Δελτία Τύπου

Aprilia Tuareg 660 2022: Πλήρης παρουσίαση και τιμές

Από 12.190 ευρώ


03.11.2021

Η νέα Tuareg γεννιέται από την τεχνική βάση 660 της Aprilia, επαναφέροντας με στυλ ένα θρυλικό όνομα στην off-road σκηνή

Η Tuareg 660 δημιουργήθηκε για ατελείωτες εξερευνήσεις και έχει σχεδιαστεί ειδικά, για να ανταποκρίνεται ακόμη και στις πιο σκληρές off-road συνθήκες, εξασφαλίζοντας παράλληλα, ταξιδιωτική άνεση και πραγματική απόλαυση στην οδήγηση.

Με εκπληκτική αναλογία βάρους / ισχύος, εξαιρετική απόδοση στην εκτός δρόμου οδήγηση, μοναδικά χαρακτηριστικά πλαισίου για την άσφαλτο και διαθέτοντας τα καλυτέρα ηλεκτρονικά συστήματα της κατηγορίας, η Τuareg ανεβάζει τον πήχη στον κόσμο των adventure μοτοσυκλετών

Η πλατφόρμα 660 αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας εποχής για την Aprilia. Μιας εποχής που καθορίζεται από ελαφριές και υψηλών επιδόσεων μοτοσυκλέτες με ελκυστικό σχεδιασμό και μοναδικό, αναμφισβήτητα premium τεχνολογικό περιεχόμενο. Είναι η απάντηση της Aprilia στην απαίτηση της νέας γενιάς για εύχρηστα και διασκεδαστικά οχήματα, ικανά για συναρπαστικές καθημερινές μετακινήσεις όσο και για δυναμική οδήγηση. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού που εισάγουν μια νέα αντίληψη για τον σπορ χαρακτήρα, σύμφωνα με τις προσδοκίες της νεότερης και πιο ενημερωμένης γενιάς. Ακολουθώντας τις πολύ δημοφιλείς RS 660 και Tuono 660 που εστιάζουν στην σπορ οδήγηση στον δρόμο, παρουσιάζεται μια αυθεντική off-road μοτοσυκλέτα. Φέρει ένα όνομα που παρουσιάστηκε από την Aprilia το 1985, το οποίο στη συνέχεια έγινε θρυλικό. Ένα υποβλητικό όνομα που δηλώνει με σαφήνεια, ποιος είναι ο προορισμός αυτής της μοτοσυκλέτας.

Με μια τόσο σημαντική ιστορία, το όνομα Tuareg εκφράζει ένα μοναδικό σύνολο αξιών: εγγύηση ποιότητας οδήγησης, απόδοσης και διασκέδασης. Η Tuareg 660, είναι μια κατ' εξοχήν off-road μοτοσυκλέτα, αλλά παραμένει απολύτως συναρπαστική και στον δρόμο, ακόμη και στα μεγαλύτερα και πιο περιπετειώδη ταξίδια.

Σχεδιάστηκε για να συνοδεύει όσους αναζητούν την ελευθερία – μια βασική αξία στην κουλτούρα των Τουαρέγκ, που αυτοπροσδιορίζονται με το όνομα «imohag», που σημαίνει «ελεύθεροι άνθρωποι». Η παραχώρηση του δώρου της ελευθερίας είναι η πραγματική αποστολή της Tuareg. Η μοτοσυκλέτα αναπτύχθηκε, έχοντας ως εξαιρετική μηχανική βάση, τον δικύλινδρο κινητήρα Aprilia 660. Από τα πρώτα σκίτσα, ήταν εμφανές ότι αυτός ο κινητήρας σχεδιάστηκε για να τοποθετηθεί σε ένα πλαίσιο με διαφορετική αρχιτεκτονική, η οποία ταιριάζει απόλυτα με τη διαφορετική χρήση για την οποία προορίζεται. Η Tuareg 660 σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε για να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό της απόδοσης των μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών enduro με εκείνη των μοντέλων adventure μεσαίου κυβισμού. Δύο αντίθετοι κόσμοι …μέχρι τώρα. Η Tuareg 660 ανεβάζει τον πήχη για τις μοτοσυκλέτες adventure που εστιάζουν στην εκτός δρόμου οδήγηση. Ταυτόχρονα όμως τοποθετεί το υπέρτατο πνεύμα του ταξιδιού στο επίκεντρο, χάρη στις άψογες επιδόσεις της στην άσφαλτο, το κορυφαίο τεχνικό της περιεχόμενο, την απόδοση του δικύλινδρου κινητήρα που αποδίδει 80 ίππους και το μειωμένο βάρος που φτάνει στα 187 κιλά χωρίς υγρά.

Το στυλ: το τέλειο παράδειγμα λειτουργικής σχεδίασης

Η σχεδίαση της Tuareg 660 είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβλήθηκε από το PADC (Piaggio Advanced Design Center), το τμήμα σχεδιασμού του Ομίλου Piaggio που εδρεύει στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Αυτό το προνομιακό σημείο παρατήρησης των διεθνών εξελίξεων, είναι το σημείο όπου αναπτύσσονται οι τελευταίες τάσεις πριν εξαπλωθούν παγκοσμίως. Οι σχεδιαστές, με επικεφαλής τον Miguel Galluzzi, οραματίστηκαν ένα ανατρεπτικό και άκρως ξεχωριστό στυλ. Οδηγός σε όλη τη διαδικασία, ήταν η εξάλειψη οποιουδήποτε εξαρτήματος που δεν έχει συγκεκριμένη λειτουργία, έτσι ώστε να διατηρηθεί το μέγεθος και το συνολικό βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Για τη διαμόρφωση του στυλ, αναζητήθηκε η τέλεια ισορροπία μεταξύ μορφής και τεχνολογικών/λειτουργικών χαρακτηριστικών. Αντλήθηκε έμπνευση από τη φύση και το περιβάλλον, καθώς και από τα τεχνικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε outdoor δραστηριότητες: εξαιρετικά λειτουργικά εξαρτήματα που κάνουν το τεχνικό περιεχόμενο, πηγή της ομορφιάς τους. Με τον ίδιο τρόπο, η σχεδίαση της Aprilia Tuareg 660 εκφράζει την ιδέα ενός οχήματος, το οποίο είναι έτοιμο να καλύψει κάθε ανάγκη, έχοντας αναπτυχθεί με απόλυτη εστίαση στη λειτουργικότητα. Τα γραφικά και το λογότυπο της έκδοσης Indaco Tagelmust, από την άλλη πλευρά, αποτελούν ξεκάθαρο φόρο τιμής στην Tuareg 600 Wind του 1988.

Μια άκρως μοναδική και καινοτόμος λύση επιλέχθηκε για το άνω μέρος του φέρινγκ, το οποίο αποτελείται μόνο από μια μεγάλη επιφάνεια από plexiglass. Είναι διαφανές για να παρέχει μια καθαρή εικόνα της κομψής και εκλεπτυσμένης βάσης, κατασκευασμένη από ένα συγκεκριμένο τεχνοπολυμερές υλικό που έχει εμπλουτιστεί με υαλοβάμβακα και χρησιμεύει επίσης, ως δομή στήριξης του πίνακα οργάνων. Είναι ένας σχεδιασμός που αποδεικνύει την μεγάλη έμφαση που δόθηκε σε κάθε λεπτομέρεια, κατά τη διαδικασία κατασκευής της Tuareg 660. Για τον ίδιο λόγο, δεν έχουν τοποθετηθεί κλασικά πλαϊνά καπάκια κάτω από τη σέλα. Έχουν αντικατασταθεί από δύο καπάκια που μπορούν να αφαιρεθούν κατά την τοποθέτηση των πλαϊνών βαλιτσών (διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό) οι οποίες επομένως, προσαρμόζονται πιο κοντά στο σώμα του οχήματος. Το σύστημα φωτισμού full LED περιλαμβάνει νέους, μικρών διαστάσεων προβολείς με περιμετρικά φώτα DRL. Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία, η Tuareg 660 εισάγει την έννοια του διπλού φέρινγκ που λειτουργεί ως αεροδυναμικό εξάρτημα. Αυτό το φέρινγκ έχει ήδη τοποθετηθεί με επιτυχία, στις RS 660 και Tuono 660 και είναι μια ακόμη απόδειξη των υπερβάσεων που έγιναν από την Aprilia, στη μελέτη αεροδυναμικών λύσεων οι οποίες γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, συμβάλλοντας στην απόδοση και την άνεση.

Εργονομία και οδήγηση: Μια αυθεντική Aprilia

Η επίτευξη της ιδανικής εργονομίας ήταν μια από τις πιο σύνθετες προκλήσεις κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, δεδομένου του πρωταρχικού στόχου της Tuareg 660, ο οποίος ήταν να αντιπροσωπεύει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό δύο διαφορετικών κόσμων: του κόσμου των μονοκύλινδρων enduro και του κόσμου των μοτοσυκλετών adventure. Η παράλληλη διαμόρφωση του δικύλινδρου κινητήρα της Aprilia επέτρεψε στους σχεδιαστές να διατηρήσουν μια περιορισμένη απόσταση από το έδαφος και να δημιουργήσουν μια πολύ χαμηλότερου ύψους σέλα, διευκολύνοντας τους αναβάτες κάθε σωματότυπου, να ακουμπούν τα πόδια τους στο έδαφος.

Για να συνδυαστεί η υψηλή διαδρομή του πίσω τροχού - απαραίτητη στην οδήγηση εκτός δρόμου - με την ευκολία τοποθέτησης της σέλας, η περιοχή του υποπλαισίου χαμήλωσε όσο το δυνατόν περισσότερο, επιτρέποντας έτσι τη σχεδίαση μιας λεπτής και απόλυτα λειτουργικής ουράς. Εξίσου μεγάλη προσοχή δόθηκε στις διαστάσεις για να επιτευχθεί μια εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και λεπτού προφίλ μοτοσυκλέτα, ειδικά στην περιοχή όπου τα πόδια του αναβάτη έρχονται σε επαφή με το ρεζερβουάρ καυσίμου. Το ίδιο το ρεζερβουάρ, με την εκπληκτική χωρητικότητα των 18 λίτρων, εξασφαλίζει αυτονομία 450 χλμ.

Η θέση οδήγησης κάνει την κάθε διαδρομή ακόμα πιο ευχάριστη, με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και την πλάτη σε όρθια και εκτεταμένη στάση. Το φαρδύ και ψηλό, κωνικής διατομής τιμόνι από αλουμίνιο επιτρέπει τον βέλτιστο έλεγχο του μπροστινού συστήματος, παρέχοντας στον αναβάτη μοναδικό χειρισμό και την εξαιρετική αίσθηση που χαρακτηρίζει όλα τα πλαίσια Aprilia. Ο συνεπιβάτης έχει επίσης μια πολύ άνετη θέση, με το τμήμα που του αναλογεί στη σέλα να είναι μακρύ και άνετο, καθώς και με τις δύο εύχρηστες χειρολαβές που έχουν ενσωματωθεί. Η προβλεπόμενη off-road χρήση της Tuareg 660 είναι προφανής όταν ο αναβάτης οδηγεί σε όρθια θέση, ενώ η εξαιρετικά μικρών διαστάσεων κεντρική περιοχή, θυμίζει την αντίστοιχη περιοχή των μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών enduro. Η διαμόρφωση της σέλας και των πλευρών της μοτοσυκλέτας προσφέρει στον αναβάτη, άφθονο χώρο και άνεση στην οδήγηση.

Για μέγιστο έλεγχο στην εκτός δρόμου οδήγηση, οι λαστιχένιες επενδύσεις των μαρσπιέ μπορούν να αφαιρεθούν και η άκρη του πεντάλ του πίσω φρένου μπορεί να ανυψωθεί εύκολα. Η τοποθέτηση του τιμονιού ψηλά, επιτρέπει μια θέση οδήγησης με ελαφριά κλίση προς τα εμπρός, ώστε να διατηρείται η ιδανική στάση για δυναμική οδήγηση. Μεγάλη προσοχή δόθηκε και στον περιορισμό του βάρους κάθε εξαρτήματος, με αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού βάρους σε μόλις 204 κιλά, το οποίο είναι ένα απίστευτα χαμηλό βάρος για την κατηγορία adventure μεσαίου κυβισμού. Το μικρό βάρος, οι περιορισμένες διαστάσεις και η τέλεια ισορροπία, σε συνδυασμό με την κορυφαία για την κατηγορία διαδρομή της ανάρτησης, καθιστούν την Tuareg το νέο σημείο αναφοράς για αποδοτική εκτός δρόμου οδήγηση με σπορ χαρακτηριστικά.

Αρχιτεκτονική πλαισίου: Η Aprilia ανεβάζει τον πήχη, για μια ακόμη φορά

Τα πλαίσια της Aprilia είναι διαχρονικά αναγνωρισμένα, ως τα καλύτερα στον κόσμο, για την αποτελεσματικότητά τους στην σπορ οδήγηση και ειδικότερα για τη μοναδική και αδιαμφισβήτητη αίσθηση που παρέχουν στον εμπρός τροχό. Είναι το αποτέλεσμα μιας κουλτούρας σχεδιασμού και κατασκευής που προέρχεται απευθείας από την εμπειρία της Aprilia Racing, η οποία έχει οδηγήσει σε 54 παγκόσμιους τίτλους. Η αρχιτεκτονική του πλαισίου της Tuareg 660, όπως ισχύει και για τα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς 660 που εστιάζουν στον δρόμο, στοχεύει να ανεβάσει τον πήχη στην κατηγορία της μοτοσυκλέτας, τόσο μέσα, όσο και έξω από την άσφαλτο. Όλα είναι προφανώς πολύ διαφορετικά από ό,τι στις RS και Tuono, δεδομένου ότι η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε για σκληρή χρήση – συγκεκριμένα για απαιτητική εκτός δρόμου οδήγηση με την αυξημένη χωρητικότητα αποσκευών, να αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα.
Το πλαίσιο είναι μια νέα δομή από ατσάλινους χαλύβδινους σωλήνες υψηλής αντοχής και χυτές πλάκες. Το υποπλαίσιο έχει συγκολληθεί στο πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί μια πραγματικά συμπαγής δομή, ικανή να αντέχει φορτία έως και 210 κιλά, καλύπτοντας οποιεσδήποτε ανάγκες κατά την οδήγηση με πλαϊνές βαλίτσες και συνεπιβάτη. Η δομική σταθερότητα διασφαλίζεται επίσης από τα έξι σημεία προσαρμογής του κινητήρα στο πλαίσιο (σε σύγκριση με τα τρία της RS 660 και τα δύο της Tuono 660). Ο κινητήρας επομένως, δεν χρησιμοποιείται πλέον ως ενεργό δομικό στοιχείο (όπως στις RS 660 και Tuono 660), αλλά ως στοιχείο που δέχεται φορτίσεις. Η θέση του έχει επίσης περιστραφεί περίπου κατά 10° προς τα πίσω σε σύγκριση με τις street μοτοσυκλέτες. Αυτό κάνει την συστοιχία των κυλίνδρων πιο κάθετη, μειώνει την κίνηση της μοτοσυκλέτας στον κάθετο άξονά της και ενισχύει την ευελιξία της στις κλειστές στροφές.

Το ψαλίδι αλουμινίου είναι σημαντικά μακρύτερο, ώστε να εξασφαλίζεται μέγιστη πρόσφυση. Εδράζεται τόσο στο πλαίσιο όσο και στον κινητήρα και συνεργάζεται άψογα με το αμορτισέρ, το οποίο διαθέτει προοδευτικό μηχανισμό σύνδεσης. Το σύστημα ανάρτησης Kayaba, έχει εξαιρετικά μεγάλη διαδρομή (240 χιλ.) και διαθέτει ρυθμιζόμενη υδραυλική απόσβεση και συμπίεση επαναφοράς, καθώς και προφόρτιση ελατηρίου (για το αμορτισέρ, χρησιμοποιώντας την βολική υδραυλική λαβή προφόρτισης).

Η διαμόρφωση που επέλεξε η Aprilia είναι ιδανική για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο που μπορεί να εμφανιστεί κατά την απαιτητική εκτός δρόμου οδήγηση, ενώ παράλληλα συμβάλει στην εξαιρετική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στον δρόμο. Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι ένα από τα στοιχεία που αντιπροσωπεύει με σαφήνεια, την προσοχή που δόθηκε στη σχεδίαση της Tuareg 660. Παρά τη μεγάλη χωρητικότητα των 18 λίτρων, είναι εξαιρετικά λεπτό στην περιοχή που έρχεται σε επαφή με τα πόδια του αναβάτη και προστατεύεται πλήρως από το πλαίσιο, οπότε δεν χρειάζεται καμία πρόσθετη προστασία.

Η κάθετη σχεδίαση του ρεζερβουάρ επιτρέπει στο καύσιμο να παραμένει κοντά στο κέντρο βάρους, χωρίς να επηρεάζει τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στην οδήγηση, την αλλαγή του όγκου ή την οποιαδήποτε αλλαγή της θέσης του μέσα στο ρεζερβουάρ – για παράδειγμα όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό μεγάλη κλίση. Η ζώνη τροφοδοσίας καυσίμου βρίσκεται κάτω από τη σέλα. Αυτό προσφέρει μεγάλο όφελος, τόσο ως προς την συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο όσο και ως προς την αξιοποίηση έως και της τελευταίας σταγόνας καυσίμου.

Η επιλογή των διαστάσεων για τους tubeless τροχούς αλουμινίου υποδηλώνει τον ξεκάθαρο off-road προσανατολισμό της Tuareg 660: ο μπροστινός τροχός έχει διαστάσεις 2,5 x 21” και ο πίσω 4,5 x 18”. Και οι δύο τροχοί είναι εφοδιασμένοι με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR, 90/90 και 150/70 αντίστοιχα. Το σύστημα πέδησης Brembo βασίζεται σε ένα ζεύγος δίσκων 300 χιλ. με δαγκάνες δύο εμβόλων μπροστά και σε έναν μονό δίσκο 260 χιλ. με πλευστή, δαγκάνα ενός εμβόλου πίσω.

Απόδοση και ασφάλεια με τη πλατφόρμα ηλεκτρονικών συστημάτων APRC

Η Aprilia ήταν πάντα πρωτοπόρος στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων (η πρώτη που εισήγαγε τον έλεγχο γκαζιού Ride-by-Wire σε μοτοσυκλέτα MotoGP το 2002 και σε εργοστασιακή μοτοσυκλέτα το 2007) και αυτή τη στιγμή διαθέτει την πλατφόρμα ηλεκτρονικών ελέγχων APRC (Aprilia Performance Ride Control). Αυτή η πλατφορμα αναπτύχθηκε σε αγώνες κορυφαίου επιπέδου και θεωρείται από πελάτες και κριτικούς, ως μια από τις πιο αποτελεσματικές και προηγμένες πλατφόρμες που υπάρχουν στον κόσμο.

Η Aprilia Tuareg 660 διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι Ride-by-Wire πολλαπλών χαρτών, το οποίο παρέχει ιδανικά ρυθμισμένο, ομαλό και προοδευτικό έλεγχο του γκαζιού από τις χαμηλές στροφές του κινητήρα. Διαθέτει επίσης, ένα ειδικό πακέτο ηλεκτρονικών ελέγχων APRC, το οποίο έχει βαθμονομηθεί για απόδοση και ασφάλεια, με ειδικές ρυθμίσεις για ασφαλή και συναρπαστική οδήγηση στον δρόμο, αλλά και στο χώμα. Το APRC εξασφαλίζει πραγματική απόλαυση στην οδήγηση.

Η πλατφόρμα APRC που αναπτύχθηκε ειδικά για την Tuareg 660 περιλαμβάνει:

- ATC: Aprilia Traction Control, ο έλεγχος πρόσφυσης μπορεί να ρυθμιστεί σε 4 επίπεδα ή να απενεργοποιηθεί και χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική του διαμόρφωση, καθώς και από την υψηλής απόδοσης λογική και λειτουργία του.
- ACC: Aprilia Cruise Control, διατηρεί προεπιλεγμένη ταχύτητα χωρίς χρήση του γκαζιού Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα ταξίδια.
- AEB: Aprilia Engine Brake, σύστημα που ελέγχει την ισχύ πέδησης του κινητήρα μόλις κλείσει το γκάζι. Ρυθμίζεται σε 3 επίπεδα.
- AEM: Aprilia Engine Map, 3 διαφορετικές χαρτογραφήσεις είναι διαθέσιμες για αλλαγή του χαρακτήρα του κινητήρα και του τρόπου που αποδίδει την ισχύ. Δεν διαφοροποιεί τη μέγιστη ισχύ.

Στον πολύ μεγάλο κατάλογο προαιρετικού εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Tuareg 660 περιλαμβάνεται επίσης: AQS: Aprilia Quick Shift, ηλεκτρονικό κιβώτιο που επιτρέπει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς κλείσιμο του γκαζιού ή πάτημα του συμπλέκτη. Είναι εφοδιασμένο με λειτουργία κατεβάσματος ταχυτήτων (downshift), η οποία επιτρέπει κατεβάσματα σχέσεων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη.

Για να μεγιστοποιήσει την εμπειρία οδήγησης και να διευκολύνει τη χρήση της μοτοσυκλέτας, η Aprilia έχει σχεδιάσει τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Riding Modes) ειδικά για την Tuareg 660: το μόνο που έχει να κάνει ο αναβάτης είναι να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του, ώστε να αποκτήσει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις για τον έλεγχο πρόσφυσης, το φρένο του κινητήρα, το ABS και για όλες τις υπόλοιπες υπό διαχείριση παραμέτρους.

Από τα τέσσερα Riding Modes, δύο έχουν σχεδιαστεί για χρήση στον δρόμο και ένα για εκτός δρόμου οδήγηση, ενώ το τέταρτο ρυθμίζεται πλήρως από τον αναβάτη.

  • Urban, για καθημερινή οδήγηση, διαμορφωμένο ειδικά για μεγιστοποίηση της ασφάλειας. Το ABS είναι ενεργοποιημένο και στους δύο τροχούς.
  • Explore, για συναρπαστική οδήγηση στον δρόμο, διαμορφωμένο ειδικά για μέγιστη απόλαυση της κάθε διαδρομής. Το ABS είναι ενεργοποιημένο και στα δύο κανάλια.
  • Offroad, ειδικά σχεδιασμένο για εκτός δρόμου οδήγηση, με ελάχιστη λειτουργία του ελέγχου πρόσφυσης και του συστήματος ελέγχου φρένου του κινητήρα. Αυτή η χαρτογράφηση κινητήρα είναι η πλέον διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά την απόδοση της ισχύος. Το ABS απενεργοποιείται στο πίσω φρένο και μπορεί να απενεργοποιηθεί και στο εμπρός φρένο.
  • Individual, το οποίο επιτρέπει πλήρη προσαρμογή των ηλεκτρονικών ελέγχων.

Η διαχείριση των ρυθμίσεων για τα ηλεκτρονικά συστήματα διευκολύνεται από τα πλήρως διαισθητικά χειριστήρια που έχουν προσαρμοστεί στο τιμόνι: το αριστερό επιτρέπει γρήγορη ρύθμιση του ελέγχου πρόσφυσης και του cruise control (επιπλέον των άλλων λειτουργιών). Το δεξί χειριστήριο επιτρέπει τη γρήγορη επιλογή του επιθυμητού προγράμματος οδήγησης.

Ο έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT 5 ιντσών παρέχει τέλεια απεικόνιση των διαφόρων παραμέτρων και διαθέτει αισθητήρα φωτός ο οποίος προσαρμόζει τη φωτεινότητα με βάση τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. Η λίστα των αξεσουάρ περιλαμβάνει την Aprilia MIA, την πλατφόρμα πολυμέσων της Aprilia που επιτρέπει τη σύνδεση smartphone με τη μοτοσυκλέτα, επεκτείνοντας περαιτέρω τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων.

Το σύστημα Aprilia MIA παρέχει ένα πρωτόκολλο σύνδεσης που μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας του smartphone στο ελάχιστο και περιλαμβάνει τόσο το σύστημα infotainment για τη διαχείριση των φωνητικών εντολών, των τηλεφωνικών κλήσεων και της μουσικής με τη χρήση των χειριστηρίων του τιμονιού, όσο και τη λειτουργία satnav, με τη δυνατότητα προβολής των οδηγιών πλοήγησης απευθείας στον πίνακα οργάνων. Η εφαρμογή Aprilia MIA επιτρέπει επίσης στον αναβάτη, να αποθηκεύει ολοκληρωμένες διαδρομές και να αναλύει τα δεδομένα που αποκτήθηκαν απευθείας στην εφαρμογή, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία τηλεμετρίας με γεω-αναφορά.

Ο χαρακτήρας και η απόδοση του 2-κύλινδρου κινητήρα 80 HP Aprilia

Ο υπερσύγχρονος δικύλινδρος κινητήρας των 660 κ.εκ. είναι η βάση της νέας οικογένειας Aprilia και σχεδιάστηκε για να εξοπλίσει μια σειρά από μοτοσυκλέτες που προορίζονται για διάφορες χρήσεις: η ευελιξία ήταν ένας από τους σχεδιαστικούς στόχους, μαζί με την απόδοση και το μειωμένο βάρος. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους της απόφασης να δημιουργηθεί ένας κινητήρας με 2 κυλίνδρους που έχουν εμπρόσθια κλίση, ένας τελευταίας γενιάς, εξαιρετικά μικρών διαστάσεων κινητήρας που προέρχεται από την εμπρός σειρά κυλίνδρων του V4 1100 κ.εκ., από τον οποίο αντλεί σχεδιαστικές λύσεις. Καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές Euro 5 και ξεχωρίζει για τις μικρές διαστάσεις και το χαμηλό του βάρος. Είναι ένας κινητήρας με μειωμένο οριζόντιο και πλευρικό όγκο που επιτρέπει μεγάλη σχεδιαστική ελευθερία, τόσο σε ό,τι αφορά τη διάταξη των θεμελιωδών εξαρτημάτων, όπως είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση, όσο και σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική του πλαισίου, καθώς ταιριάζει απόλυτα σε διαφορετικούς τύπους πλαισίων.

Η διαμόρφωση με εμπρόσθια κλίση παρέχει άνεση στον αναβάτη χάρη στην καλύτερη απαγωγή της θερμότητας και επιτρέπει μέγιστη ελευθερία στην εκμετάλλευση των χώρων της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον, αυτή η αρχιτεκτονική επιτρέπει καλύτερη ψύξη, εν μέρει χάρη στο έξυπνο διπλό τοίχωμα του φέρινγκ, το οποίο εμφανίζεται σε όλα τα μοντέλα Aprilia 660, και έχει ως στόχο την επιτάχυνση του αέρα που ρέει μέσα από αυτό. Οι μακριές πολλαπλές της εξάτμισης σχεδιάστηκαν με τον ίδιο στόχο και καταλήγουν σε πλάγια θέση, η οποία είναι ιδανική για γρήγορη και εύκολη διαδικασία συντήρησης.

Ο νέος δικύλινδρος κινητήρας της Aprilia είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τον εξαιρετικά ισχυρό κινητήρα που διαθέτει η RSV4. Ως εκ τούτου, επωφελείται από μια εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, δοκιμασμένη βάση: η κεφαλή, ο θάλαμος καύσης, οι αγωγοί, οι κύλινδροι και τα έμβολα προέρχονται από τον V4. Η διάμετρος είναι επίσης 81 χιλ. όπως στον V4 των 1099 κ.εκ., ενώ η διαδρομή είναι 63,9 χιλ. Η χρήση της τεχνολογίας V4 εγγυάται εξαιρετική απόδοση, ειδικά όταν λαμβάνεται υπόψη η υψηλή ταχύτητα της διαδρομής του εμβόλου σε σχέση με τον πραγματικό κυβισμό. Φυσικά, όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα, συμπεριλαμβανομένων των χυτών και των καλουπιών, σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν ειδικά για τις μοτοσυκλέτες της σειράς 660.

Ο στροφαλοθάλαμος του κινητήρα χωρίζεται οριζόντια σε δύο τμήματα με τους κυλίνδρους να έχουν ενσωματωθεί στον επάνω ημι-στροφαλοθάλαμο για μείωση του όγκου και μεγαλύτερη στιβαρότητα της δομής. Οι κύλινδροι έχουν μετατοπιστεί σε σχέση με τον στροφαλοφόρο άξονα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η εσωτερική τριβή κατά την ώθηση του εμβόλου.

Εκτός από τις επιδόσεις και το μικρό βάρος, ένας άλλος σχεδιαστικός στόχος ήταν να επιτευχθεί ο χαρακτήρας και η επιθετικότητα που χαρακτηρίζει τους V-twin κινητήρες. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επιλέχθηκε ο χρονισμός με κομβία στροφάλου στις 270°. Αυτό σημαίνει ότι η καύση είναι ασύμμετρη και μετατοπίζεται κατά 270°, ώστε να επιτευχθεί ακανόνιστη καύση που μεταφράζεται σε απόδοση και ήχο, παρόμοιο με των V-twin κινητήρων. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος διαμόρφωσης επιτρέπει την εύκολη εξισορρόπηση των εναλλασσόμενων δυνάμεων πρώτου και δεύτερου επιπέδου, χρησιμοποιώντας έναν μόνο αντικραδασμικό άξονα.

Οι συγκεκριμένες λειτουργίες που σχεδιάστηκαν ειδικά για την Tuareg αφορούν τόσο στο επάνω όσο και στο κάτω μέρος του κινητήρα, με τους αντίστοιχους στόχους αύξησης της ροπής στις χαμηλές στροφές και εγγύησης για τη σωστή λίπανση στην εκτός δρόμου χρήση. Οι δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής, με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, που λειτουργούν μέσω μιας πλευρικής καδένας, έχουν βελτιστοποιηθεί ως προς την ανύψωση, ώστε να αυξηθεί η μέγιστη ροπή στις χαμηλότερες σ.α.λ. Αυτός ήταν και ο σκοπός για τη νέα σχεδίαση του συστήματος εισαγωγής με μακρύτερους αγωγούς και ένα νέο φιλτροκούτι, το οποίο έχει τοποθετηθεί μεταξύ της κεφαλής και του ρεζερβουάρ καυσίμου, ώστε να είναι πιο εύκολη η αφαίρεση του φίλτρου αέρα. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο, είναι η διάταξη της νέας εξάτμισης, η οποία βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Ένας αλγόριθμος διαχείρισης της προπορείας ανάφλεξης αναπτύχθηκε για την Tuareg 660, ο οποίος τελειοποιεί την καύση ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί στον κινητήρα, βελτιστοποιώντας την απόδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης και την κατανάλωση καυσίμου. Σε σύγκριση με τις μοτοσυκλέτες δρόμου της οικογένειας 660, η πρώτη σχέση μετάδοσης είναι επίσης διαφορετική (μικρότερη), όπως και η τελική μετάδοση, με δύο λιγότερα δόντια στο εμπρός γρανάζι (15, σε σύγκριση με τα 17 των RS 660 και Tuono 660), ώστε να βελτιστοποιηθεί ο χρόνος απόκρισης στο γκάζι. Σε ό,τι αφορά τη λίπανση μέσω υγρού κάρτερ, έχει προσαρμοστεί ένα νέο κάρτερ, το οποίο έχει την ίδια χωρητικότητα, αλλά τοποθετήθηκε ψηλότερα, προκειμένου να αυξηθεί το ύψος από το έδαφος στα 240 χιλ.

