασκευή και εφαρμογή ενός συστήματος εξάτμισης για τον «πύραυλο» του Borgo Panigale