Νεα Μοντελα

Norton Atlas: Για τους λάτρεις των Scrambler

Ένα ακόμη scrambler


29.06.2018

H Norton παρουσίασε τα σχέδια ενός scrambler μοντέλου με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα

Ο κινητήρας προέρχεται από την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την εξέλιξη του V4 των 1200 κ.εκ. Αυτός που θα χρησιμοποιηθεί στο Atlas θα είναι δικύλινδρος σε σειρά και υπάρχουν δύο ανεπιβεβαίωτες φήμες για τον κυβισμό του. Στην πρώτη αναφέρεται πως θα είναι 1.000 κ.εκ. με 100 περίπου ίππους και στη δεύτερη 750 κ.εκ. με 75 ίππους.

norton atlas 1

Το όνομα Atlas χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1962 από την Norton. Ήταν μια μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο κινητήρα. Δεν ήταν scrambler αλλά ένα roadster που αργότερα αντικαταστάθηκε από το θρυλικό Commando.

H νέα μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζετε στο εργοστάσιο του Kinetic γκρουπ με το οποίο συνεργάζεται η Norton, στην πόλη Pune της Ινδίας.

H Norton σκοπεύει να παρουσιάσει το Atlas στην έκθεση NEC του Λονδίνου στα τέλη του 2018 ενώ η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2019.

Η Βρετανική εταιρεία μέσω του κορυφαίου της café racer, Thruxton R, παρουσίασε την νέα σειρά μοντέλων της TFC (Triumph Factory Custom)
Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400