Αφιερώματα

50 χρόνια Primavera!

Μισός αιώνας ιστορίας για το θρυλικό μοντέλο Vespa


20.04.2018

H πρώτη Vespa Primavera εμφανίστηκε το 1968, έτος κατά το οποίο η νεότερη γενιά ξαφνικά συνειδητοποίησε πως έπρεπε να αγωνιστεί δυναμικά για την ελευθερία

Καθετί κλασικό κατέρρεε, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Η Vespa Primavera έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο και έγινε η ηρωίδα μιας αξέχαστης εποχής.

vespa125primavera 1967

Φως και φρέσκες γραμμές, εκπληκτική απόδοση, απλότητα και απολαυστική οδήγηση. Η Vespa Primavera ήρθε σαν μια ανάσα καθαρού αέρα σε έναν κόσμο που διψούσε για αλλαγή. Μετατράπηκε έτσι σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα μοντέλα στην ιστορία της Vespa. Ο ευέλικτος χειρισμός, μαζί με την κομψότητα και το μικρό βάρος που λάτρεψαν άντρες και γυναίκες συνέβαλαν στην τεράστια εμπορική της επιτυχία.

1976 PRIMAVERA ET3

Vespa Primavera 125 ET3 1976

Η Vespa Primavera παρέμεινε στην αγορά για 15 χρόνια και το 1976 κυκλοφόρησε παράλληλα η έκδοση Primavera ET3, ένα μοντέλο που χαρακτηρίζεται από ηλεκτρονική ανάφλεξη, κιβώτιο 3 σχέσεων, νέα εξάτμιση που δανείστηκε από το 90 SS και τoν διακόπτη της μίζας στο τιμόνι.
Όλα τα παραπάνω μεταφράστηκαν σε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις για να επιβεβαιώσουν τη θρυλική σπορ γραμμή της σειράς Primavera.

2013 PRIMAVERA

Η σύγχρονη εποχή σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή της Vespa Primavera, εμπλουτισμένη με εκείνες τις αξίες που την κατέστησαν σχεδόν μυθική.

vespa primavera 2013 2

Νεανική, πρωτοποριακή, τεχνολογικά πρoηγμένη, ευέλικτη και δυναμική, στοχεύοντας ακόμη και στην προστασία του περιβάλλοντος, η Primavera ανακάμπτει στη σκηνή ως πρωταγωνίστρια της εποχής της κληρονομώντας όλη τη φρεσκάδα και τη χαρά της ζωής που συμβαδίζουν με την ιστορία ενός μοντέλου που αποτελεί σύμβολο στο οικογενειακό δέντρο των Vespa.

50η ΕΠΕΤΕΙΟΣ VESPA PRIMAVERA

Μισό αιώνα μετά τη γέννηση του ‘‘πατριάρχη’’, η ειδική επετειακή έκδοση γιορτάζει την εκπληκτική εκείνη εποχή, υιοθετώντας τις τεχνικές και στιλιστικές αξίες που αποτέλεσαν την επιτυχία της πρώτης Primavera και τις επαναπροσδιορίζει με όλη την τεχνολογία αιχμής που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Vespa.

1 vespa primaver 2018

Διαθέσιμη σε 50cc και 125cc με κινητήρες i-get, διακρίνεται από τα ασυνήθιστα χρώματα Light Blue και Brown με ασορτί σέλες, το κομψό γκρίζο φινίρισμα των πεντάκτινων τροχών και φυσικά το λογότυπο στο πίσω μέρος.

Andreu Lacondeguy εναντίον Dani Sordo; Δεν ακούγεται πραγματική κόντρα, αλλά αν δεις το video θα μείνεις έκπληκτος από το πόσο κοντά είναι αυτοί οι δύο καθώς κατεβαίνουν ένα βουνό στην Πορτογαλία
Giacomo Agostini, Freddie Spencer, Marco Lucchinelli. Οι κάτοχοι 19 Παγκόσμιων τίτλων στα Grand Prix μοτοσυκλετών βρέθηκαν στην χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά εκδήλωση
Βλέπεις διαφημίσεις στο Facebook, με κράνη και εξοπλισμό αναβάτη σε εξευτελιστικές τιμές; Πριν προβείς σε άμεση παραγγελία, ψάξε λίγο καλύτερα, γιατί μπορεί να κρύβεται μία τεράστια απάτη πίσω από όλο αυτό
Το φετινό Distinguished Gentlemans Ride λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε και την Αττική θα  πραγματοποιηθεί σήμερα 1 Οκτωβρίου. H μοτοπορεία θα ξεκινήσει στις 18:00 από τον πεζόδρομο της Ερμού, θα διασχίσει το κέντρο της Αθήνα και θα καταλήξει στο χώρο του αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι όπου διαξάγονται οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας"