Νεα Μοντελα

Ducati 959 Panigale Corse 2018

Η έκδοση που αναμένεται να γίνει η κορυφαία δικύλινδρη superbike των Ιταλών


13.09.2017

Όπως αποκαλύφθηκε από επίσημα έγγραφα πιστοποίησης εκπομπών ρύπων η Ducati αναβαθμίζει την Panigale 959 για το 2018 με μια έκδοση Corse


Η νέα μοτοσυκλέτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά ακόμη και η ονομασία της φαίνεται ξεκάθαρα σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα που έχουν εκδοθεί στην Αμερική. Εκεί αποκαλύπτεται πως ιπποδύναμη της μοτυσκλέτας θα φτάνει τους 148 ίππους έναν ίππο περισσότερο από το υπάρχον μοντέλο που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή αγορά και εφτά λιγότερους από το μοντέλο Αμερικάνικων προδιαγραφών.Το περίεργο εδώ είναι πως τα έγγραφα παρουσιάζουν και το ήδη υπάρχον Panigale 959 Αμερικάνικων προδιαγραφών διαθέτει 148 ίππους και όχι 155 που ανακοινώνει η Ducati!

2016 ducati 959 panigale 7

Είναι άγνωστες ακόμη οι διαφοροποιήσεις που θα έχει η έκδοση Corse από το «απλό» μοντέλο αλλά στο παρελθόν το 1198 και το 848 ήταν εξοπλισμένα με ρεζερβουάρ αλουμινίου και αναρτήσεις Ohlins. Να θυμίσουμε πως η 959 Panigale τώρα φέρει πιρούνι Sachs και αμορτισέρ Sachs. Επίσης και η βαφή ήταν διαφορετική με τα μοντέλα Corse να ήταν βαμμένα σε λευκό-μαύρο-κόκκινο χρώμα.

IMG 0006
Πιθανότατα οι διπλές «άχαρες» εξατμίσεις του 959 να αντικατασταθούν με τα μικρά τελικά που είναι ψηλότερα τοποθετημένα όπως στην 1299 Panigale Final Edition.


Το τελευταίο έτος παραγωγής της 1299 Panigale θα είναι το 2018. Μέσα στην ίδια χρονιά θα αντικατασταθεί με το νέο τετρακύλινδρο V superbike του οποίου έχουμε δει ήδη τον κινητήρα αλλά και κάποιες κατασκοπικές φωτογραφίες. Μόλις λοιπόν σταματήσει η παραγωγή της 1299 Panigale η 959 θα γίνει η κορυφαία δικύλινδρη superbike της Ducati.

Πάνω από 200 χιλιάδες άνθρωποι, μαζεύτηκαν στα πάρτι που διοργανώθηκαν σε Πράγα και Milwaukee για να γιορτάσουν τα 115 χρόνια «ελευθερίας»!
Σύμφωνα με ιταλικές πηγές η Suzuki θα παρουσιάσει στις διεθνείς εκθέεις, εκτός της Katana μία ακόμη «γυμνή» μοτοσυκλέτα
Στο 3o κατά σειρά video Που δίνει η Triumph στη δημοσιότητα μπορεί να μην βλέπουμε ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα, αλλά μαθαίνουμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες
Τα φτερά της Desmosedici περνάνε στις superspot παραγωγής της Ducati. Δεν το λέμε εμείς αλλά το «μεγάλο αφεντικό» των Ιταλών