Νεα Μοντελα

EICMA 2017 Yamaha XT1200ZE Super Ténéré Raid: Νέα αναβαθμισμένη έκδοση

H Adventure πρόταση της Yamaha


Γράφει ο  //  09.11.2017

Για το 2018, η Yamaha παρουσίασε την έκδοση XT1200ZE Super Ténéré Raid, το πιο πρόσφατο μοντέλο στην κατηγορία μοτοσυκλετών περιπέτειας, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ανθεκτικά και ικανά μοντέλα μεγάλου κυβισμού σε αυτήν την ανταγωνιστική κατηγορία

Οι υψηλές προδιαγραφές αυτού του τελευταίου μοντέλου είναι εμπνευσμένες από τηνTénéré 700 World Raid και θέτουν τη βάση για εξερευνήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Εξοπλισμένη με έναν απίστευτα ανθεκτικό και αξιόπιστο δικύλινδρο κινητήρα 1199 κ.εκ. με διάταξη στροφάλου 270 μοιρών που παρέχει ισχυρή ροπή για ξεκούραστη οδήγηση, η Super Ténéré είναι η μοτοσυκλέτα που επιλέγουν οι επαγγελματίες μοτοσικλετιστές μεγάλων αποστάσεων που αγαπούν την περιπέτεια, όπως ο Nick Sanders.

Διαβάζοντας τις προδιαγραφές της, ο αναβάτης που αγαπάει την περιπέτεια μαθαίνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει: μετάδοση κίνησης με άξονα, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων, ρυθμιζόμενη σέλα και ανεμοθώρακας, ενοποιημένη πέδηση - και προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου, όπως το TCS, το σύστημα Cruise Control και η χαρτογράφηση D-MODE.

Yamaha Super Tenere Raid 2

Αποκλειστικές προδιαγραφές

Για το 2018, η Yamaha παρέχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο με την έκδοση XT1200ZE Super Ténéré Raid - το απόλυτο μοντέλο περιπέτειας μεγάλου κυβισμού της Yamaha.

Η έκδοση Super Ténéré Raid προορίζεται για τους αναβάτες μεγάλων αποστάσεων που θέλουν να φορτώνουν τα πράγματά τους σε μια μοτοσυκλέτα υψηλών προδιαγραφών και να ξεκινούν το ταξίδι τους, καθώς είναι εξοπλισμένη με νέες πλαϊνές βαλίτσες αλουμινίου 37 λίτρων, με συνολική χωρητικότητα 74 λίτρων.

Αυτές οι νέες, ανθεκτικές αλλά παράλληλα ελαφριές πλαϊνές βαλίτσες έχουν σχεδιαστεί για να στερεώνονται επάνω τους πρόσθετες αποσκευές, αυξάνοντας τη χωρητικότητα μεταφοράς. Για εξαιρετική ανθεκτικότητα, όλες οι γωνίες αυτής της βαλίτσας αλουμινίου υψηλής ποιότητας είναι ενισχυμένες με τεχνοπολυμερές υλικό.

Yamaha Super Tenere Raid 5

Για υψηλά επίπεδα προστασίας από τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες, η αποκλειστική έκδοση Super Ténéré Raid διαθέτει ψηλό ανεμοθώρακα και εκτροπείς ανέμου - και με προβολείς ομίχλης στον βασικό εξοπλισμό, η έκδοση XT1200ZE Super Ténéré Raid έχει στην μπροστινή όψη την ίδια σχεδίαση 4 προβολέωνμε την Ténéré 700 World Raid.

Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά όταν οδηγείτε εκτός δρόμου, η Raid Edition διαθέτει μια ανθεκτική ποδιά με πλαϊνές επεκτάσεις, που αποτρέπουν την πρόκληση ζημιάς στα καπάκια κινητήρα κατά την οδήγηση σε ανώμαλο ή βραχώδες έδαφος. Η έκδοση Super Ténéré Raid είναι επίσης εξοπλισμένη με αποκλειστικά πλευρικά καλύμματα από ανθρακονήματα, ενώ τα ανασχεδιασμένα γραφικά ενισχύουν το ατίθασο και δυναμικό πνεύμα της, αναδεικνύοντάς την σε απόλυτο μοντέλο περιπέτειας υψηλού κυβισμού της Yamaha.

Yamaha Super Tenere Raid 4

Έκδοση XT1200ZE Super Ténéré Raid - Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διπλές πλαϊνές βαλίτσες αλουμινίου 37 λίτρων νέας σχεδίασης με συνολική χωρητικότητα μεταφοράς 74 λίτρων
Ψηλός ανεμοθώρακας και εκτροπείς ανέμου
Ποδιά με πλαϊνές επεκτάσεις
Προβολείς ομίχλης
Πλευρικά καλύμματα από ανθρακονήματα
Αποκλειστικά νέα γραφικά Raid Edition
Δικύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας 1199 κ.εκ. με διάταξη εν σειρά
Στρόφαλος 270 μοιρών για ισχυρή ροπή
Μετάδοση κίνησης με άξονα, με αποσβεστήρες συμπλέκτη και αποσβεστήρες άξονα
Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση
Έξυπνο ενοποιημένο σύστημα πέδησης και ABS
Σύστημα Traction control, σύστημα Cruise control και χαρτογράφηση D-mode της Yamaha
Ανθεκτικές ακτινωτές ζάντες αλουμινίου με ελαστικά tubeless (χωρίς σαμπρέλα)
Κωνικό τιμόνι αλουμινίου και ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας
Όργανα με οθόνη LCD και ένδειξη θέσης ταχύτητας
Ρυθμιζόμενη εμπρός και πίσω ανάρτηση με διαδρομή 190 mm
Ρυθμιζόμενο ύψος σέλας από 845 mm μέχρι 870 mm
Ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων και διπλή σέλα χωρίς ραφές

Yamaha Super Tenere Raid 6

Χρώματα

Yamaha Blue με γραφικά Raid Edition
Tech Black με γραφικά Raid Edition
Διαθεσιμότητα

Η έκδοση XT1200ZE Super Ténéré Raid του 2018 θα είναι διαθέσιμη στους αντιπροσώπους της Yamaha από το Μάρτιο του 2018.

Το μοναδικό υπερτροφοδοτούμενο Hypersport, το φοβερό Ninja H2 αποκαλύφθηκε στα πλαίσια του ετήσιου Bonneville Speed Week
Αν ευσταθούν οι φήμες από την Ιαπωνία, στην EICMA του Μιλάνου θα δούμε το νέο Fireblade που θα είναι μια από τις ισχυρότερες μοτοσυκλέτες παραγωγής
H Triumph μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ανακοίνωσε το νέο Scrambler μοντέλο της με τον κινητήρα των 1200 κ.εκ.
Μια νέα ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε την κατασκευή ένα 5κύλινδρου superbike με κορυφαία περιφερειακα