Αφιερώματα

Οι πιο EXTREME εμφανίσεις του Moto GP!

Σπάζοντας το πρωτόκολλο


18.06.2018

Σε όλους μας αρέσουν οι αγωνιστικές εμφανίσεις. Είτε αυτές αφορούν ένα διασκεδαστικό σχέδιο στο κράνος, είτε ένα περίεργο σχέδιο στην δερμάτινη φόρμα. Συγκεντρώσαμε τις πιο υπέροχες, περίεργες αλλά και αξίες θαυμασμού εμφανίσεις που συζητήθηκαν πολύ τα στον κόσμο του MotoGP

Marco “Spider” Melandri

tech3 yamaha marco melandri spiderman 2004 1

Ο Marco Melandri είναι ο Tobey Maguire των αγώνων μοτοσυκλέτας. Ο Ιταλός έχει εμφανιστεί δύο φορές ως Spiderman, ενώ ο Αμερικάνος ηθοποιός τρεις. Η αρχή έγινε το 2002 στο GP του Mugello όταν αγωνιζόταν το 2002 στα GP250. Τότε στα cinema παίζονταν η πρώτη ταινία του σούπερ ήρωα και ταυτόχρονα ο «άνθρωπος αράχνη» έκλεινε 40 χρόνια από την εμφάνιση του στα comic. Μετά από δύο χρόνια στο Estoril της Πορτογαλίας ο SpiderMelandri επέστρεψε στο MotoGP και στα πλαίσια του promotion της δεύτερης ταινίας με πρωταγωνιστή τον εκκεντρικό ήρωα.

sp5

Τόσο η Aprilia RSW250 όσο και η Yamaha M1 ήταν βαμμένες στα χρώματα του Spidey, ενώ την μεγαλύτερη εντύπωση έκανε η φόρμα και το κράνος που έμοιαζαν με την στολή του αραχνάνθρωπου. Για την ιστορία να πούμε πως ο Spiderman Melandri ήταν νικητής στην πρώτη του εμφάνιση ενώ στη δεύτερη είχε πτώση.

Colin “Commando” Edwards

colin edwards 2014 indianapolis gp camouflage 5

Το 2014 ο Τεξανός Colin Edwards εμφανίστηκε στο GP της Ιντιανάπολις με μια φόρμα σε χρώματα παραλλαγής όπως και ένα αντίστοιχα βαμμένο κράνος. Η εμφάνιση αυτή έγινε ως φόρος τιμής προς τα Αμερικανικά στρατεύματα.

Suzuki GSX-RR Rizzla silver

Suzuki 2011 Misano 2

Τα γραφικά της ομάδας της Suzuki το 2011 είχε επιμεληθεί η Troy Lee Desing. Η μοτοσυκλέτα ήταν βαμμένη στο μπλε χρώμα του μεγάλου χορηγού της ομάδας, Rizzla. Στον αγώνα του Misano το μπλε – ίδιο με αυτό που έχει η συσκευασία της εταιρείας που παράγει «χαρτάκια» για τσιγάρα – αντικαταστάθηκε από το «εκτυφλωτικό» ασημί της αντίστοιχης συσκευασίας.

Casey “γαλατάς” Stoner

Phillip Island Casey stoner 2009 Ducati 3

Ο Αυστραλός Casey Stoner έχει κερδίσει 6 συνεχόμενα χρόνια τον αγώνα της πατρίδας του στο Phillip Island μέχρι να φτάσει η ώρα της αποχώρησης του από τους αγώνες. Το 2009 έκανε τον αγώνα του πάνω στην εντυπωσιακή ολόλευκη Ducati του με την σημαία της Αυστραλίας στο πλάι του fairing.

Valentino “Face” Rossi

Valentino Rossi Mugello 2008 Face Helmet 4

Εξακολουθεί να είναι το πιο αστείο και πετυχημένο σχέδιο σε κράνος. Είναι παράδοση για τον Valentino Rossi να βάφει το κράνος του διαφορετικά και εκκεντρικά όταν καταφθάνει ο αγώνας της πατρίδας του, στο Mugello. Αυτό όμως που έχει μείνει αξέχαστο στους θαυμαστές του, είναι το σχέδιο του 2008 με την προσωπογραφία του επάνω.

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους «κλασικοί» και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν για 25η φορά στο μέρος που τους ενώνει. Στο Δρέπανο Αργολίδας
Το πιο ασφαλές περιβάλλον που μπορεί να επισκεφθεί ένας αναβάτης μοτοσυκλέτας, είναι μία πίστα. Εκεί μπορεί να δοκιμάσει με πλήρη ασφάλεια τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας του αλλά και τις δικές του
H πιο συχνή και συνάμα απλή ερώτηση που κάνει οποιοσδήποτε, είτε είναι γνώστης, είτε αδαής με το είδος είναι “πόσα χιλιόμετρα πιάνει;”
Ένα video του youtube καναλιού FreeWheelie μας δείχνει όλες τις μοτοσυκλέτες του Valentino Rossi από το 1996 έως σήμερα. Μαζί με κάθε φωτογραφία ακούστε και τον αυθεντικό ήχο όλων των «εργαλείων του γιατρού»