Νεα Μοντελα

Norton Atlas: Για τους λάτρεις των Scrambler

Ένα ακόμη scrambler


29.06.2018

H Norton παρουσίασε τα σχέδια ενός scrambler μοντέλου με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα

Ο κινητήρας προέρχεται από την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την εξέλιξη του V4 των 1200 κ.εκ. Αυτός που θα χρησιμοποιηθεί στο Atlas θα είναι δικύλινδρος σε σειρά και υπάρχουν δύο ανεπιβεβαίωτες φήμες για τον κυβισμό του. Στην πρώτη αναφέρεται πως θα είναι 1.000 κ.εκ. με 100 περίπου ίππους και στη δεύτερη 750 κ.εκ. με 75 ίππους.

norton atlas 1

Το όνομα Atlas χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1962 από την Norton. Ήταν μια μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο κινητήρα. Δεν ήταν scrambler αλλά ένα roadster που αργότερα αντικαταστάθηκε από το θρυλικό Commando.

H νέα μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζετε στο εργοστάσιο του Kinetic γκρουπ με το οποίο συνεργάζεται η Norton, στην πόλη Pune της Ινδίας.

H Norton σκοπεύει να παρουσιάσει το Atlas στην έκθεση NEC του Λονδίνου στα τέλη του 2018 ενώ η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2019.

Πάνω από 200 χιλιάδες άνθρωποι, μαζεύτηκαν στα πάρτι που διοργανώθηκαν σε Πράγα και Milwaukee για να γιορτάσουν τα 115 χρόνια «ελευθερίας»!
Σύμφωνα με ιταλικές πηγές η Suzuki θα παρουσιάσει στις διεθνείς εκθέεις, εκτός της Katana μία ακόμη «γυμνή» μοτοσυκλέτα
Στο 3o κατά σειρά video Που δίνει η Triumph στη δημοσιότητα μπορεί να μην βλέπουμε ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα, αλλά μαθαίνουμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες
Τα φτερά της Desmosedici περνάνε στις superspot παραγωγής της Ducati. Δεν το λέμε εμείς αλλά το «μεγάλο αφεντικό» των Ιταλών