Το κάρτερ έχει νέα τοιχώματα που εξασφαλίζουν την ιδανική ποσότητα λιπαντικού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Περιλαμβάνεται επίσης, ένας νέος σωλήνας εισαγωγής με διαφορετικό στόμιο. Το κύκλωμα λαδιού διαθέτει έναν νέο αγωγό στον ημι-στροφαλοθάλαμο, ο οποίος μεταφέρει το λάδι στο κάρτερ, αποτρέποντας παράλληλα τη στασιμότητα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όπως και στις RS 660 και Tuono 660, ο υγρός πολύδισκος συμπλέκτης διαθέτει σύστημα αντι-αναπήδησης και ένα μηχανικά υποβοηθούμενο σύστημα που επιτρέπει εξαιρετικά απαλό χειρισμό της μανέτας του συμπλέκτη, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η απόδοση.

Η απόδοση που επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι στην πραγματικότητα υψηλότερη από εκείνη των κινητήρων μεγαλύτερου κυβισμού: η μέγιστη ισχύς είναι 80 HP στις 9.250 σ.α.λ. ενώ η μέγιστη ροπή των 70 Nm αποδίδεται σε σημαντικά χαμηλότερες στροφές από ό,τι στην RS 660 (6.500 σ.α.λ. σε σύγκριση με τις 8.500 της RS 660), με το 75% της ροπής να είναι διαθέσιμο από τις 3.000 σ.α.λ., το οποίο μετατρέπεται σε 85% στις 4.500 σ.α.λ. Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός περιλαμβάνει δύο πεταλούδες γκαζιού με διάμετρο 48 χιλ. και αγωγούς εισαγωγής διαφορετικού μήκους, οι οποίοι εξασφαλίζουν ιδανική παροχή καυσίμου στις υψηλές και τις μεσαίες στροφές.

Εκδόσεις και χρώματα

Η Aprilia ήταν το πρώτο εργοστάσιο που ξέφυγε από τους παραδοσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς στους οποίους είχε παγιδευτεί ο κόσμος των μοτοσυκλετών για δεκαετίες, εισάγοντας εκπληκτικούς, πρωτοποριακούς συνδυασμούς χρωμάτων ήδη από τη δεκαετία του '90. Σε συνέχεια αυτής της παράδοσης και για να ξεχωρίσει πλήρως από οπτική άποψη, η γκάμα χρωμάτων για την Aprilia Tuareg 660 περιλαμβάνει την έκδοση Acid Gold. Αυτό το χρώμα ήδη έχει γνωρίσει επιτυχία στις RS και Tuono και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της Tuareg 660.
Η Aprilia Tuareg 660 είναι επίσης διαθέσιμη στην έκδοση Martian Red, με τη διχρωμία μαύρου και κόκκινου που αποτελεί μέρος της αγωνιστικής κληρονομιάς της Aprilia. Το τρίτο χρώμα ονομάζεται Indaco Tagelmust και είναι το πλέον εμβληματικό χρώμα. Είναι εμπνευσμένο από το χρώμα της Tuareg Wind 600 του 1988.
Η ισχύς μπορεί να μειωθεί στα 35 kW ώστε να είναι η Aprilia Tuareg 660, προσιτή σε νέους αναβάτες, διατηρώντας παράλληλα, όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η Tuareg 660 αναμένεται να είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Aprilia από τον Δεκέμβριο του 2021, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 12.190 € για τα χρώματα Acid Gold, Martian Red και 12.890 € για το χρώμα Indaco Tagelmust.
Ωστόσο, αν θέλετε να είσαστε μέσα στους πρώτους που θα παραλάβουν τη νέα Tuareg, υπάρχει δυνατότητα προκράτησης, αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα tuareg660.aprilia.com. Μπορείτε να επιλέξετε online το αγαπημένο σας χρώμα και το σημείο πώλησης όπου θα παραλάβετε τη μοτοσυκλέτα σας και αν ολοκληρώσετε την αγορά μέχρι 31/12 θα επωφεληθείτε από μία επιπλέον προσφορά, αφού η Aprilia καλύπτει και τα επιπλέον έξοδα (πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιση) χωρίς επιβάρυνση στην τιμή.

Επιπρόσθετα, για την Tuareg 660, όπως και για όλες τις μοτοσυκλέτες Aprilia, προσφέρεται δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο πλεονεκτημάτων, που εξασφαλίζουν υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:
 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης*
 4 χρόνια οδική βοήθεια

*Η εγγύηση καλύπτει κάθε κόστος επισκευής που σχετίζεται με βλάβες ή δυσλειτουργίες, οι οποίες προκαλούνται λόγω κατασκευής ή λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων με ζημιές, και την εργασία που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτησή τους.

