Δελτία Τύπου

Το νέο Aprilia Shiver 900 εισβάλει στην ελληνική αγορά!

Διατίθεται και σε έκδοση περιορισμένης ισχύος 35 kw για αναβάτες με δίπλωμα Α2.


23.06.2017

Με τον νέο δικύλινδρο κινητήρα, η naked μοτοσυκλέτα από το Noale αποκτά μεγαλύτερο κυβισμό, για να προσφέρει μεγαλύτερη ροπή και διασκέδαση. Οι νέες επιδόσεις συνδυάζονται με ένα κορυφαίο πλαίσιο για άριστη οδηγική συμπεριφορά, σημείο αναφοράς στον κόσμο των γυμνών μοτοσυκλετών

Μια μοτοσυκλέτα διαισθητική, ισχυρή, ευέλικτη και τεχνολογικά προηγμένη, σύμφωνα με τα καλύτερα στοιχεία της παράδοσης της Αprilia, αφιερωμένη στην απόλαυση της οδήγησης. Μέχρι 31 Ιουλίου, αποκτήστε το Shiver 900 με δώρο τη 2ετη επέκταση εγγύησης και συμμετοχή σε εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης

Όπως πάντα, η Aprilia αναδεικνύει τα εκλεπτυσμένα μηχανικά στοιχεία και την άριστη δομή του πλαισίου σε μοναδικά ατού της νέας της μοτοσυκλέτας.Το νέο Aprilia Shiver 900 αποτελεί εξέλιξη του αρχικού πρότζεκτ μιας μοτοσυκλέτας η οποία, από την πρώτη της εμφάνιση το 2007, αποτέλεσε σημείο καμπής ως το πρώτο εργοστασιακό μοντέλο με τεχνολογία Ride-by-wire για τη διαχείριση ηλεκτρονικά των πεταλούδων του κινητήρα. Μία τεχνολογική πρωτιά της Aprilia απευθείας από τις αγωνιστικές πίστες: η Aprilia Cube ήταν πράγματι η πρώτη μοτοσυκλέτα MotoGP που υιοθέτησε αυτήν την τεχνολογία το 2002, ενώ από τότε την ίδια επιλογή ακολούθησαν όλοι οι παγκοσμίου επιπέδου κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

10 Shiver

Το Aprilia Shiver 900 βελτιώνει τις επιδόσεις του χάρη στον νέοκινητήρα 900 V-twin, που αυξάνει σε κορυφαία για την κατηγορία του επίπεδα όχι μόνο την ισχύ αλλά, κυρίως, τη μέγιστη ροπή που επιτυγχάνεται για κάθε τιμή σ.α.λ. Περισσότερη δύναμη και πιο έντονη προσωπικότητα για απολαυστικές διαδρομές χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ευκολία χειρισμού: δύο στοιχεία που ανέκαθεν χαρακτήριζαν το Aprilia Shiver. Τα στοιχεία αυτά ενσωματώνονται σε μια μοτοσυκλέτα που λάτρεψαν ερασιτέχνες και έμπειροι αναβάτες, χάρη στην αρχιτεκτονική του πλαισίου της, που αντλεί τα καλύτερα στοιχεία από την παράδοση της Aprilia και την τεχνογνωσία ενός κατασκευαστή, που έχει κερδίσει 54 παγκόσμιους τίτλους στη σύντομη πορεία του και σήμερα συμμετέχει σε κορυφαία πρωταθλήματα, όπως το MotoGP και το Superbike.
Εύκολο, ισχυρό, τεχνολογικά προηγμένο, το Aprilia Shiver 900 διαθέτει για πρώτη φορά ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που αυξάνει την ασφάλεια και χαρίζει μοναδικά επίπεδα οδηγικής απόλαυσης. Από τους στενούς δρόμους της πόλης ως τις μεγάλες λεωφόρους, και από ορεινές διαδρομές έως ταξίδια περιήγησης, όσο μεγάλη κι αν είναι η διαδρομή σας, τοShiver 900 σάς προσκαλεί να βάλετε το κράνος σας και να πατήσετε γκάζι, με προορισμό την κορυφαία αίσθηση οδήγησης σε δύο τροχούς.

