Αφιερώματα

50 χρόνια Primavera!

Μισός αιώνας ιστορίας για το θρυλικό μοντέλο Vespa


Γράφει ο  //  20.04.2018

H πρώτη Vespa Primavera εμφανίστηκε το 1968, έτος κατά το οποίο η νεότερη γενιά ξαφνικά συνειδητοποίησε πως έπρεπε να αγωνιστεί δυναμικά για την ελευθερία

Καθετί κλασικό κατέρρεε, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Η Vespa Primavera έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο και έγινε η ηρωίδα μιας αξέχαστης εποχής.

vespa125primavera 1967

Φως και φρέσκες γραμμές, εκπληκτική απόδοση, απλότητα και απολαυστική οδήγηση. Η Vespa Primavera ήρθε σαν μια ανάσα καθαρού αέρα σε έναν κόσμο που διψούσε για αλλαγή. Μετατράπηκε έτσι σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα μοντέλα στην ιστορία της Vespa. Ο ευέλικτος χειρισμός, μαζί με την κομψότητα και το μικρό βάρος που λάτρεψαν άντρες και γυναίκες συνέβαλαν στην τεράστια εμπορική της επιτυχία.

1976 PRIMAVERA ET3

Vespa Primavera 125 ET3 1976

Η Vespa Primavera παρέμεινε στην αγορά για 15 χρόνια και το 1976 κυκλοφόρησε παράλληλα η έκδοση Primavera ET3, ένα μοντέλο που χαρακτηρίζεται από ηλεκτρονική ανάφλεξη, κιβώτιο 3 σχέσεων, νέα εξάτμιση που δανείστηκε από το 90 SS και τoν διακόπτη της μίζας στο τιμόνι.
Όλα τα παραπάνω μεταφράστηκαν σε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις για να επιβεβαιώσουν τη θρυλική σπορ γραμμή της σειράς Primavera.

2013 PRIMAVERA

Η σύγχρονη εποχή σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή της Vespa Primavera, εμπλουτισμένη με εκείνες τις αξίες που την κατέστησαν σχεδόν μυθική.

vespa primavera 2013 2

Νεανική, πρωτοποριακή, τεχνολογικά πρoηγμένη, ευέλικτη και δυναμική, στοχεύοντας ακόμη και στην προστασία του περιβάλλοντος, η Primavera ανακάμπτει στη σκηνή ως πρωταγωνίστρια της εποχής της κληρονομώντας όλη τη φρεσκάδα και τη χαρά της ζωής που συμβαδίζουν με την ιστορία ενός μοντέλου που αποτελεί σύμβολο στο οικογενειακό δέντρο των Vespa.

50η ΕΠΕΤΕΙΟΣ VESPA PRIMAVERA

Μισό αιώνα μετά τη γέννηση του ‘‘πατριάρχη’’, η ειδική επετειακή έκδοση γιορτάζει την εκπληκτική εκείνη εποχή, υιοθετώντας τις τεχνικές και στιλιστικές αξίες που αποτέλεσαν την επιτυχία της πρώτης Primavera και τις επαναπροσδιορίζει με όλη την τεχνολογία αιχμής που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Vespa.

1 vespa primaver 2018

Διαθέσιμη σε 50cc και 125cc με κινητήρες i-get, διακρίνεται από τα ασυνήθιστα χρώματα Light Blue και Brown με ασορτί σέλες, το κομψό γκρίζο φινίρισμα των πεντάκτινων τροχών και φυσικά το λογότυπο στο πίσω μέρος.

Παράχθηκε από το ιταλικό εργοστάσιο για τέσσερα χρόνια. Από το 1974 έως το 1978 πουλήθηκαν 3.200 μοτοσυκλέτες, ενώ αντικαταστάθηκε από την 900 Sei 
H πρώτη έκδοση της Vespa Primavera, ένα μοντέλο που θα γινόταν διαχρονικά κλασικό, παρουσιάστηκε το 1967, στην ‘Εκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, αποτελώντας μια επανάσταση
Στις 30 Σεπτεμβρίου χιλιάδες ευγενείς σε εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο θα φορέσουν τα "καλά" τους θα ανέβουν στις μοτοσυκλέτες τους ξεκινώντας μια βόλτα για την ευαισθητοποίηση της υγείας των ανδρών και την πρόληψη των αυτοκτονιών
Οι 8 Ώρες της Suzuka είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Σίγουρα ο σημαντικότερος στην Ιαπωνία και η νίκη σε αυτόν είναι θέμα τιμής για τα τέσσερα μεγάλα εργοστάσια