Νεα Μοντελα

EICMA 2017 Kymco CV2 Concept: Πάει παντού

Η Kymco το αποφάσισε και «χτυπάει» παντού


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  09.11.2017

Το ΑΚ550 ήταν τελικά μόνο η αρχή. Πάνω στην ίδια βάση η Kymco παρουσίασε ένα concept scooter με το βλέμμα στο χώμα!

Το CV2 παρουσιάστηκε στο Μιλάνο επίσημα και όλα δείχνουν πως παρ’ ότι η Kymco μας διαβεβαιώνει πως πρόκειται για «πρωτότυπο» εμείς πιστεύουμε βλέποντας το πως σύντομα θα περάσει στην παραγωγή.

Kymco CV2 3

Πιστεύουμε επίσης πως θα διαθέτει κορυφαίο ποιότητα κατασκευής μιας και το φινίρισμα του δείχνει κορυφαίο. Το ψηλό ρύγχος είναι αυτό που σε προϊδεάζει για τον adventure χαρακτήρα του, όμως αν κοιτάξεις προσεκτικότερα υπάρχουν πολλά περισσότερα που προσδιορίζουν το είδος του.

Ανεστραμμένο πιρούνι με μεγάλη διαδρομή, ελαστικά on off όπως αυτά των αντίστοιχων μοτοσυκλετών είναι αυτά που προσδίδουν των περιπετειώδη χαρακτήρα του. "Κρυμμένη" εξάτμιση μέσα στην ποδιά, η οποία προστετεύεται πλήρως. Το μόνο που φαίνειται είναι οι δύο απλήξεις της!

Kymco CV2 4

Έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της άνεσης και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό αν προσέξει κανείς τη σέλα του CV2. Εκτός από μεγάλη με παχύ αφρώδες, διαθέτει και μια πτυσσόμενη και ρυθμιζόμενα πλάτη για τον αναβάτη, αλλά και ψηλή και επίσης ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι η σέλα του συνεπιβάτη η οποία μπορεί να αφαιρεθεί και στην θέση της να κουμπώσει ένα πολυτελές top case, το οποίo πάει «ασορτί» με τις πλαϊνές βαλίτσες που τοποθετούνται πάνω στις προεγκατεστημένες βάσεις τους. Μπορεί όμως να τοποθετηθεί και πίσω από την σέλα του συνεπιβάτη. Είναι ίσως το πρώτο scooter με τόσες πολλές δυνατότητες φόρτωσης, αν σκεφθεί κανείς πως σίγουρα θα υπάρχει χώρος κάτω από την σέλα, όπως και στο ΑΚ αλλά και βοηθητικά ντουλαπάκια στο εσωτερικό της ποδιάς μπροστά από τα πόδια του αναβάτη.

Kymco CV2 6

Από τις φωτογραφίες διακρίνετε και μια μεγάλη οθόνη ψηλά τοποθετημένη που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για τον αναβάτη, ενώ θεωρείται σίγουρα πως το CV2 θα υιοθετεί και το σύστημα infotainment της Kymco, Noodoe.

Kymco CV2 2

Και όλα αυτά «στηριζόμενα» πάνω σε μια εξαιρετική βάση, όπως είναι το αλουμινένιο πλασίο και ψαλίδι του AK550 και σε ένα δικύλινδρο κινητήρα με τους 53,5 ίππους και τα 5,7 kgm ροπής.

Η Suzuki ανακοίνωσε πως στην EICMA του Μιλάνου θα παρουσιάσει και μια μαύρη έκδοση του αναγεννημένου Katana
Ο τελικός προορισμός είναι η Ευρώπη. Με τέσσερις αναβάτες, το πολυαναμενόμενο Tenere 700 καλύπτει σχεδόν 2.000 πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό. Το Μιλάνο. Εκεί όπου θα παρουσιαστεί στις 5 Νοεμβρίου
Η Benelli μοιάζει ασταμάτητη και στην Παγκόσμια παρουσίαση που διοργανώθηκε στην Ινδονήσια έφερε στο φως της δημοσιότητας τρία ολοκαίνουργια νέα μοντέλα
Ένα ακόμη μοντέλο που δεν έρχεται στα μέρη μας, παράγεται για την ασιατική αγορά και παρουσιάστηκε ανανεωμένο για το 2019