Νεα Μοντελα

MV Agusta F4 RC: Θεέ μου τι "κούκλα"!

Η MV Agusta αποκαλύπτει τη νέα F4 RC


Γράφει ο Μανόλης Βλαχάκης  //  14.10.2017

Στα χρώματα τών μοτοσυκλετών που συμμετάσχουν στο WorldSBK , «έβαψε» η MV Agusta την νέα F4 RC

Η νέα F4 RC αποτελεί μια αγωνιστική replica της μοτοσυκλέτας που οδηγεί ο Leon Camier στο πρωτάθλημα WorldSBK με το νούμερο 37. Όχι τυχαία μιας και ο συγκεκριμένος αριθμός συμβολίζει τα πρωταθλήματα κατασκευαστών που έχει κατακτήσει η Ιταλική φίρμα.

Η «κούκλα» από την Ιταλία αποδίδει 205 ονομαστικούς ίππους που δαμάζονται μέσω τον πλήρως παραμετροποιήσιμων ηλεκτρονικών συστημάτων που διαθέτει. Ο αναβάτης μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα στη μοτοσυκλέτα. Από την ευαισθησία στην απόκριση του κινητήρα μετά το άνοιγμα του γκαζιού, μέχρι το όριο των στροφών που θα λειτουργεί αυτός.

MV Agusta F4 RC7

Οι αναρτήσεις της προέρχονται από που αλλού, την Σουηδία. Το μπροστινό πιρούνι είναι το γνωστό NIX 30 και η πίσω ανάρτηση η TTX 36, που ολοκληρώνει το «χρυσό» πακέτο της Ohlins. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo και η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με το Bosch 9 Plus Race Mode ABS, που διαθέτει επίσης το σύστημα RLM (Rear Lift-Up Mitigation).

Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε στις φωτογραφίες όμως δεν είναι η RC που θα αγοράσει κάποιος, αλλά η βασική έκδοση. Η MV Agusta προσφέρει επιπρόσθετα ένα ειδικό κιτ βελτίωσης που παραλαμβάνει ο ιδιοκτήτης σε ένα ξύλινο κουτί το οποίο περιλαμβάνει μονή εξάτμιση τιτανίου από την SC Project, όπως αυτή που βλέπουμε στις εικόνες, καθώς και ένα καπάκι ρεζερβουάρ γρήγορης τροφοδοσίας καυσίμου (quick-release fuel cap) και κάλυμα σέλας συνεπιβάτη. Το πακέτο τέλος περιέχει μία επιπλέον χαρτογράφηση εγκεφάλου, που σε συνδυασμό με την εξάτμιση αυξάνει την ιπποδύναμη από τους 205 στους 212 ίππους!

MV Agusta F4 RC2

Παρόλο που η MV Agusta ανακοίνωσε πως θα διαθέσει το RC F4 σε περιορισμένο αριθμό, δεν διευκρίνισε ποιος θα είναι αυτός. Η τέχνη και η ομορφιά όπως λένε δεν κοστολογούνται, έτσι οι Ιταλοί δεν ανακοίνωσαν ακόμα τιμή για την RC. Σίγουρα όμως όταν γίνει αυτό, θα αποτελέσει άλλο ένα στοιχείο της μοτοσυκλέτας που θα αφήσει το κοινό με το στόμα ανοιχτό!

Η Indian κάνει πραγματικότητα το όνειρο και βγάζει στην παραγωγή το FTR
Πρόκειται για το πιο κατατοπιστικό video που έχουμε δει ως τώρα. Σε αυτό γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση του KTM 790 Adventure R στους συμμετέχοντες στο KTM Adventure Rally
Όπως όλα δείχνουν το 9cento θα αποτελέσει μοντέλο παραγωγής το 2019 για την BMW. Δείτε το video που έδωσε στην δημοσιότητα το γερμανικό εργοστάσιο κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου στο Concorso d' Elleganza villa d'este 2018
Η Moto Guzzi άρπαξε την ευκαιρία και παρουσίασε στην εκδήλωση Wheels and Waves που έλαβε χώρα στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, μια νέα σπέσιαλ έκδοση της V7 III. Θα παραχθούν μόνο 500 κομμάτια και θα φέρουν το όνομα V7 III Lιmited