Αφιερώματα

Dirt Fest the First: Flat Track με τα Zulapια

Και έχουμε συνέχεια


05.07.2018

Πέρσι ήταν ο Aaron Colton και μας έδειξε. Φέτος σίγουρα θα νοιώθει υπερήφανος. Πώς να το κάνουμε, μαθαίνουμε γρήγορα

Και στήνουμε και festival. Dirt Fest το ονόμασαν τα Zulapια που το διοργάνωσαν μαζί με την Red Bull στην χωμάτινη οβάλ στο Καπανδρίτι. Και ήρθαν 40 συμμετέχοντες με τα πάντα. Και πολύς κόσμος. Οικογένειες, πιτσιρίκια με ποδήλατα, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Πρωταθλητές και ιδιώτες. Αδίστακτες αμαζόνες.

dirt fest 2018 2

Θρυλικοί εντουράδες και μοτοκροσάδες. Harleάδες Hooligan και supermotardάδες που είχαν να βγουν καιρό έξω. Και από κοντά οι πιο ωραίοι. Αυτοί που έκατσαν και έφτιαξαν μηχανάκια. Trackers. Με vintage φορεσιές που πήγαιναν τέζα. Όλοι άκουσαν μουσικάρες και έφαγαν burgerάρες. Πώς να το κάνουμε… η φάση είναι αμερικάνικη.

dirt fest 2018 23

Οι κατηγορίες πολλές. Για όλες και για όλους. Για 19, 21, 18, 17 και 16 ίντσες. Μεγάλες μοτοσυκλέτες με δύο και πάνω κυλίνδρους. Μία από αυτές η Harley Davidson Street 750 στα χέρια του Πρωταθλητή Enduro, Γιάννη Τρίγκα. Τέζα, σκασίματα, πλαγιολισθήσεις, βρόντοι, σιδερένιες σόλες. Όλα με χαμόγελο.

dirt fest 2018 56

Όλοι όρθιοι παρακολουθούσαν τον Θόδωρη, το Γιάννη, το Χάρη, το Δημήτρη, το Σπύρο, το Teddy. Μια παρέα. Και έτσι πρέπει να μείνει. Χαλαρό, «φτηνό», απλό. Αν γίνει αγώνας με όλη την σημασία της λέξεως τότε κατά τη γνώμη μας πάντα θα πικρίσει το γλυκό. Είμαι σίγουρος, γιατί το έπαθα και εγώ, πως όλοι σκέφτονται να φτιάξουν ένα μηχανάκι και να μπουν στο επόμενο Dirt Fest, που κάτι μου λέει πως θα γίνει μόλις δροσίσει λίγο και σε μια πόλη, υψηλού επιπέδου. Αυτή ήταν η επιτυχία του πρώτου στην ιστορία και έτσι θα πρέπει να μείνει για να μην αποτελέσει σύντομα ιστορία.

dirt fest 2018 1

Οπότε. Μηχανάκια υπάρχουν άπειρα. Πάρτε κάτι φτηνό και μπείτε στη φάση. Μέχρι τον Οκτώβριο προλαβαίνετε.

dirt fest 2018 55

dirt fest 2018 59

dirt fest 2018 32

dirt fest 2018 58

dirt fest 2018 54

dirt fest 2018 35

 

 

dirt fest 2018 44

dirt fest 2018 51

 

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους «κλασικοί» και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν για 25η φορά στο μέρος που τους ενώνει. Στο Δρέπανο Αργολίδας
Το πιο ασφαλές περιβάλλον που μπορεί να επισκεφθεί ένας αναβάτης μοτοσυκλέτας, είναι μία πίστα. Εκεί μπορεί να δοκιμάσει με πλήρη ασφάλεια τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας του αλλά και τις δικές του
H πιο συχνή και συνάμα απλή ερώτηση που κάνει οποιοσδήποτε, είτε είναι γνώστης, είτε αδαής με το είδος είναι “πόσα χιλιόμετρα πιάνει;”
Ένα video του youtube καναλιού FreeWheelie μας δείχνει όλες τις μοτοσυκλέτες του Valentino Rossi από το 1996 έως σήμερα. Μαζί με κάθε φωτογραφία ακούστε και τον αυθεντικό ήχο όλων των «εργαλείων του γιατρού»