Σχεδιασμός: μία naked έξω από τα δεδομένα

Ως αντισυμβατικό «γυμνό», το νέο Shiver 900 δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ξεχωριστή σχεδίαση: από τους πλαϊνούς αεραγωγούς που αγκαλιάζουν το μπροστινό μέχρι το χαρακτηριστικό συμπαγές πίσω μέρος, με τις εξατμίσεις κάτω από τη σέλα, οι νέες δομές - πλαϊνά καλύμματα του ρεζερβουάρ καυσίμου, πλαϊνά καπάκια, πίσω ουρά, μπροστινό φτερό - αναβαθμίζουν σε βάθος την αισθητική.
Η νέα αυτή δικύλινδρη μοτοσυκλέτα ξεχωρίζει επίσης για τα επιθετικά της χαρακτηριστικά που υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα της: το πλαίσιο, το ελατήριο του αμορτισέρ και τα καλύμματα της κυλινδροκεφαλής είναι βαμμένα με κόκκινο χρώμα. Λεπτομέρειες που συνδυάζονται με τους τρεις διαθέσιμους χρωματισμούς - λευκό «EvolutionWhite», ασημί «HiTech Silver» και πράσινο «UnconventionalGreen» - δημιουργώντας εντυπωσιακή αντίθεση.
Οι εξατμίσεις, ένα από τα χαρακτηριστικά αισθητικά στοιχεία του Aprilia Shiver, που βρίσκονται κάτω από τη σέλα για ακόμα πιο καθαρή εμφάνιση του προφίλ της μοτοσυκλέτας, έχουν σχεδιαστεί από την αρχή. Διατηρούν την αρχική τους θέση, αλλά το άκρο του σιλανσιέ είναι πιο κοντό και με κλίση προς τα πάνω. Τα αέρια της εξάτμισης κατευθύνονται πλέον προς τα κάτω και στο πλάι, ώστε να μην ενοχλούν τον συνεπιβάτη και να εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση κατά την οδήγηση.

Aprilia Shiver 900 Detail 7

Κινητήρας: η ροπή που γίνεται διασκέδαση

Ο νέος κινητήρας Euro 4 αναβαθμίζεται σε 900 κ.εκ. από τα 750 κ.εκ. της πρώτης έκδοσης. Αυτή η αύξηση επιτεύχθηκε χάρη στη μεγαλύτερη διαδρομή του εμβόλου, το οποίο σημαίνει ότι η ισχύς στον στρόφαλο υπερβαίνει το όριο των 95 HP και, κυρίως, ότι αυξάνεται σημαντικά η ροπή στις μεσαίες σ.α.λ., προς όφελος της επιτάχυνσης από τα χαμηλά και μεσαία επίπεδα στροφών και κατά την έξοδο από τις στροφές. Η τιμή ροπής 90 Nm στις 6.500 σ.α.λ. που επιτυγχάνεται εξασφαλίζει αυθεντικά διασκεδαστική οδήγηση: αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος των τεχνικών της Aprilia κατά τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου.
Το Aprilia Shiver 900 είναι μια μοτοσυκλέτα που μπορούν να οδηγήσουν εύκολα ακόμα και αρχάριοι αναβάτες. Θα τους συνοδέψει στο προσωπικό τους ταξίδι προς την οδηγική ωρίμανση. Γι’ αυτόν τον λόγο διατίθεται και μία ακόμα έκδοση περιορισμένης ισχύος (35 KW), που μπορούν να οδηγήσουν οι κάτοχοι άδειας οδήγησης μοτοσυκλέτας κατηγορίας Α2.
Ο νέος κινητήρας, που διατηρεί τη γωνία 90 μοιρών μεταξύ των δύο κυλίνδρων, καθώς και ένα σύστημα χρονισμού με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής και υδρόψυκτο σύστημα ψύξης, έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, μεταξύ των οποίων μία σημαντική επεξεργασία με στόχο τη μείωση των τριβών στα έμβολα, τα οποία έχουν εξολοκλήρου επανασχεδιαστεί και τώρα χαρακτηρίζονται από μια ειδική αντιτριβική επίστρωση στο πλευρικό τους τοίχωμα, ενώ οι νέοι πείροι εμβόλου οδήγησαν στη μείωση του βάρους των κινούμενων μερών. Αλλάζει επίσης ο στροφαλοφόρος άξονας του κινητήρα, με αναθεώρηση της ζυγοστάθμισης του.
Ένα νέο και πιο αποτελεσματικό κύκλωμα λίπανσης, με ημι-ξηροκάρτερ ικανό να μειώνει την απώλεια ισχύος και να περιορίσει τις θερμοκρασίες που ανεβάζει το λάδι λίπανσης, καθιστώντας μη υποχρεωτική τη χρήση ψυγείου λαδιού. Καλύτερη απόδοση επιτυγχάνεται στο μέτωπο της καύσης, χάρη στην εισαγωγή νέων μπεκ: η αύξηση της πίεσης του ψεκασμού επιτρέπει τη βελτίωση του μείγματος καυσίμου/αέρα προς όφελος της κατανάλωσης και των εκπομπών. Στη συμμόρφωση του κινητήρα με τα όρια ρύπανσης που προβλέπουν οι προδιαγραφές Euro 4, συνεισφέρει και το νέο σύστημα εξάτμισης με διπλό αισθητήρα οξυγόνου. Ο κινητήρας του Shiver 900 είναι επίσης εξοπλισμένος με έναν αυτόματο αποσυμπιεστή, χρήσιμο στη διευκόλυνση της εκκίνησης σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας.
Ο χειρισμός του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης κινητήρα γίνεται πλέον από τη νέα, ενισχυμένη μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECU) Marelli 7SM που επικοινωνεί με το με το νέο σύστημα πλήρως ηλεκτρονικού γκαζιού Ride-by-wire, το οποίο είναι ενσωματωμένο στη μανέτα του γκαζιού. Επομένως, ο κινητήρας έχει πάντα τη δυνατότητα να κατανέμει την ιδανική ροπή και να παρέχει τη βέλτιστη επιτάχυνση, προσφέροντας μια απολαυστική και διασκεδαστική οδηγική εμπειρία
Η νέα μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECU) 7SM της Marelliπου εξοπλίζεται το Aprilia Shiver 900, αποτελεί μία ουσιαστική εξέλιξη που αφενός επιτρέπει την εισαγωγή ενός εξελιγμένου συστήματος ελέγχου πρόσφυσης και αφετέρου επιτυγχάνει αξιοσημείωτη απλοποίηση της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα συστήματα ελέγχου και διαχείρισης του κινητήρα, λειτουργίες που πριν ελέγχονταν από δύο ξεχωριστές μονάδες, τώρα πράγματι ενσωματώνονται σε μία μοναδική πλακέτα hardware, την ίδια που εξοπλίζει τα μοντέλα V4 του Noale.
Όλα τα μέρη του συμπλέκτη έχουν αναθεωρηθεί: το φορτίο στους δίσκους, και κατ’ επέκταση στη μανέτα, έχει μειωθεί κατά 15%, ενώ επανακαθορίστηκαν οι σχέσεις της πρωτεύουσας μετάδοσης, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της εκμετάλλευσης της διαθέσιμης ισχύος.

 45 Shiver

Ακόμα πιο εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά

Το νέο Shiver 900 ενσωματώνει όλα τα πλεονεκτήματα της εκτενούς εμπειρίας της Aprilia στα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου και υποστήριξης της οδήγησης, με κορυφαίο παράδειγμα την Aprilia RSV4, την supersport μοτοσυκλέτα που στην αγωνιστική έκδοσή της κέρδισε επτά τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα Superbike (τρεις τίτλους Αναβατών και τέσσερις Κατασκευαστών) ενώ με την έκδοση δρόμου βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της κατηγορία της.
Από αυτήν την εμπειρία και τεχνολογική πρωτοπορία της Aprilia προέκυψε το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του Shiver 900, ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα και με δυνατότητα απενεργοποίησης, που εγγυάται μέγιστη ασφάλεια αλλά και συναρπαστική οδηγική εμπειρία, χάρη στο διπλό σύστημα ελέγχου που επενεργεί με ομαλό και εύκολα ελέγξιμο τρόπο τόσο στο σύστημα ανάφλεξης όσο και στις πεταλούδες του κινητήρα. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Aprilia (ATC) συνδυάζεται με το σύστημα ABS δύο καναλιών της Continental με δυνατότητα απενεργοποίησης και με ρυθμιζόμενη βαθμονόμηση προκειμένου να μη χάνεται ο σπορ χαρακτήρας της οδήγησης.
Η λειτουργία Ride-by-wire, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως στάνταρ εξοπλισμός στην εργοστασιακή έκδοση του Shiver, επίσης αλλάζει και εξελίσσεται. Τώρα πλήρως ενσωματωμένο στη μανέτα του γκαζιού, το σύστημα είναι πιο ελαφρύ, χάρη στη μείωση του βάρους κατά περισσότερο από 500 γραμμάρια και καθιστά δυνατή την ακριβέστερη διαχείριση του μείγματος καυσίμου/αέρα και του ανοίγματος της πεταλούδας γκαζιού, βάσει πολυάριθμων παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού στροφών του κινητήρα, της θέσης του κιβωτίου ταχυτήτων, της παροχής αέρα (ποσότητα και ταχύτητα), της λαβής του γκαζιού και της θερμοκρασίας, με εξαιρετικά οφέλη όσον αφορά στην ομαλή οδήγηση χωρίς απότομα ανοίγματα/κλεισίματα, τον περιορισμό των βλαβερών εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου.
Η εκλεπτυσμένη ηλεκτρονική διαχείριση προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα τροποποίησης της χαρτογράφησης του κινητήρα: Η λειτουργία Sportπροσφέρει άμεση και επιθετική απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Η λειτουργία Touringπροσφέρει πιο ομαλή απόκριση, ιδανική για ταξίδια και καθημερινή χρήση. Η επιλογήRainμειώνει τη διαθέσιμη ισχύ περίπου στα 70 HP και είναι ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες ή οδόστρωμα χαμηλής πρόσφυσης. Η εναλλαγή της χαρτογράφησης μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και εν κινήσει, πιέζοντας το κουμπί εκκίνησης.

Ο πίνακας οργάνων έχει επανασχεδιαστεί εξ ολοκλήρου, και αποτελείται πλέον από υπερσύγχρονη οθόνη TFT, ώστε κάθε ένδειξη να είναι απόλυτα ευανάγνωστη. Η μεγάλη οθόνη 4,3 ιντσών (ίδια με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στις νέες εκδόσεις Aprilia RSV4 και Aprilia Tuono 1100 V4) εξασφαλίζει ότι όλες οι πληροφορίες προβάλλονται πάντα με σαφή και ευανάγνωστο τρόπο, χάρη και στην ικανότητά της να προσαρμόζει τα χρώματα φόντου και γραμματοσειράς ανάλογα με τις συνθήκες που εντοπίζει ο ανιχνευτής φωτός.
Χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone, η οποία παρέχεται ως αξεσουάρ με το κιτ AMP, στην οθόνη εμφανίζονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με εισερχόμενες/τρέχουσες κλήσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη χρήση συστήματος ενδοεπικοινωνίας ή με τυχόν αρχεία ήχου που μπορεί να αναπαράγετε τη δεδομένη στιγμή.

Πλαίσιο αντάξια της παράδοσης Aprilia

Οι επιδόσεις του νέου κινητήρα είναι αντάξιες της εξαιρετικά κομψής αρχιτεκτονικής του πλαισίου, που εγγυάται άνετη και διαδραστική οδήγηση και ταυτόχρονα απίστευτα υψηλή απόδοση που, τιμώντας την παράδοση της Aprilia, είναι η κορυφαία στην κατηγορία της. Για την ακρίβεια, το πλαίσιο από χωροδικτύωμα χάλυβα και πλάκες αλουμινίου παρέχει κορυφαία επίπεδα ακαμψίας, περιορίζει το μέγεθος της μοτοσυκλέτας και διασφαλίζει την προστασία των αρχάριων οδηγών, ενώ παράλληλα ενισχύει τις οδηγικές δεξιότητες των πιο έμπειρων αναβατών. Έτσι, με το Shiver 900οι χαλαρές διαδρομές γίνονται πραγματικό παιχνίδι.
Η δομή τουShiver 900 εκμεταλλεύεται όλη την τεχνογνωσία της Aprilia σε ό,τι αφορά τα πλαίσια και βασίζεται στην αγωνιστική εμπειρία της στα πρωταθλήματα Supermoto, όπου η Aprilia έχει κερδίσει επτά παγκόσμιους τίτλους. Το άνω μέρος του χωροδικτυώματος του πλαισίου από χαλύβδινους σωλήνες συνδέεται με μεγάλες πλευρικές πλάκες αλουμινίου, με ειδικές βίδες υψηλής αντοχής. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων διαμορφώνει ένα εξαιρετικά στιβαρό και ελαφρύ πλαίσιο, μια άκρως εντυπωσιακή και εξορθολογισμένη λύση, ικανή να δαμάσει όλη την ιπποδύναμη του νέου Aprilia V90.
Ο μικρών διαστάσεων διαμήκης σχεδιασμός του κινητήρα, καθώς και η επιλογή πλευρικής τοποθέτησης του αμορτισέρ, χαρίζουν ευελιξία στη μοτοσυκλέτα. Χάρη σε αυτήν τη λύση, δημιουργήθηκε αρκετός χώρος για τις πολλαπλές του συστήματος εξάτμισης, το σχήμα και ο όγκος των οποίων είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, για να εξασφαλίζουν βέλτιστη απόδοση του κινητήρα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται βέλτιστη διάταξη των πολλαπλών του συστήματος εξάτμισης, χωρίς αυτές να επηρεάζουν το μήκος της μοτοσυκλέτας και να επιβαρύνουν θερμικά ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία μιας μοτοσυκλέτας: το αμορτισέρ.
Το ψαλίδι από κράμα αλουμινίου με τραβέρσα σταθεροποίησης είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του όσον αφορά τα επίπεδα ακαμψίας. Το μέγεθός του είναι μελετημένο ώστε να αντέχει την ασύμμετρη καταπόνηση λόγω της πλευρικής τοποθέτησης του αμορτισέρ.
Το Aprilia Shiver 900 διαθέτεινέο πιρούνι Kayaba με καλάμια 41 mm, περίπου 500 γραμμάρια ελαφρύτερο από εκείνο της προηγούμενης έκδοσης, με ρυθμιζόμενη υδραυλική απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση ελατηρίου, καθώς και μπότες ψυχρής χύτευσης που υποστηρίζουν τις ακτινωτές δαγκάνες. Η διαδρομή 130 mm επιτρέπει ομαλή οδήγηση στην πόλη αλλά και εκτός αυτής. Οι δύο πλάκες τιμονιού είναι κατασκευασμένες από σφυρήλατο αλουμίνιο.
Το πίσω αμορτισέρ είναι τοποθετημένο στο πλάι και στραμμένο απευθείας προς το ψαλίδι, ακολουθώντας την cantilever διάταξη και διαθέτει ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και υδραυλική απόσβεση επαναφοράς. Η διαδρομή του πίσω τροχού είναι 130 mm.
Καινούργιες είναι και οι σπορ ζάντες τριών ακτίνων, εμπνευσμένες από τον εξοπλισμό του Aprilia Tuono V4. Συμβάλλουν στη μείωση του βάρους κατά 0,9 kg μπροστά και 1,3 kg πίσω. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται δραστικά το γυροσκοπικό φαινόμενο. Έτσι, η μοτοσυκλέτα αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία, η λειτουργία της ανάρτησης βελτιώνεται χάρη στη μείωση της μη αναρτημένης μάζας, και η επιτάχυνση αυξάνεται. Οι νέες ζάντες τροχών εξοπλίζονται με ελαστικά 120/70 εμπρός και 180/55 πίσω.
Το σύστημα πέδησης, το οποίο διαθέτει ABS δύο καναλιών, αποτελείται από ακτινωτές δαγκάνες που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, καθώς και μπροστινούς δίσκους διαμέτρου 320 mm. Στον πίσω τροχό χρησιμοποιείται δαγκάνα μονού εμβόλου με δίσκο διαμέτρου 240 mm.
Και τα δύο συστήματα διαθέτουν εύκαμπτους σωλήνες υγρού φρένων με μεταλλική επένδυση, αεροναυπηγικής τεχνολογίας, που περιορίζουν το ενοχλητικό αίσθημα απορρόφησης της πίεσης των συμβατικών φρένων, ενώ παράλληλα εγγυώνται μέγιστη ακρίβεια κατά το φρενάρισμα.

54 Shiver tank bag

Σειρά γνήσιων αξεσουάρ της Aprilia: για sport διαδρομές και touring περιηγήσεις

Μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ, sport και touring διατίθεται για το Shiver 900. Τα πρώτα τονίζουν τον σπορ και αδιαμφισβήτητο αγωνιστικό χαρακτήρα της Aprilia: μέρη από carbon ή από billet αλουμίνιο, όπως τα καλύμματα τρόμπας υγρών φρένων και συμπλέκτη, οι μανέτες φρένου και συμπλέκτη και οι καθρέφτες, καθώς και τα μανιτάρια πλαισίου και τροχού. Τα touring αξεσουάρ αυξάνουν την άνεση κατά την οδήγηση του Shiver 900: άνετη σέλα, πλαϊνές βαλίτσες και σακίδιο ουράς. Όπως και με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της Aprilia, διατίθεται η πλατφόρμα πολυμέσων Aprilia (APM), η οποία χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth και τη διασύνδεση με χειριστήρια στο τιμόνι και τη νέα οθόνη TFT, επιτρέπει στον αναβάτη να διαχειρίζεται και να κοινοποιεί όλες τις πληροφορίες για τη διαδρομή: από δεδομένα για πιο σπορ οδήγηση έως πληροφορίες απλής περιήγησης, με ενδείξεις για την κατανάλωση, τις διαδρομές, τις ταχύτητες οδήγησης, τις συνθήκες πρόσφυσης και τις τοποθεσίες σημείων τεχνικής εξυπηρέτησης της Aprilia.

Τιμή και πλεονεκτήματα Aprilia

Επισκεφτείτε τώρα και μέχρι 31 Ιουλίουένα σημείο πώλησης Apriliaγια να αποκτήσετε το νέο Shiver 900 σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή, 8.270 € με μία ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών :

  • Δωρεάν διετής επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης
  •  Δωρεάν οδική βοήθεια
  •  Δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας, με συμβολικό κόστος 10€

   Aprilia Shiver 900       Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος κινητήρα Aprilia V90 Διαμήκης 90° V-twin κινητήρας, 4-χρονος, υδρόψυκτος, διπλός εκκεντροφόρος επικεφαλής με μεικτό σύστημα χρονισμού γραναζιού/καδένας, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο
Καύσιμο Αμόλυβδη βενζίνη
Διάμετρος και διαδρομή 92 x 67,4 mm
Συνολικός κυβισμός κινητήρα 896,1 κ.εκ.
Σχέση συμπίεσης 11,5:1
Μέγιστη ισχύς στον στροφαλοφόρο άξονα 70 kW (95,2 HP) στις 8.750 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή στον στροφαλοφόρο άξονα 90 Nm (9,17 kgm) στις 6.500 σ.α.λ.
Σύστημα καυσίμου Ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης κινητήρα με λειτουργία Ride-by-wire με 3 χαρτογραφήσεις (Sport, Touring, Rain)
Ανάφλεξη Ψηφιακή ηλεκτρονική, ενσωματωμένη με το σύστημα ψεκασμού.
Εκκίνηση Ηλεκτρική
Εξάτμιση 100% από ανοξείδωτο χάλυβα 2 σε 1 σύστημα εξάτμισης με τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα και αισθητήρα οξυγόνου
Εναλλάκτης 450 W στις 6.000 σ.α.λ.
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Κιβώτιο ταχυτήτων

6 ταχύτητες, σχέση μετάδοσης κίνησης

1η 36/14 (2,57)

2η 32/17 (1,88)

3η 30/20 (1,5)

4η 28/22 (1,27)

5η 26/23 (1,13)

6η 25/24 (1,04)

Συμπλέκτης Πολύδισκος υγρός υδραυλικός συμπλέκτης
Σύστημα κύριας μετάδοσης κίνησης Γρανάζια ευθείας οδόντωσης, σχέση μετάδοσης κίνησης: 40/69 (1:1,73)
Σύστημα δευτερεύουσας μετάδοσης κίνησης Αλυσίδα. Σχέση μετάδοσης κίνησης: 16/44 (1:2,75)
Πλαίσιο Αρθρωτό ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο στερεωμένο σε πλευρικά τμήματα αλουμινίου με βίδες υψηλής αντοχής. Αφαιρούμενο πίσω υποπλαίσιο.
Μπροστινή ανάρτηση Ανεστραμμένο πιρούνι, καλάμιαÆ 41 mm, με ρυθμιζόμενη υδραυλική απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση ελατηρίου. Διαδρομή τροχού 130 mm.
Πίσω ανάρτηση

Ψαλίδι από κράμα αλουμινίου με τραβέρσα σταθεροποίησης

Υδραυλικό αμορτισέρ, με ρυθμιζόμενη επαναφορά και προφόρτιση ελατηρίου. Διαδρομή τροχού 130 mm.

Φρένα

Εμπρός: Διπλοί πλευστοί δίσκοι Æ 320 mm από ανοξείδωτο χάλυβα. Ακτινωτές δαγκάνες με 4 έμβολα.

Εύκαμπτος μεταλλικός σωλήνας φρένων

Σύστημα ABS δύο καναλιών Continental

Πίσω: Δίσκος Æ 240 mm από ανοξείδωτο χάλυβα, Δαγκάνα με 1 έμβολο. Εύκαμπτος μεταλλικός σωλήνας φρένων
Ζάντες τροχών

Κράμα αλουμινίου

Εμπρός: 3,50 X 17"  Πίσω:  6,00 x 17”

Ελαστικά

Radial, χωρίς σαμπρέλα

Εμπρός: 120/70 ZR 17 

Πίσω: 180/55 ZR 17

Διαστάσεις

Μέγιστο μήκος: 2130 mm

Μέγιστο πλάτος: 810 mm

Μεταξόνιο: 1465 mm

Μέγιστο ύψος: 1110 mm

Ύψος σέλας: 810 mm

Ίχνος: 109 mm

Γωνία κλίσης τιμονιού 25,9°

Βάρος 218 Kg (σε κατάσταση λειτουργίας με γεμάτο ρεζερβουάρ)
Κατανάλωση 5,313 l/100 km (κύκλος WMTC)
Εκπομπές CO2 123 g/km (κύκλος WMTC)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 15 λίτρα
Επειδή οδηγείτε το καλοκαίρι δεν σημαίνει πως πρέπει να υποφέρετε από τη ζέστη. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μια «περιουσία» για να αποκτήσετε ένα ζευγάρι καλοκαιρινά γάντια
Η Yamaha γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων της στην Ελλάδα και σας προσκαλεί στο περίπτερό της στις «Ημέρες Μοτοσυκλέτας» από τις 20 ως και τις 23 Ιουνίου στο Παλαιό Αμαξοστάσιο, στο Γκάζι! 
Τα μοντέλα της σειράς Athensville της Euro Motors είναι διαθέσιμα και στην Ελληνική αγορά και το χαρακτηριστικό όλων είναι ποιότητα σε προσιτή τιμή
Η SYM προσφέρει το νέο HD300 με έκπτωση 300 ευρώ στην βασική έκδοση, ενώ και αυτή που είναι εφοδιασμένη με το εργοστασιακό top box κοστίζει πλέον 3.740€

Με την περιήγησή σας στο 2wo.gr συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies. Ενημερωθείτε για τις κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούμε, πως λειτουργούν και πως μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε από την Πολιτική Διαχείρισης Cookies.