Μουσείο Barber: 1400 μοτοσυκλέτες κάτω από την ίδια στέγη

Η Mecca της μοτοσυκλέτας!


18.01.2019

Όταν είσαι παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες ονειρεύεσαι να φτιάξεις την δική σου συλλογή. Υπάρχει ένα μέρος στην Alabama των H.Π.Α. που με 15 δολάρια μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μία ώρα…

Η Mecca της μοτοσυκλέτας είναι το Barber Vintage Motorsports Museum στο Birmingham της Alabama το οποίο «φιλοξενεί» 1.400 μοτοσυκλέτες που έχουν παραχθεί τα τελευταία 100 χρόνια.

Barber museum 8

Tο μουσείο Barber έχει την δική του θέση στο βιβλίο Guinness έχοντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης συλλογής μοτοσυκλετών στον κόσμο με την πρώτη να μπαίνει στον χώρο το 1988. Η συλλογή καλύπτει έναν αιώνα ιστορίας, αρχίζοντας από τα πρώτα ποδήλατα με κινητήρα μέχρι τις μοντέρνες μοτοσυκλέτες του σήμερα που προέρχονται από 200 κατασκευαστές, 20 χωρών.

Barber museum 3

Πάνω από το 99% των εκθεμάτων είναι σε λειτουργική κατάσταση. Το μουσείο επίσης διαθέτει και συνεργείο που γίνονται αναπαλαιώσεις. Στο Barber Vintage Motorsports Museum ο επισκέπτης μπορεί να δει και την μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων της Lotus.

Barber museum 5

Από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα είναι η «εξωτική» Britten, μια Vincent Black Shadow του 1951, η MV Agusta του John Surtees, η Indian και η Harley-Davidson που πρωταγωνιστούσαν στους αγώνες σε ξύλινες πίστες (Board Track) στις αρχές του 20ου, αιώνα.

Barber museum 18

Αν σας βγάλει ο δρόμος προς Alabama αφιερώστε μερικές μέρες για να επισκεφτείτε το μουσείο Barber. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.