Μια ολοκληρωμένη σειρά γνήσιων αξεσουάρ

Η Aprilia έχει αναπτύξει μια τεράστια γκάμα αξεσουάρ, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Tuareg 660 και προσφέρει βελτίωση της απόδοσης, της άνεσης και της λειτουργικότητας.
- Ζεύγος πλαϊνών βαλιτσών αλουμινίου: είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και ευρύχωρες. Είναι βαμμένες με χρώμα πούδρας ώστε να εξασφαλίζεται μέγιστη προστασία και αντοχή σε όλες τις συνθήκες. Ασφαλίζουν στη μοτοσυκλέτα με τη χρήση ειδικού κλειδιού και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εσωτερικές τσάντες είναι επίσης διαθέσιμες.
- Αλουμινένια κεντρική βαλίτσα 33 λίτρων: εξαιρετικά ανθεκτική και ευρύχωρη. Μπορεί να χωρέσει το κράνος Aprilia Multiroad και άλλα αντικείμενα. Διαθέτει μηχανισμό ερμητικού κλεισίματος και προστασία ABS στους μεντεσέδες. Εύκολη αφαίρεση και τοποθέτηση. Διατίθεται και εσωτερική τσάντα για την βαλίτσα.
- Σωληνωτά προστατευτικά κινητήρα: κατασκευασμένα από ατσάλινους σωλήνες με βαφή πούδρας. Προστατεύουν τον κινητήρα και τα πλαστικά σε περίπτωση πτώσης. Είναι έτοιμα για να δεχτούν τα πρόσθετα φώτα που διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό.
- Φώτα ομίχλης LED: με σώμα αλουμινίου και μειωμένες διαστάσεις, καταναλώνουν περιορισμένη ενέργεια και επιτρέπουν καλύτερη ορατότητα και ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Λειτουργούν με ηλεκτρικά χειριστήρια στο τιμόνι.
- Κεντρικό σταντ: το ατσάλινο κεντρικό σταντ είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο της ηλεκτροφόρησης και βαφή πούδρας για μέγιστη αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Σχεδιάστηκε ειδικά για ελαχιστοποίηση της προσπάθειας κατά τον χειρισμό.
- Οδηγός αλυσίδας: ένα εξαιρετικά χρήσιμο εξάρτημα στην εκτός δρόμου οδήγηση. Εξασφαλίζει τη σωστή τάση και λειτουργία της αλυσίδας, ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες.
- Ανεμοθώρακας Touring: εξασφαλίζει στον αναβάτη μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα, προσφέροντας περισσότερη άνεση στο ταξίδι. Είναι κατασκευασμένος από μεθακρυλικό εστέρα πάχους 4 χιλ. και χαρακτηρίζεται από την μεγάλη του ανθεκτικότητα.
- Σέλες Comfort: μια ολοκληρωμένη σειρά σελών που αυξάνουν την άνεση χάρη στο ειδικό αφρώδες υλικό που διαθέτουν. Είναι διαθέσιμες σε τρία διαφορετικά ύψη (στάνταρ, ψηλότερη κατά 2 εκ. και χαμηλότερη κατά 2 εκ.).
- Quickshift: αυτή η συσκευή τοποθετείται εύκολα και επιτρέπει το ανέβασμα και το κατέβασμα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη. Παρέχει εξαιρετικά γρήγορη αλλαγή σχέσεων.
- Aprilia MIA: η συσκευή που επιτρέπει τη σύνδεση smartphone με τη μοτοσυκλέτα μέσω Bluetooth και το μετατρέπει σε μια πραγματική πλατφόρμα πολυμέσων.
- Ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα: περιλαμβάνει μια μικρών διαστάσεων μονάδα ECU που τοποθετείται εύκολα. Διατίθεται με τηλεχειριστήριο. Το σύστημα είναι αυτό-τροφοδοτούμενο και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια.

Η γκάμα προϊόντων ένδυσης για την Aprilia Tuareg 660

Η Aprilia προσφέρει μια σειρά ποιοτικών προϊόντων ένδυσης, η οποία έχει σχεδιαστεί για ταξιδιωτική χρήση και για οδήγηση στο χώμα. Η συλλογή περιλαμβάνει:
- Κράνος Offroad: εξαιρετικά ελαφρύ (940γρ.), εν μέρει χάρη στο κέλυφος από ανθρακονήματα. Διαθέτει σύστημα αφαίρεσης της εσωτερικής επένδυσης σε περίπτωση ανάγκης και κλείσιμο με διπλό κρίκο D-ring. Διαθέτει επίσης, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και υψηλή ροή αέρα χάρη στους πολυάριθμους αεραγωγούς. Η εσωτερική επένδυση αφαιρείται πλήρως για να πλυθεί. Το κράνος είναι συμβατό με το προστατευτικό για τον αυχένα.
- Κράνος Multiroad: με κέλυφος από θερμοπλαστική ρητίνη υψηλής αντοχής. Διαθέτει ανασυρόμενη εσωτερική φιμέ ζελατίνα και εσωτερική επένδυση από υποαλλεργικό υλικό που μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί. Διαθέτει επίσης, σύστημα αφαίρεσης της εσωτερικής επένδυσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και κλείσιμο με διπλό κρίκο D-ring.
- Ανοιγόμενο κράνος: με κέλυφος από θερμοπλαστική ρητίνη υψηλής αντοχής. Διαθέτει ανασυρόμενη εσωτερική φιμέ ζελατίνα, εσωτερική επένδυση από υποαλλεργικό υλικό που μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί, καθώς και μηχανισμό μετατόπισης του υποσιάγωνου με έλεγχο από το εμπρός μέρος του κράνους. Διαθέτει επίσης, σύγχρονο σύστημα σύνδεσης Bluetooth, το οποίο επιτρέπει σύνδεση με smartphone ή σύστημα πλοήγησης, καθώς και ενδοεπικοινωνία μεταξύ των κρανών του αναβάτη και του συνεπιβάτη.
- Παντελόνι και τζάκετ adventure 3 στρώσεων: το τζάκετ καλύπτει τις προδιαγραφές EN17092. Διαθέτει θερμική επένδυση και 100% αδιάβροχη και αναπνέουσα μεμβράνη (αφαιρούνται ξεχωριστά). Διαθέτει επίσης, αεραγωγούς εμπρός και πίσω που ανοίγουν με φερμουάρ για ιδανική προσαρμογή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η στενή γραμμή του τζάκετ προσφέρει κομψότητα, αλλά και μια απολύτως τεχνική εμφάνιση, ενώ οι πολλές επιλογές ρύθμισης εξασφαλίζουν τέλεια εφαρμογή και άνεση. Το αντίστοιχο παντελόνι διατίθεται ξεχωριστά.
- Γάντια: δύο τύποι γαντιών είναι διαθέσιμοι. Σπορ, καλοκαιρινά κοντά γάντια με carbon προστατευτικά στις αρθρώσεις και ένθετα στα δάκτυλα που επιτρέπουν τον χειρισμό οθονών αφής. Τα ¾ χειμερινά γάντια αντίστοιχα, είναι μακρύτερα και έχουν σχεδιαστεί για κρύες συνθήκες. Είναι αδιάβροχα και διαθέτουν προστατευτικά στις αρθρώσεις των δακτύλων.
- Εσώρουχο: κατασκευασμένο από ειδικό, εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό. Εμποδίζει την απορρόφηση του νερού και του ιδρώτα.
- Αντιανεμικό τζάκετ: τζάκετ off-road, κατασκευασμένο από αδιάβροχο υλικό softshell. Σχεδιάστηκε για να φορεθεί πάνω από το προστατευτικό του θώρακα. Διαθέτει αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση.
- Παντελόνι Offroad: κατασκευασμένο με προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένα ειδικό, ελαστικό και εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό στη μέση. Διαθέτει ένθετα από Kevlar.
- Μπούζα Offroad: εξαιρετικά ελαφριά και ανθεκτική μπλούζα. Σχεδιάστηκε για χρήση με ή χωρίς το προστατευτικό του θώρακα.
- Γάντια Offroad: συμπληρώνουν ιδανικά τα προϊόντα ένδυσης off-road. Εξαιρετική εφαρμογή και μεγάλη ανθεκτικότητα.

