Έτοιμο το KTM 790 Duke να κατακτήσει την κορυφή του Pikes Peak

Με δύο συμμετοχές για την επανάληψη του περσινού θριάμβου


18.06.2018

Μετά την επίτευξη νέου ρεκόρ το 2017 επιδόσεις στην ανάβαση του Pikes Peak με το KTM 1290 Super Duke R, ο Chris Fillmore και η KTM RAcing επιστρέφουν για το 96ο του θρυλικού Pikes Peak International Hill Climb, αυτή τη φορά με το τελευταίο μοντέλο των αυστριακών, το KTM 790 DUKE

Στις 24 Ιουνίου, το "Νυστέρι" θα κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στην κατηγορία Middleweight, καθώς ο Fillmore θα προσπαθήσει να «σπάσει» το 9: 49.265 που είναι το δικό του ρεκόρ, με το KTM 790 Duke. Ένα χρόνο μετά το θρίαμβό του με το KTM 1290 Super Duke R, ο Fillmore και το 790 Duke είναι READY TO RACE για να κυριαρχήσουν και στη νέα κατηγορία.

ktm 790 duke pikes peak 4

O Filmore συμμετέχει στις δοκιμές ελαστικών που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο προσπαθώντας να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ στο KTM 790 Duke. Δήλωσε πως είναι μια πολύ «εύκολη» μοτοσυκλέτα που δε σε κουράζει καθόλου στις εναλλαγές κατευθύνσεων, ενώ μπορεί να «κουβαλάει» περισσότερη ταχύτητα μέσα στη στροφή.

ktm 790 duke pikes peak 2

Ο Fillmore πρόσθεσε: "Η μοτοσυκλέτα είναι ήδη σε υψηλό επίπεδο. Την έχω ξαναοδηγήσει σε δοκιμές στην Ισπανία με τον Jeremy McWilliams. Όταν την συγκρίναμε με μοτοσυκλέτες του ανταγωνισμού καταλάβαμε αμέσως πως είναι εξαιρετική.
"Χρησιμοποιήσαμε αρκετά εξαρτήματα από τον κατάλογο Power Parts της KTM. Κυματιστούς δίσκους φρένων, το ουραίο τμήμα αντικαταστάθηκε με ένα χωρίς σέλα συνεπιβάτη, αλλάχτηκε επίσης το αμορτισέρ, τα ελαστικά, αφαιρέθηκαν τα φώτα, η τρόμπα του μπροστινού φρένου αντικαταστάθηκε με μία από 1290 Super Duke R, ενώ όλο το σύστημα εξάτμισης αντικαταστάθηκε από ένα full kit Akrapovic." 

ktm 790 duke pikes peak 3

Εκτός από τoν Fillmore με την ίδια μοτοσυκλέτα θα συμμετέχει και ο συντάκτης του Cycle News, Rennie Scaysbrook, ο οποίος έτρεξε και το 2017 στον αγώνα και μάλιστα είχε τερματίσει δεύτερος με 1290 Super Duke R κάνοντας το 1-2 για την ΚΤΜ.

Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά, όταν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά και οι μοτοσυκλέτες και ταυτόχρονα θέλεις να προκαλείς, τότε δίνεις την παραγγελία γι αυτό
Με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα της στο facebook, η CF Moto ανήγγειλε την άφιξη ενός ακόμη μοντέλου της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αφού απέτυχε στην επίσημη παρουσίαση, ο Γάλλος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ludovic Lazareth δημοσίευσε ένα βίντεο της μοτοσυκλέτας που πετάει σε δράση
Τι γίνεται όταν μια εταιρεία προετοιμασίας αγωνιστικών μοτοσυκλετών, αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα "ταπεινό" modern classic;