The Long Way Up : ΜcGregor και Boorman σε ένα νέο ταξίδι περιπέτειας

Το ταξίδι ξαναρχίζει


27.08.2018

Ο Ewan McGregor και ο Charlie Boorman, πιο ώριμοι και έμπειροι, ύστερα από την επιτυχημένη σειρά επεισοδίων "long way round" που προβλήθηκε το 2004-2005 και "long way down" του 2007, σχεδιάζουν ένα νέο ταξίδι που θα ονομάζεται "The Long Way Up"

long way up 1

Θα ξεκινήσουν από την πόλη Ουσουάια της Αργεντινής, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της "Γης του Πυρός". Από πολλούς μάλιστα θεωρείται ως η νοτιότερη πόλη του κόσμου. Από κει, θα πάρουν τον δρόμο προς το βορά, διασχίζοντας την Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία, Περού, Ισημερινό, Κολομβία, κεντρική Αμερική, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Καναδά, με τελικό προορισμό την Αλάσκα.

long way up 3

Οι λεπτομέρειες της διαδρομής δεν έχουν καθοριστεί ακόμα, αλλά πιθανολογείται ότι το τρελό αυτό ταξίδι θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Ο Boorman εξετάζει εδώ και μερικούς μήνες τις διαδρομές και τους τρόπους με τους οποίους το ταξίδι αυτό θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία, διανύοντας απόσταση 15.000 χιλιομέτρων στην Αμερική.

long way up 4

Ενδιαφέρον είναι και η επιλογή των μοτοσυκλετών, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Η ομάδα "Long Way" στην πρώτη σειρά επεισοδίων "The Long Way Round" χρησιμοποιούσε το BMW R1150GS, ενώ στη δεύτερη σειρά "Long Way Down" το BMW R1200GS Adventure. Αυτή τη χρονική περίοδο, ο Boorman είναι πρεσβευτής της Triumph, ενώ ο McGregor συνεργάστηκε με την Moto Guzzi. Δε θα είναι όμως μεγάλη έκπληξη για μας, να δούμε τους δύο άντρες να πραγματοποιούν το ταξίδι τους με τη νέα BMW R1250GS που φημολογείται ότι θα αποκαλυφθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

long way up 5

Οι παραπάνω πρωταγωνιστές μπορεί να μην ήταν οι πρώτοι που διέσχισαν τον κόσμο με μοτοσυκλέτα και τα ταξίδια τους να θεωρούνται από κάποιους, σχετικά άνετα σε σύγκριση με άλλους ακόμα πιο τρελούς ταξιδιώτες. Όμως είναι σίγουρο ότι δημιούργησαν από τις μεγαλύτερες επιρροές στην ιστορία των Adventure μοτοσυκλετών. Εμπνέοντας πολλούς να αποκτήσουν μία τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα, ενίσχυσαν κατά πολύ τις πωλήσεις των μοτοσυκλετών του είδους.

Εμείς λοιπόν περιμένουμε με ανυπομονησία την αρχή και τις εξελίξεις των νέων περιπετειών τους.

Το νέο Moto Guzzi V85 TT έρχεται στις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των πρώτων στην Βόρεια Αμερική όπου είναι ήδη δυνατή η κράτηση, με παράδοση προγραμματισμένη για το Μάιο
Η Triumph Factory Custom σειρά είναι γεγονός και στην παρουσίαση αυτής, η Βρετανική εταιρεία παρουσίασε το εκπληκτικό νέο Rocket III
Με ένα διαφημιστικό video με τίτλο “The world’s favourite Indian” η Bajaj παρουσίασε στην Ινδία το ανανεωμένο Dominar 400
Το Casa Marco Simoncelli ανοίξε και θα προσφέρει τις υπηρεσίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες