Νεα Μοντελα

Yamaha Majesty S 155 2018: Εμφανίστηκε στο Motegi

Με τον κινητήρα του Ν-Max


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  13.10.2017

Το Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine δημοσίευσε φωτογραφίες ενός νέου μοντέλου scooter της Yamaha


To όνομα αυτού Majesty S και έκανε την εμφάνιση του στο stand της Yamaha στον αγώνα MotoGP στην πίστα του Motegi όπου διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου ο 15ος αγώνας του Πρωταθλήματος.

Η σειρά scooter Majesty προϋπήρχε των Χ-Μax και N-Max όμως με την έλευση αυτών η Yamaha αποφάσισε να μην συνεχιστεί τη διάθεση τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Στην Ιαπωνία μια έκδοση 155 κ.εκ. με τον ίδιο τετράχρονος, υδρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα που χρησιμοποιείται και στο N-Max διατηρείται στο line up της εταιρείας των τριών διαπασών.

Yamaha Majesty 1 2

Και ενώ όλα έδειχναν πως τα Majesty θα αποτελούσαν παρελθόν ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο κάνει την εμφάνιση του. Εμφανισιακά διαφοροποιείται από N-Max σε πολλά σημεία, όπως ο ενιαίος προβολέας τύπου led. Όλο το πίσω τμήμα του νέου Majesty είναι ίδιο με του παλιού με μια μικρή διαφοροποίηση στο πίσω φανάρι και στον λασπωτήρα – βάση πινακίδας, ενώ και το τελικό της εξάτμισης είναι νέας σχεδίασης.

Yamaha Majesty 1 3

Οι ζάντες είναι ίδιες αλλά στο νέο μοντέλο βαμμένες, ενώ και τα φρένα από τις φωτογραφίες φαίνεται πως δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Το τιμόνι είναι εκτεθειμένο και όχι καλυμμένο με πλαστικά – όπως αρέσει τους Ιάπωνες – ενώ όπως και η τιμονόπλακα είναι βαμμένα γρκι σκούρο. Το πάνελ οργάνων παρέμεινε επίσης ίδιο. Μια από τις αλλαγές ουσίας είναι η ύπαρξη παροχής ρεύματος 12V δίπλα από τον κεντρικό διακόπτη. Η μεγάλη πρακτική «τσέπη» στην ποδιά παρέμεινε και στο νέο μοντέλο για αποθήκευση αντικειμένων αλλά και για το κινητό σας ενώ φορτίζει.

Yamaha Majesty 1 4

Το βλέπουμε απίθανο να έρθει το Majesty S στην ευρωπαϊκή αγορά από την στιγμή που υπάρχει το N-Max 155. Οι Ιάπωνες συνάδελφοι υποστηρίζουν πως το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Οκτωβρίου ενώ θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του χρόνου.

Η Suzuki ανακοίνωσε πως στην EICMA του Μιλάνου θα παρουσιάσει και μια μαύρη έκδοση του αναγεννημένου Katana
Ο τελικός προορισμός είναι η Ευρώπη. Με τέσσερις αναβάτες, το πολυαναμενόμενο Tenere 700 καλύπτει σχεδόν 2.000 πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό. Το Μιλάνο. Εκεί όπου θα παρουσιαστεί στις 5 Νοεμβρίου
Η Benelli μοιάζει ασταμάτητη και στην Παγκόσμια παρουσίαση που διοργανώθηκε στην Ινδονήσια έφερε στο φως της δημοσιότητας τρία ολοκαίνουργια νέα μοντέλα
Ένα ακόμη μοντέλο που δεν έρχεται στα μέρη μας, παράγεται για την ασιατική αγορά και παρουσιάστηκε ανανεωμένο για το 2019