Πάνω από 3.000 Vespa στο Vespa World Days

Στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας


19.06.2018

Το φετινό ραντεβού είχε δοθεί για τις 18 Ιουνίου στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας, εκεί όπου έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση Vespa Club από όλο τον κόσμο

Το Μπέλφαστ, φιλοξένησε την συγκέντρωση Vespa World Days 2018. Η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας καλωσόρισε πάνω από 3.000 επίσημα εγγεγραμμένους για την εκδήλωση - καθώς και χιλιάδες ακόμη που βρέθηκαν στην συγκέντρωση από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

12 vwd 2018

Συνολικά φέτος οι συμμετέχοντες προέρχονταν από 37 έθνη. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την Ινδονησία , από την Αυστραλία στο Μεξικό, από τον Καναδά στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Μεσογείου μέχρι το Ισραήλ. Μια απόδειξη πως η Vespa αποτελεί τρόπο έκφρασης αλλά και μετακίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια εκπληκτική παρέλαση των Vespa κατά μήκος της υπέροχης ακτής Causeway, μέσα σε πράσινα χωράφια και τη Βόρεια Θάλασσα, καλωσόρισαν με το χειροκρότημά τους οι ντόπιοι καθώς το πολύχρωμο καραβάνι κατευθυνόταν προς το Μπέλφαστ. Έναν από τους κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

07 vwd 2018

Από τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην παρέλαση το βραβείο της παλαιότερης και πιο σπάνιας πήρε μια Vespa Douglas του 1951, σε τέλεια κατάσταση που έφερε την αυθεντική ρεζέρβα με το ελαστικό πρώτης τοποθέτησης.

Στην τελική φάση των Vespa World Days ανακοινώθηκαν οι νικητές Trophy Vespa, ένα περιζήτητο τουριστικό τρόπαιο που δημιουργήθηκε χάρη σε μια συνεργασία με τη Michelin στην οποία τα μέλη του Vespa Club αποδεικνύουν όλες τις στάσεις τους στο δρόμο προς το Μπέλφαστ με φωτογραφίες και ειδικά γραμματόσημα στα ταξιδιωτικά βιβλία τους.

11 vwd 2018

Η νίκη πήγε στην Ιταλία, χάρη στo Vespa Club Verona, το οποίο επιβλήθηκε του Vespa Club Morciano di Romagna, ενώ η τρίτη θέση πήγε στο Vespa Club Oostende του Βελγίου. Ειδική αναγνώριση πήραν και οι πρόεδροι του Vespa Club Cyprus και Vespa Club Oostende, ενώ για πρώτη φορά το βραβείο για τον αναβάτη Solo Vespa πήγε σε μια γυναίκα, μέλος του Vespa Club Prague, που ταξίδεψε πάνω από 6.000 χλμ για να φτάσει στο Μπέλφαστ.

Η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει το 2019 στην Ουγγαρία.

To Vespa World Days είναι μια γιορτή του αιώνιου θρύλου της Vespa.

02 vwd 2018

Ένα σκούτερ που έχει πλέον ξεπεράσει τη λειτουργία του ως ένα εύκολο και κομψό όχημα για καθημερινές μετακινήσεις και έχει γίνει τρόπος έκφρασης από ολόκληρες γενιές.

10 vwd 2018

Από το 1946, χρονιά που κατασκευάστηκε η πρώτη Vespa, έχουν δημιουργηθεί Vespa Club. Σήμερα υπάρχουν 53 εθνικά club, που υπάγονται στο Vespa World Club, ενώ υπάρχουν και εκατοντάδες τοπικά club σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη υπολογίζονται σε 120.000 σε όλο τον κόσμο.

Όταν ο κατασκευαστής με την μεγαλύτερη επιρροή στο μοτοσυκλετιστικό γίγνεσθαι αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σημαίνει πως τα πράγματα αλλάζουν
H θυγατρική της Honda στην Κίνα, Wuyang Honda Motor, παρουσίασε ένα όμορφο scrambler με κινητήρα 184 κ.εκ. και εκλεπτυσμένη ρετρό εμφάνιση
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.