Aprilia Tuareg 660 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
Τύπος κινητήρα Κινητήρας Aprilia δικύλινδρος εν σειρά εμπρόσθιας κλίσης, 4-χρονος, υγρόψυκτος, δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής (DOHC) με κίνηση από καδένα χαμηλού θορύβου στη δεξιά πλαϊνή μεριά, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο.
   
Διάμετρος x Διαδρομή 81 x 63,93 mm
   
Κυβισμός  659 cc
   
Σχέση συμπίεσης 13,5:1
   
Μέγιστη ισχύς στον στρόφαλο 80 CV (58,8 kW) στις 9.250 στροφές/λεπτό 
   
Μέγιστη ροπή στον στρόφαλο 70 Nm (7,13 kgm) στις 6.500 στροφές/λεπτό 
   
Τροφοδοσία Φιλτροκούτι με δυναμικές εισαγωγές μπροστά, 2 σώματα πεταλούδας Ø48mm, σύστημα διαχείρισης κινητήρα Ride-by-Wire
   
Εκκίνηση Μίζα 
   
Λίπανση Με υγρό κάρτερ 
   
Μετάδοση Κιβώτιο 6 σχέσεων.
  Αξεσουάρ: Aprilia Quick Shift (AQS) σε ανέβασμα και κατέβασμα
   
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος συμπλέκτης με μηχανικό σύστημα περιορισμένης ολίσθησης
   
Τελική μετάδοση Αλυσίδα, σχέση μετάδοσης: 15/42 
   
Ηλεκτρονική διαχείριση Πλατφορμα APRC που περιλαμβάνει ATC (έλεγχος πρόσφυσης), AEB (φρένο κινητήρα), AEM (χαρτογραφήσεις κινητήρα) και ACC (cruise control) 
  4 Riding mode (Urban, Explore, Offroad, Individual) 
   
Πλαίσιο Ατσάλινο σωληνωτό με ενσωματωμένο υποπλαίσιο,  βάσεις αλουμινίου σύνδεσης πλαισίου με κινητήρα.
   
Ανάρτηση εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι Kayaba, καλάμια Ø 43 mm με κόντρα ελατήριο, πλήρως ρυθμιζόμενο. Διαδρομή τροχού 240 mm
   
   
Ανάρτηση πίσω Ψαλίδι αλουμινίου. Προοδευτικό μοχλικό σύστημα. Μονό αμορτισέρ Kayaba πλήρως ρυθμιζόμενο. Διαδρομή τροχού 240 mm
   
   
Φρένο εμπρός Δυο δίσκοι, διαμέτρου 300 mm 
  Δαγκάνες Brembo με 4 έμβολα Ø 30/32 mm. Ακτινική αντλία και μεταλλικό σωληνάκι υψηλής πίεσης
   
   
Φρένο πίσω  
   
   
ABS Δίσκος διαμέτρου 260 mm, πλευστή δαγκάνα Brembo με μονό έμβολο Æ 34 mm. Τρόμπα με ξεχωριστό δοχείο και μεταλλικό σωληνάκι φρένου.
   
  ABS πολλαπλής χαρτογράφησης
   
Τροχοί Με ακτίνες και αλουμινένιο στεφάνι. Εμπρός: 2,15”X21” Πίσω: 4,25”X18”
   
Ελαστικά Tubeless, Εμπός: 90/90-21 Πίσω: 150/70 R 18
   
Διαστάσεις Μεταξόνιο: 1525 mm 
  Μήκος: 2220 mm 
  Πλάτος: 965 mm
  Ύψος σέλας: 860 mm 
  Γωνία τιμονιού: 26,7°
  Ίχνος: 113,3 mm
   
Βάρος  204 kg σε κατάσταση λειτουργίας (187 kg στεγνό) 
Έγκριση τύπου Euro 5 
   
Κατανάλωση 4,0 λίτρα/100 km 
   
Εκπομπές ρύπων CO2 99 g/km 
   
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 18 λίτρα (εκ των οποίων 3 λίτρα ρεζέρβα)
   
Γκάμα χρωμάτων Indaco Tagelmust, Martian Red, Acid Gold

Google News Ακολουθήστε το 2WO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για την μοτοσυκλέτα από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Η Yamaha, του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ θα συμμετάσχει για ακόμη μια χρονιά στην μεγαλύτερη γιορτή των 2 τροχών, την Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024, παρουσιάζοντας όλα τα νέα της μοντέλα!
Δύο από τις κορυφαίες εταιρίες της παγκόσμιας βιομηχανίας μοτοσυκλέτας, η Ιαπωνική εταιρία αλυσίδων κίνησης D.I.D και η κορυφαία εταιρία γραναζιών JT, συνεργάστηκαν ια να σας προσφέρουν το απόλυτο «πακέτο» μετάδοσης κίνησης για τη μοτοσυκλέτα σας
Η αυλαία σηκώθηκε στο Ducati Αthens την Τετάρτη 20 Μαρτίου, για να αποκαλύψει τα νέα μοντέλα του 2024, την ολοκαίνουργια Apparel collection, αλλά και εντυπωσιακές συλλεκτικές μοτοσυκλέτες, που τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών
Οι εργασίες της 1ης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο ολοκληρώθηκαν το διήμερο 23-24 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αγρινίου

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.