Νεα Μοντελα

Aprilia: Φήμες για ολοκαίνουργιο RSV4 με 220 ίππους!

Για την επέτειο δέκα χρόνων του κορυφαίου superbike


23.07.2018

Το 2019 ένα από τα καλύτερα supersport στην ιστορία κλείνει 10 χρόνια στην παραγωγή και το εργοστάσιο του Noale φέρεται ότι θα προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές στο κορυφαίο μοντέλο του


Το 2009 το πρώτο RSV4 με τον τετρακύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα πήρε τη θέση του δικύλινδρου Mille. Ήταν το πρώτο superbike με IMU, με σύστημα εξελιγμένο σύστημα traction control, τεχνολογία ride by wire και κορυφαία ηλεκτρονικά. Από τότε μέχρι σήμερα το κορυφαίο μοντέλο του εργοστασίου του Noale έχει δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις που το έχουν κρατήσει στην κορυφή της κατηγορίας.

Οι τρεις Παγκόσμιοι τίτλοι στο WorldSBK, το 2010 και το 2012 με τον Max Biaggi και το 2014 με το Sylvain Guintoli και οι αμέτρητοι θρίαμβοι σε Πανευρωπαϊκά και εθνικά Πρωταθλήματα ήταν το επιστέγασμα της δουλειάς των ανθρώπων της Aprilia, που κατασκεύασαν ένα superbike με κινητήρα V4, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές παρουσίαζαν τετρακύλινδρα σε σειρά και V2 μοντέλα.

aprilia rsv4 10th anniversary 2019 3

Για να παραμείνει στην κορυφή, η Aprilia σχεδιάζει εκτεταμένες αλλαγές στο μοντέλο της που θα κάνει την επόμενη γενιά του RSV4 να είναι μια από τις καλύτερες και ισχυρότερες μοτοσυκλέτες που έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Ο ανταγωνισμός βλέπετε έχει μεγαλώσει και το Piaggio group στο οποίο ανήκει η Aprilia έχει την δύναμη να επενδύσει στην κατασκευή μιας ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτας που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Ducati Panigale V4 αλλά και τα ιαπωνικά superbike.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι Ιταλοί, θα παρουσιάσουν ένα επετειακό μοντέλο για τα 10 χρόνια του RSV4, στην έκθεση EICMA του Μιλάνου τον ερχόμενο Νοέμβριο, με ιπποδύναμη που θα φτάσει τους 220 ίππους, με νέα εξελιγμένα ηλεκτρονικά, επανασχεδιασμένο πλαίσιο και νέο φέρινγκ με winglets.

aprilia rsv4 10th anniversary 2019 4

Η Aprilia θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στην τεχνογνωσία που έχει πάρει συμμετέχοντας στο κορυφαίο Πρωτάθλημα MotoGP αλλά και στο WorldSBK, στο οποίο έχει σημειώσει αμέτρητους θριάμβους και πολλές θέσεις στο βάθρο, ακόμη και όταν δεν συμμετείχε με εργοστασιακή ομάδα.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται ταυτόχρονα μαζί με την υπάρχουσα και οι φήμες αναφέρουν πως η Aprilia σκοπεύει να ξαναμπεί δυνατά στο WorldSBK και να κατακτήσει και άλλους τίτλους με το RSV4.

Η Suzuki ανακοίνωσε πως στην EICMA του Μιλάνου θα παρουσιάσει και μια μαύρη έκδοση του αναγεννημένου Katana
Ο τελικός προορισμός είναι η Ευρώπη. Με τέσσερις αναβάτες, το πολυαναμενόμενο Tenere 700 καλύπτει σχεδόν 2.000 πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό. Το Μιλάνο. Εκεί όπου θα παρουσιαστεί στις 5 Νοεμβρίου
Η Benelli μοιάζει ασταμάτητη και στην Παγκόσμια παρουσίαση που διοργανώθηκε στην Ινδονήσια έφερε στο φως της δημοσιότητας τρία ολοκαίνουργια νέα μοντέλα
Ένα ακόμη μοντέλο που δεν έρχεται στα μέρη μας, παράγεται για την ασιατική αγορά και παρουσιάστηκε ανανεωμένο για το 2019