Αγώνες Εξωτερικού

WorldSBK Misano: Η ρουτίνα συνεχίζεται

Δεν έχει αντίπλαο ο Rea


Γράφει ο  //  10.07.2018

Ο Rea εύκολα ή δύσκολα κερδίζει σε όλους τους αγώνες. Στην πίστα του Misano έκανε ένα ακόμη double και πλέον με οχτώ σκέλη να απομένουν ο τέταρτος τίτλος είναι ακόμη πιο κοντά

Εκτός σοβαρού απροόπτου θα πρέπει να ασχολούμαστε με το ποιος θα κατακτήσει την δεύτερη και τρίτη θέση τόσο στους αγώνες όσο και στο Πρωτάθλημα στο οποίο ο αναβάτης της Kawasaki προηγείται με 92 βαθμούς διαφορά.

world sbk misano 2018 4

Α’ Σκέλος

Παρ’ ότι έχασε την pole position την τελευταία στιγμή, ο Rea έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι ανίκητος. Κάνοντας εκπληκτική εκκίνηση και όντας μοναδικός αναβάτης που στην αρχή του αγώνα γύρναγε στο 1.34 κατάφερε να ξεφύγει με το καλημέρα και να φτάσε σε μία ακόμη εύκολη νίκη.

world sbk misano 2018 6

Αρκετά πιο πίσω του ο Eugene Laverty με την Aprilia RSV4, μπόρεσε να μείνει δεύτερος μέχρι τον 16ο γύρο, όταν έκανε λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Chaz Davies με την Ducati να τον προσπεράσει.

world sbk misano 2018 2

Τελικά ο Laverty ανέβηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο βάθρο, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από τις θέσεις του βάθρου.

Αποτελέσματα A’ Σκέλος

B’ Σκέλος

Στο κυριακάτικο σκέλος ο Πρωταθλητής έκανε το 2 στα 2, αν και δυσκολότερα από το Α’ σκέλος διότι ένας απίστευτα γρήγορος Mikael nan der Mark με το Yamaha R1 τον κοντράρισε σε ίσια μέχρι τέλους.

world sbk misano 2018 5

Εκτός από ικανότητα ο Rea διαθέτει και τύχη. Ο πρωτοπότος του αγώνα Xavi Fores έκανε εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε στην πρώτη θέση, όμως στον δεύτερο γύρο το Ducati Panigale πρόδωσε τις προσπάθειες του αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει.

world sbk misano 2018 3

Για να φτάσει στην κορυφή ο Rea κυριάρχησε σε δύο μάχες με τους εργοστασιακούς αναβάτης της Ducati. Πρώτα με τον Davies και στη συνέχεια με τον Melandri.

world sbk misano 2018 7

Μετά και την προσπέραση στον Ιταλό, κυνήγησε τον Van der Mark που είχε βρει «ανοιχτή» πίστα μπροστά του και είχε ξεφύγει. Τελικά πέντε γύρους πριν το τέλος ο Βρετανός βρέθηκε κολλημένος στον τροχό του Ολλανδού ακολουθούμενος από τον Melandri. Με τρεις γύρους να απομένουν ο Rea ανέβηκε στην πρώτη θέση και ο van den Mark μην μπορώντας να ακολουθήσει τον ρυθμό του αναβάτη της Kawasaki αρκέστηκε στην δεύτερη θέση κρατώντας πίσω του τον Melandri.

Αποτελέσματα Β’ Σκέλος                Βαθμολογία

Επόμενος αγώνας σχεδόν σε δύο μήνες και πιο συγκεκριμένα στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία.

O Marc Marquez διαχειρίστηκε στην εντέλεια έναν αγώνα τακτικής για να πάρει μία απίστευτη, ένατη συνεχόμενη νίκη στο Sachsenring, έχοντας εκκινήσει από την pole position
Η Monster Energy θα είναι ο κύριος χορηγός και αυτός που θα δώσει το όνομα του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha από το 2019
Μετά από έναν καταπληκτικό και πολύ δύσκολο αγώνα ο Βασίλης Κορωνάκης ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, στην πίστα Sachsenring της Γερμανίας
Βασιλιάς για άλλη μια χρονιά ο Marquez στην Γερμανία με τις Yamaha να κάνουν το δύο τρία