Αφιερώματα

The Distinguished Gentleman’s Ride 2018 (Video)

Η «διακεκριμένη» βόλτα γίνεται σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα


28.09.2018

Το φετινό Distinguished Gentlemans Ride λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε και την Αττική θα  πραγματοποιηθεί σήμερα 1 Οκτωβρίου. H μοτοπορεία θα ξεκινήσει στις 18:00 από τον πεζόδρομο της Ερμού, θα διασχίσει το κέντρο της Αθήνα και θα καταλήξει στο χώρο του αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι όπου διαξάγονται οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας"

Το DGR 2018 και οι «Ημέρες Μοτοσυκλέτας» θα «κλείσουν» τις φετινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες με μια μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Χιλιάδες ευγενείς σε εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο θα φορέσουν τα "καλά" τους θα ανέβουν στις μοτοσυκλέτες τους ξεκινώντας μια βόλτα για την ευαισθητοποίηση της υγείας των ανδρών και την πρόληψη των αυτοκτονιών

Η «διακεκριμένη» αυτή βόλτα όπως είναι το όνομα της, ξεκίνηση από Σύδνεϋ της Αυστραλίας από τον Mark Hawwa. Έμπνευση για αυτήν ήταν μία φωτογραφία της σειράς Mad Men και συγκεκριμένα του ηθοποιού Don Draper πάνω σε μία κλασική μοτοσυκλέτα να φοράει το ακριβό κουστούμι του.

The Distinguished Gentlemans Ride 6

Ο Mark αποφάσισε μία βόλτα με θέμα τις παλιές και κλασικές μοτοσυκλέτες αλλά με τους αναβάτες τους ντυμένους με "επίσημο ένδυμα"! Αυτό πίστευε πως θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση των συχνά αρνητικών στερεοτύπων της κοινωνίας για τους μοτοσυκλετιστές και παράλληλα θα "έφερνε κοντά" τις κοινότητες ατόμων που έχουν στην κατοχή τους σπάνιες μοτοσυκλέτες.

The Distinguished Gentlemans Ride 5

Η πρώτη βόλτα πραγματοποιήθηκε το 2012 και συγκέντρωσε πάνω από 2.500 αναβάτες σε 64 πόλεις ανά τον κόσμο. Η επιτυχία της εκδήλωσης ενθάρρυνε τον εμπνευστή της να εξετάσει για το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει σε έναν καλό σκοπό. Έτσι λοιπόν το 2013 συμμετείχαν πάνω από 11.000 αναβάτες σε 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας το ποσό των 277 εκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα που αφορά τον καρκίνο του προστάτη.

Κάθε χρόνο οι αριθμοί συμμετεχόντων και χρημάτων από δωρεές πολλαπλασιάζονται καθώς όλο και περισσότεροι μοτοσικλετιστές ευαισθητοποιούνται για την εξαιρετική αυτή ιδέα. Ενδεικτικά το 2014 πάνω από 20.000 αναβάτες σε 257 πόλεις στον κόσμο και 58 χώρες συγκέντρωσαν πάνω από 1.5 εκατομμύριο δολάρια.

The Distinguished Gentlemans Ride 7

Το 2015 ήταν ακόμη πιο ενθαρρυντικό καθώς οι αναβάτες όπου οδήγησαν καλοντυμένοι με τις καλές τους ξεπέρασαν τους 37.000 σε 410 πόλεις και 79 χώρες σε όλον τον κόσμο μαζεύοντας πάνω από 2.3 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα για τον καρκίνου του προστάτη.

Ο Mark επηρεασμένος από μία πρόσφατη τραγωδία ενός από τους οικοδεσπότες της βόλτας αυτής εξαιτίας της κατάθλιψης πραγματοποίησε μία αλλαγή στους φιλανθρωπικούς στόχους για την υγεία και αυτή θα αφορά την χρηματοδότηση προγραμμάτων για την πρόληψη της αυτοκτονίας, μαζί με την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη μέσω του νέου επίσημου φιλανθρωπικού τους ιδρύματος Movember.

 

Όταν είσαι παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες ονειρεύεσαι να φτιάξεις την δική σου συλλογή. Υπάρχει ένα μέρος στην Alabama των H.Π.Α. που με 15 δολάρια μπορείς να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μία ώρα…
Ο πρώην αναβάτης GP, Loris Reggiani, κατασκευάζει πλέον ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με το Thundervolt NK-E, να είναι το πρώτο του μοντέλο
Μετά από μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP, ο Dani Pedrosa αποχώρησε το 2018. Προς τιμήν του, η Deus Ex Machina κλήθηκε να κατασκευάσει μια custom μοτοσυκλέτα για Ισπανό αναβάτη
Η έκδοση Trophy είναι περιορισμένης παραγωγής κατασκευασμένη από την Suzuki Γαλλίας