Αφιερώματα

Lamborghini Design 90: Η μεγάλη αποτυχία

Από τις πιο άσχημες μοτοσυκλέτες που υπήρξαν


Γράφει ο Κώστας Ταρναβάς  //  21.03.2018

Όλα άρχισαν όταν ο τότε ιδιοκτήτης της Lamborghini, Patrick Mimran, αποφάσισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να κατασκευάσει μοτοσυκλέτες

 

Το project ανατέθηκε στο γαλλικό κατασκευαστή μοτοσυκλετών , Boxer ( γνωστός ως Boxer Design), και ονομάστηκε "Design 90." Ο Boxer ήταν επιφορτισμένος με το σχεδιασμό και την κατασκευή της μοτοσυκλέτας.

lamborghini motorcycle 5

Ο κινητήρας του ήταν τετρακύλινδρος εν σειρά με 1.000 κ.εκ. και απέδιδε 130 ίππους. Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα είχε πλαίσιο από κράμα αλουμινίου, ελαφρούς τροχούς, τα καλύτερα φρένα της εποχής , ανάρτηση, εξάτμιση και ηλεκτρικά εξαρτήματα. Οι προδιαγραφές της ήταν εφάμιλλες των μοτοσυκλετών GP του 1986!

lamborghini motorcycle 3

Το πλάνο προέβλεπε παραγωγή 25 μοτοσυκλετών όμως τελικά κατασκευάστηκαν μόλις έξι. Το ότι ποτέ δεν έγινε ευρέως γνωστό το project αλλά και η αστρονομική τιμή των 13.500 δολαρίων «σκότωσε» την μοτοσυκλέτα της Lamborghini . Επιπλέον ήταν τόσο άσχημη που δεν άρεσε ούτε στους δημιουργούς της!

lamborghini motorcycle 2

Πριν λίγο καιρό μια Lamborghini Design 90 με αριθμό πλαισίου BOXERL002 τέθηκε σε δημοπρασία στο Εθνικό Μοτοσυκλετιστικό Μουσείο της Αγγλίας με την πρόβλεψη η τιμή της να φτάσει τα 124.000 δολάρια με τιμή εκκίνησης τα 58.800 δολάρια. Όμως τελικά δεν «έπιασε» ούτε την κατώτερη τιμή και έτσι παρέμεινε στο μουσείο.

lamborghini motorcycle 6

Αν πάντως έφτιαχναν μια μοτοσυκλέτα με V12 κινητήρα όπως αυτούς που τότε η Lamborghini έφτιαχνε για αυτοκίνητα και σκάφη ίσως το project να είχε επιτυχία.

Andreu Lacondeguy εναντίον Dani Sordo; Δεν ακούγεται πραγματική κόντρα, αλλά αν δεις το video θα μείνεις έκπληκτος από το πόσο κοντά είναι αυτοί οι δύο καθώς κατεβαίνουν ένα βουνό στην Πορτογαλία
Giacomo Agostini, Freddie Spencer, Marco Lucchinelli. Οι κάτοχοι 19 Παγκόσμιων τίτλων στα Grand Prix μοτοσυκλετών βρέθηκαν στην χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά εκδήλωση
Βλέπεις διαφημίσεις στο Facebook, με κράνη και εξοπλισμό αναβάτη σε εξευτελιστικές τιμές; Πριν προβείς σε άμεση παραγγελία, ψάξε λίγο καλύτερα, γιατί μπορεί να κρύβεται μία τεράστια απάτη πίσω από όλο αυτό
Το φετινό Distinguished Gentlemans Ride λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε και την Αττική θα  πραγματοποιηθεί σήμερα 1 Οκτωβρίου. H μοτοπορεία θα ξεκινήσει στις 18:00 από τον πεζόδρομο της Ερμού, θα διασχίσει το κέντρο της Αθήνα και θα καταλήξει στο χώρο του αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι όπου διαξάγονται οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας"