Η Bosch αποκαλύπτει την «ψηφιακή ασπίδα προστασίας» (Video)

Οι εταιρίες που αναπτύσσουν τις μελλοντικές τεχνολογίες αυξάνονται διαρκώς, με την Bosch να συμμετέχει ήδη στο παιχνίδι


Γράφει ο Περικλής Ντεβές  //  30.05.2017

Για κάποιους από εμάς οποιαδήποτε αναφορά-παρουσίαση γίνεται στις μοτοσυκλέτες που θα φέρουν τεχνολογικά επιτεύγματα επόμενης γενιάς, απορρίπτεται ως μη ρεαλιστική γιατί προσπαθεί να «απομακρύνει» την ικανότητα του αναβάτη που εμπλέκετε στην οδήγηση.

Θεωρούμε ότι θα ήταν ίσως καιρός να αρχίσουμε να δεχόμαστε το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη στην βιομηχανία των μοτοσυκλετών μας χτυπάει την πόρτα.

Οι εταιρίες που αναπτύσσουν τις μελλοντικές τεχνολογίες αυξάνονται διαρκώς, με την Bosch να συμμετέχει ήδη στο παιχνίδι αφού μας παρουσιάζει μέσω ενός σύντομου βίντεο την νέα ιδέα της εξηγώντας μας πως θα είναι η επικοινωνία μεταξύ μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου στο μέλλον.

 


Ο κύριος στόχος της ιδέας αυτής είναι να μειωθούν δραστικά τα τροχαία ατυχήματα χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που θα προειδοποιεί και τα δυο οχήματα που θα φέρουν το κατάλληλο λογισμικό εάν εντοπιστεί μια επικίνδυνη κατάσταση. O αναβάτης της μοτοσυκλέτας θα λαμβάνει μια προειδοποίηση ήχου στα ενσωματωμένα ακουστικά του κράνους του, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου θα ειδοποιείται μέσω της οθόνης πολυμέσων σε περίπτωση ενδεχόμενου ατυχήματος, παρέχοντας έτσι και στους δυο την «ευκαιρία» να αντιδράσουν ώστε να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κατάσταση.
Οι πιθανοί κίνδυνοι εντοπίζονται λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του οχήματος, της ταχύτητας, της επιτάχυνσης, της θέσης και της κατεύθυνσης που έχει. Το νέο σύστημα Bosch λειτουργεί με χρήση ασύρματων επικοινωνιών ITS G5 (ή 5G) (το οποίο αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2020). Η χρήση του υπάρχοντος δικτύου επικοινωνιών διασφαλίζει ότι το σύστημα μπορεί να επικοινωνεί με πολλούς τύπους υφιστάμενων και μελλοντικών συστημάτων επικοινωνίας, όχημα με όχημα ή αλλιώς V2V. Mε το σύστημα της Bosch ακόμα και τα σταθμευμένα οχήματα αλλά και τα οχήματα που είναι ενεργά αλλά ακίνητα θα μεταφέρουν επίσης δεδομένα τα οποία ασφαλώς θα βοηθήσουν στην πρόληψη ατυχημάτων τόσο για τις μοτοσυκλέτες όσο και για τα αυτοκίνητα.

Bosch 2
Η Bosch εξηγεί ότι "Η επικοινωνία μοτοσυκλέτας-οχήματος ανήκει στα καινοτόμα συστήματα συνδεσιμότητας, τα οποία καθιστούν δυνατή την προειδοποίηση και την ανταλλαγή πληροφοριών με βάση τα δεδομένα που θα υπάρχουν καθιστώντας την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη" ειδικά για τις μοτοσυκλέτες όπου δεν είναι το ίδιο ευδιάκριτες όπως τα αυτοκίνητα.

Bosch

Η εταιρεία θεωρεί ότι αυτή η «ψηφιακή ασπίδα προστασίας» θα μπορούσε να αποτρέψει το ένα τρίτο όλων των μοτοσυκλετιστικών ατυχημάτων.

Εκτός σοβαρού απροόπτου τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 θα είναι ίδια με τα φετινά. Δηλαδή οι μοτοσυκλετιστές καλούνται να πληρώσουν τα ίδια με τους κατόχους αυτοκινήτων
Η Suzuki ανακοίνωσε πως στην EICMA του Μιλάνου θα παρουσιάσει και μια μαύρη έκδοση του αναγεννημένου Katana
Ο τελικός προορισμός είναι η Ευρώπη. Με τέσσερις αναβάτες, το πολυαναμενόμενο Tenere 700 καλύπτει σχεδόν 2.000 πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό. Το Μιλάνο. Εκεί όπου θα παρουσιαστεί στις 5 Νοεμβρίου
Η Benelli μοιάζει ασταμάτητη και στην Παγκόσμια παρουσίαση που διοργανώθηκε στην Ινδονήσια έφερε στο φως της δημοσιότητας τρία ολοκαίνουργια νέα μοντέλα